intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 19 december 2021

afgezegd

De dagen kabbelen voort. Ik ga naar mijn werk, naar mijn broer, naar mijn moeder, om boodschappen en dat is het. Ik beleef niet veel en vandaar dat ik ook weinig op mijn weblog post. 

We waren voor eerste kerst uitgenodigd voor een kerstdiner, maar we hebben afgezegd. Gezien de huidige situatie met de omicronvariant van het coronavirus, leek ons dat verstandiger. Wij waren niet de enige genodigden en we hebben geen zin om in een woonkamer met tien andere mensen te zitten. Degene die ons uitgenodigd heeft begreep ons niet, maar laten wij nou maar gewoon onze verantwoording nemen. Het is jammer, maar we zitten nou eenmaal in een moeilijke situatie.

En daarnaast... de feestdagen zijn nou ook niet direct onze favoriete dagen. Er zijn mensen die dat snappen, maar helaas is niet iedereen zo. Gisteren nog zei zoonlief dat die hele kerst hem gestolen kan worden... We blijven thuis en gaan er met ons drieën wel iets van maken.

Of ik deze week nog een bericht (of meerdere) ga schrijven, weet ik nog niet. Er zit bij mij toch geen vast patroon in. Wel wil ik je alvast hele fijne kerstdagen wensen. 


 

27 opmerkingen:

  1. Dat zal dan wel de oorzaak van veel verspreiding zijn mensen die het nog steeds niet echt begrijpen en lak aan de regels hebben.
    Je voelt je toch niet prettig als je met veel in kamer zit?

    Wij hebben ook niks met kerst en het is ook een gewoon weekend, eten we altijd al iets anders dan ddw en drinken een wijntje.
    Kerstboom staat er wel mooi opgetuigd bij en ik stal altijd veel op het dressoir uit met klein kerstboompje en kerstster.
    Kwam er achter dat ik wel heel veel kaarsen heb bewaard, ga ze toch maar een aansteken. De kringloop heeft volgend jaar wel weer nieuwe.
    Vrijdag ging ik nog even naar de kringloop zonder te weten dat ze al 3 weken dicht zouden gaan volgens hun planning. Nu is er niks meer open.
    Gelukkig wel de fysio want mijn rugpijn is vreselijk opgevlamd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beterschap met je rug.
      Van de week had ik op de groepsapp al aangegeven dat wij het kerstdiner niet zagen zitten. En toen was er toch nog iemand die vond dat iedereen best kon komen als ze geen klachten hadden. Ondertussen is toch wel bekend dat je niet per se klachten hoeft te hebben als je covid hebt. Onder welke steen heeft zo iemand dan geleefd...

      Verwijderen
  2. Fijn dat jullie je verantwoording nemen...complimenten daarvoor(en dank, van een medeburger die ook uiterste best doet om bij te dragen deze pandemie te boven te komen)

    Goede kerst en oud en nieuw gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Al die regels waar het kabinet mee komt zijn er niet om ons te pesten, alhoewel niet iedereen dat door heeft. Ik vind het wel erg voor de winkeliers, horeca, cultuursector enzovoorts. Maar als iedereen zich aan de regels houdt kunnen die des te sneller weer open.

      Verwijderen
  3. Dankjewel, Mevr. W. Dat wens ik jou ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat goed dat jullie weloverwogen de keuze maken om te doen wat jullie verstanding vinden. Het is zo jammer dat sommige mensen je bijna een schuldgevoel aanpraten omdat je de regels niet aan je laars lapt, want het valt allemaal toch wel mee. En ondertussen ligt een dierbare van ons te wachten op een zware operatie, die pas plaats kan vinden als er plaats is op de IC.

    Ik wens jullie ook goede dagen met elkaar en ik hoop dat de warmte van jullie band met elkaar helpt om het gemis van jullie Jus te blijven doorstaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Het is te hopen dat al die mensen die wachten op een operatie/ behandeling snel geholpen zullen worden.

      Verwijderen
  5. deden maar meer mensen zo als jullie,lekker thuis,tenzij je alleen bent en naar je kinderen kan.nog 1 week voor kerst,als je dan niet met anderen in aanraking geweest bent moet dat kunnen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij ons ook voor het tweede jaar op rij geen kerst met het gezin van mijn broer. Het leek me niet verstandig op dit moment en bovendien is mijn broer nog steeds herstellende van covid. Lekker makkelijk zo!
    Ik wens je alvast fijne feestdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vorig jaar hadden we het ook afgezegd. Ik werkte toen op een afdeling waar corona heerste en hoewel je goed beschermd bent, vond ik het toen ook slimmer om bij iedereen uit de buurt te blijven.
      En nu zoon zei dat kerst voor hem ook niet zo nodig hoeft, was de beslissing ook nu weer snel gemaakt.

      Verwijderen
  7. Wij hebben besloten dat ons kerst familie diner met 7 mensen dit jaar op 29 januari plaats gaat vinden. Lijkt ons veiliger. Toch fijne en en rustige dagen gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Mw w. , gelijk heb je, eigen verantwoordelijkheid nemen. En wat kerst betreft: voor velen een minder fijne tijd en dat vergeten mensen nog wel eens. Bovendien wordt het allemaal zo opgeklopt in de bladen met foto's van dolgelukkige vriendengroepen en families.... in het echt vaak veel stress, ruzie en gedoe. Dus wij ook lekker saampjes thuis. Jullie ook een rustige tijd met z'n drietjes. xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal weer blij zijn als de feestdagen achter de rug zijn. Oud en nieuw vieren wij sinds het overlijden van Jus ook niet meer, maar ieder jaar opnieuw moeten we dat weer uitleggen.

