intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 7 november 2021

koken

Vraag van de dag: waar heb je twijfels over? 

Over mijn kookkunsten. Ik ben geen keukenprinses en ik heb ook nog eens twee huisgenoten die een heleboel niet lusten... dat werkt ook niet echt mee. Ik nodig nooit mensen uit om te eten, want daar word ik heel erg nerveus van en je zal zien dat dan alles ook nog eens mislukt. Als er een vriend of vriendin van zoonlief blijft eten gaan we iets bij de snackbar halen of eten we tosti's.

πŸ• 🍳 πŸ• 🍳 πŸ• 🍳 πŸ•

En nu ik het toch over koken heb... Langs de kant van de weg kocht ik stoofperen en die heb ik deze week gekookt. En omdat we ook een keer nachtvorst hadden, heb ik de eetbare pompoenen naar binnen gehaald. Die lagen ter decoratie buiten en nu liggen alleen de niet-eetbare kalebassen nog in de tuin. Van de pompoenen heb ik (samen met linzen) soep gemaakt.

🚘 πŸš— 🚘 πŸš— 🚘 πŸš— 🚘

Ik was twee keer naar mijn broer in het ziekenhuis in Brugge, afgelopen week. Morgen wacht hem een zware operatie: er gaat een prothese uit zijn rug verwijderd en schoongemaakt worden, omdat daar een stafylokokkenbacterie opzit die niet weggaat. De prothese loopt van zijn nek tot zijn stuitje en na het schoonmaken zal deze weer teruggeplaatst worden.

Mijn zwager, die anderhalve week geleden de eerste chemokuur kreeg, is daar gelukkig niet al te ziek van. Hij is niet fit, maar hij moet niet overgeven. Hij gaat nog halve dagen werken en heeft zo tenminste ook nog wat afleiding. 

Ik hou mijn vingers gekruist voor mijn broer en mijn zwager.

🀞 🀞 🀞 🀞 🀞 🀞 🀞 

Fijne zondag!


24 opmerkingen:

  1. Sterkte voor je broermorgen, als ik vanavond de kaarsjes aansteek zal ik aan hem denken.

    Over mijn kookkunst heb ik geen twijfels dis is wel goed, ik hou van creatief koken met wat er is en al is partner er niet altijd heel blij mee het zijn altijd wel smakelijke en gezonde maaltijden met veel groente maar voor een AGV/stamppotten eter wel anders. Maar hij waardeert het wel dat ik alles gebruik en niets weggooi.
    Vrijdag met dochter in Oostburg geweest en bij de liedel een mooie tgtg box gehaald. Alleen heb ik nu wel erg veel (6) romaine slakropjes liggen. Ga eens kijken wat er nog mee mee kan dan salade, slasoep of gebakken sla.

    Twijfel heb ik over dit huis of het ooit afkomt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die tgtg-boxen van de Lidl in Oostburg zijn altijd mooi. Ik ga er af en toe ook om. Een tijd geleden had ik er in Terneuzen één en daar zat een zak spinazie in die gelijk de kliko in kon.

      Verwijderen
    2. Ik had vrijdag ook spinazie en die hebben we gisteren gegeten met zalm.

      Als ik echt iets slechts heb dan maak ik er een foto van en stuur een e-mail en vrijwel altijd krijg je dan een code voor een gratis box. Begin vd zomer had ik een bakje wilde perzikken waarvan 2/3 verrot was en daar kreeg ik ook een code voor.
      Maar verder heb ik zelden iets te klagen.
      Ik ben ook lid van een FB groep ervan ook leuk om recepten te delen en ideen te vragen

      Verwijderen
    3. Dat is een goede tip van die foto! Mocht het nog eens gebeuren dan ga ik dat ook doen.

      Verwijderen
  2. Het blijft dus nog spannend. Sterkte hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, wat spannend en naar. Sterkte met en voor elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel veel sterkte en succes voor broer en zwager.
    Over mijn kookkunsten heb ik ook geen twijfels. Ik kook graag, maar niet voor meer dan pakweg acht personen. Ik ben eigenlijk niet zo'n twijfelaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei, dat klinkt nogal ingewikkeld met die prothese. Heel veel sterkte de komende tijd en wat die kookkunsten betreft, heel herkenbaar ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad een ingewikkeld iets. Die prothese heeft hij al iets van dertig jaar, is er destijds in Nijmegen ingezet. Er moest nu speciaal gereedschap besteld worden om de prothese los te kunnen maken.

      Verwijderen
  6. Dat klinkt als een heftige operatie met waarschijnlijk weer een lange herstelperiode?
    Hopelijk mag het helpen en knapt je broer weer goed op.Wat lief, dat je weer 2x naar
    Brugge bent geweest, kost je veel tijd naast je gewone werk, maar fijn voor hem om
    te weten dat jullie er voor hem zijn.
    En koken...., ik vind het vaak een beetje zonde van de tijd.
    Groeten, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen hij die prothese kreeg heeft hij heel lang in het gips gezeten. Echt maandenlang.

      Verwijderen
  7. Ik kan gelukkig goed koken, maar ik twijfel wel over andere dingen hoor, zoals wel of niet iets lekkers eten, of wel of niet eerlijk zeggen wat ik vind als ik weet dat het geen leuke boodschap is. Jakkes wat een spannende dag morgen voor je broer! Sterkte! En ook voor zwager natuurlijk! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat lijkt me dat een zware operatie. Ik hoop dat hij weer goed mag herstellen. Je zwager natuurlijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik hoop dat het vandaag goed gegaan is met de operatie!

    BeantwoordenVerwijderen