intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 3 november 2021

vervolg

Vraag van de dag: heb je ooit aan goede doelen geld gegeven?

Van collectebussen tot clubloten en van kinderpostzegels tot geld overmaken... Je kan op heel veel manieren een goed doel steunen en dat doe ik dus ook. 

Als kind ging ik eens per maand met een collectebus voor kindertehuizen(Zespeka) langs de deur. Dat heb ik een paar jaar gedaan. 

💰 💰 💰 💰 💰 💰 💰

Wij waren twee weken geleden in de Ardennen (is dat echt nog maar twee weken geleden???) en daar waren de mondkapjes al op veel plaatsen verplicht. Ook in het ziekenhuis in Brugge waar ik sinds twee weken regelmatig kom, moest iedereen al een mondkapje dragen en nu is daar het restaurant ook gesloten. 

Mijn jongste broer ligt nu tweeënhalf week in het ziekenhuis, waarvan de laatste vijf dagen op de IC. Ik probeer hem toch twee maal per week te bezoeken en omdat het iedere keer een stuk rijden is, combineer ik dit met boodschappen doen of iets anders. 

De situatie van mijn broer is stabiel, maar daarmee is eigenlijk nog niks gezegd. Het kan nog alle kanten opgaan. Hij is ontzettend moe en na vijftien minuten bezoek, is het alweer tijd om afscheid van elkaar te nemen. En zo gaat dat: een uur rijden, vijftien minuten bezoek en een uur terugrijden. Mijn oudste broer gaat er op de fiets heen: drie uur heen en drie uur terug. En nee, hij heeft geen e-bike!

Ik vind het een slopende tijd: de zorgen, de dingen die geregeld moeten worden, de telefoontjes met familie en anderen... en de rest gaat ook gewoon door. Dat huishouden geloof ik verder wel: ik ren er maar eens met de stofzuiger en een sopdoekje door en ook in de tuin heb ik niet veel meer gedaan. Dat komt allemaal wel weer. 

Vandaag gaan vriendin en ik samen wandelen en dat wil ik ook graag blijven doen. De afgelopen weken is dat er wat bij ingeschoten en het is niet meer iedere week dat we gaan wandelen, maar als het enigszins kan spreken we af. 

🚶 🚶 🚶 🚶 🚶 🚶 🚶

Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!


25 opmerkingen:

  1. Bewondering voor je trouw. Die bezoeken, weten dat hij er niet alleen voorstaat, moeten je broer goed doen. Wandelen lijkt me een mooie manier om even met je hoofd en lijf ergens anders te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet zelf hoe fijn het is om bezoek te krijgen als je in het ziekenhuis ligt. Hoe ziek je ook bent, even een bekend gezicht zien is fijn.

      Verwijderen
  2. Combineren met boodschappen is dan wel prettig. Je bent inderdaad erg trouw, gelukkig hoef je geen tol te betalen je zit al aan de goede kant.

    Ik wissel elk jaar met maandelijkse donaties, op het moment aan Hulphond stichting. Ervoor een paar jaar Kankerfonds, mijn vader had eerst darm en later nierkanker.

    Gisteren heb ik eerste injectie in oog gehad, is echt lopende band werk. Gisteren last van geiriteerd ooglid, van de oogspreider en ontsmetting denk ik, dat is nu al minder en ik denk dat ik al iets beter zie. Straks testen of ik de naald makkelijker door de naaimachinenaald kan krijgen want dat was echt een probleem aan het worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop dat de injectie geholpen heeft. Klinkt best wel eng...

      Verwijderen
  3. Geweldig dat je je broer ondanks alles toch steeds weer bezoekt. Doe het ook maar, ik zou willen dat ik dat nog kon maar mijn broer is helaas 18 jaar geleden overleden. Misschien een idee voor je, een groeps-app aanmaken waar je steeds alles maar 1 keer hoeft te schrijven. Misschien geeft dat een beetje meer rust. Geniet van de wandeling vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip. Samen met mijn broers en zus heb ik een groepsapp. Mijn moeder en een paar oude tantes hebben geen gsm, dus die bel ik. En verder zijn er nog de telefoontjes met het ziekenhuis en het werk van broerlief.

      We hebben fijn gewandeld. Het was heerlijk weer!

      Verwijderen
  4. Ik stuur je wat rust en wat energie om deze moeilijke tijd door te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, zorgen vreten aan je en kosten veel energie! Blijf goed voor jezelf zorgen en probeer van tijd tot tijd wat afstand te nemen, al is dat heel moeilijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarom vind ik het ook fijn om naar mijn werk te gaan, want dat zorgt voor afleiding.

      Verwijderen
  6. Ja dat kost inderdaad veel energie en dan nog niet eens alleen fysiek maar ook in je hoofd gaat van alles om, Sterkte!
    Wel goed om een en ander te combineren.
    En goede doelen, ja wij steunen er veel, maar zolang het kan....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superlief dat je dat doet! Maar blijf wel wandelen hoor als het enigszins kan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik. Vandaag was ik naar Cadzand en het was best druk op het strand (vakantie in België) en er waren zelfs mensen in het water. En dat in november!

      Verwijderen
  8. oei wat een zware tijd mevrouw w,
    heeft je broer covid ?
    heel veel sterkte en beterschap gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee geen covid. Hij had ernstige bloedvergiftiging en daardoor verschillende abcessen in zijn lichaam en daarbovenop kreeg hij ook nog een darmperforatie. Hij is heel erg ziek geweest en nu gelukkig wel stabiel, maar voorlopig is het maar afwachten welke kant het allemaal op zal gaan.

      Verwijderen
  9. Jazeker, diverse goede doelen, zelfs in mijn testament (geen kinderen dus als ik later ga dan manlief moet het geld ergen heen)! Sterkte en beterschap! xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed dat je dat al hebt vastgelegd, dan weet je zeker dat je geld goed terechtkomt.

      Verwijderen
  10. een heleboel goede doelen.

    Wat verdrietig van je broer en dat er zo weinig over te zeggen is hoe het gaat verlopen lijkt me hels. Heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. En dan hebben we ook nog mijn zwager, waarbij de prognose slecht is.

      Verwijderen
  11. Slopende tijden voor jou, maar heel lief dat je zoveel voor hem doet. Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat je er zelf niet onderdoor gaat. Veel moed.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Veel sterkte voor je broer en jullie.

    Ik ben niet rijk, heb altijd wat kleingeld op de trap liggen voor elke collecte aan de deur.

    Vanaf mijn 8ste tot mijn 21ste collecteerde ik elk jaar voor de nierstichting.
    Mijn overbuurman was indertijd afhankelijk van dialyse.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vooral aan kinderpostzegels! Ook omdat ik die kindjes aan de deur graag een plezier doe. Wat naar dat je broer al zo'n tijd in het ziekenhuis ligt. Sterkte gewenst zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb een aantal goede doelen waaraan ik doneer. Ik wissel dus af.
    Het beste met je broer.

    BeantwoordenVerwijderen