      Verwijderen
  9. Fijne dagen wens ik jullie. En dat 2022 toch een beter jaar mag worden voor ons allemaal.
    Wij vieren kerst ook klein. Lijkt ons wel zo veilig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop ook van harte dat het allemaal beter zal worden. We hebben nu net een piek van
      Corona achter de rug en het is wachten op de volgende. En op het werk heerst ook nog griep, waardoor collega's uitvallen.

      Verwijderen
  10. Goed dat jullie je verantwoordelijkheid nemen, deed iedereen dat maar, dan zou deze lockdown misschien niet eens nodig zijn geweest. Ik begrijp het gewoon niet dat mensen er nu nog steeds voor kiezen om met velen bij elkaar te komen, zoals jullie met 10 zouden zijn, hoe bedenk je dat?! Ik las vandaag alweer reacties van mensen zoals "ga ik toch gewoon even lekker de grens over naar België of Duitsland", en "ik ga naar mijn dochters gezin, en het gezin van mijn andere dochter komt dan ook, we zijn dan met 5 volwassenen (en een paar kinderen), en dat mag. Ja, misschien mogen die dingen wel, maar waarom zijn mensen toch zo egocentrisch, ik-ik-ik? Denk wat beter na!
    Nog 12 dagen tot het nieuwe jaar, sterkte en een goed begin van het nieuwe jaar alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik las dat het vandaag onder andere in Antwerpen druk was... Met Nederlanders. Het is het probleem verplaatsen totdat de maatregelen in andere landen ook weer aangescherpt worden. Ik ging altijd een paar keer per jaar met familie of vriendinnen een dagje winkelen, maar de laatste keer is ondertussen alweer een hele tijd geleden. Het trekt gewoon niet.

      Verwijderen
    2. Beste Anja,

      Ik stoor mij aan je verwijzing naar een andere blogschrijfster, die volgens de regels die er nu zijn met haar beide dochters en hun gezinnen kerst gaat vieren. Dat is toch helemaal niet egocentrisch? Van tevoren doen ze voor de zekerheid een zelftest. Of moet ze dan maar alleen gaan zitten met kerst?

      Ik vind dat van een heel andere orde dan Nederlanders die over de grens gaan shoppen, omdat die daardoor de mensen daar in gevaar brengen.

      Overigens, mevrouw W., ik begrijp dat jullie hoofd niet naar kerst en oud en nieuw staat. Daarvoor is het gemis gewoon te groot. Ik wil jullie veel sterkte toewensen.

      Een hartelijke groet van Jo.

      Verwijderen
  11. Ik snap u volkomen, wij doen ook voorzichtig zoals al zolang en zeker nu we nog geen booster hebben gekregen doen we er weer een schepje erboven op.

    Kerst doet mij ook niet zo veel, teveel mensen verloren en dat haalt de glans er wel wat af, probeer het altijd wel gezellig te maken omdat het gezin dat graag wil en ik ben niet alleen in huis.

    Ondanks al wens ik u met uw gezin warme dagen toe.

    Groet Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Ik heb het ook gezellig in huis gemaakt, dit jaar meer dan de voorgaande jaren. Ook al zegt onze zoon dat kerst hem gestolen kan worden en dat het hem allemaal niks doet, ik wil zeker voor hem wél de warmte in huis halen.

      Verwijderen
  12. Vroeger had ik een partner wiens familie een hele hoop kerstfeestjes deed. Ik had ook toen meestal 2 weken vakantie en die gingen grotendeels op naar die feestjes. Ik vond dat niet tof.
    Maar sinds wij uit mekaar zijn heb ik mijn kerstvakantie terug voor mezelf. In mijn familie doen we niet uitgebreid aan feestjes, we gaan hoogstens bij mekaar eens eten. Dat zal dit jaar niet anders zijn; In de praktijk betekent dat 1 etentje met papa, zijn vrouw en mijn broer en 1 etentje met mama en broer. En dat is het. Mijn lief gaat nooit mee en in zijn familie is er niks feestjes meer want zijn mama zit in een verzorgingstehuis en is dement en hij heeft verder geen familie meer.
    Als je dat zo leest, klinkt dat misschien zielig. Maar ik vind dit veel en veel leuker dan de reeks verplichte feestjes van mijn ex zijn familie.
    Wel anders id dat ik in niet coronatijden normaal in de kerstperiode ook een aantal dagen naar Parijs ga. Dat ga ik dit jaar maar niet doen. Lijkt me niet verstandig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer dat je niet naar Parijs kan, maar ik denk dat dit ook de juiste beslissing is.

      Met alle verplichtingen tijdens de feestdagen heb ik altijd en beetje moeite gehad. Vroeger vierden we sinterklaas, kerst, de jaarwisseling en de nieuwjaarsduik met mijn schoonfamilie. En daarna waren we elkaar allemaal beu... het was altijd een beetje teveel achter elkaar en een beetje teveel van het goede.

      Verwijderen
  13. Gezien het dringende advies van niet meer dan 4 personen uitnodigen voor Kerst vind ik het heel reëel dat je hebt afgezegd. Ik geef je groot gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen