intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 23 november 2021

prik

Vraag van de dag: wat voor kunst vind je het leukst? 

Ik hou eigenlijk van kunst die dicht bij de werkelijkheid komt: een schilderij dat net echt lijkt of een beeld waarvan ik gelijk kan zien wat het voorstelt. Met een op de muur geplakte banaan heb ik niks, zeg maar...

😷 😷 😷 😷 😷 😷 😷 😷

Overal om ons heen worden mensen ziek: het norovirus, de griep en corona heersen. Mensen vallen met bosjes tegelijk om. Van alle kanten horen we dat bekenden het coronavirus hebben en veelal zijn dat kinderen en hun ouders. Hele klassen of scholen zijn dicht. In de verzorgings- en verpleeghuizen zijn afdelingen in quarantaine en er zijn inmiddels ook al een aantal bewoners op verschillende locaties overleden. Ik hoop zo dat het tehuis waar ik werk ervan bespaart blijft, want vorig jaar heb ik met eigen ogen kunnen zien hoeveel impact het coronavirus had, toen ik op een afdeling inviel waar het virus heerste. De helft van de bewoners is toen overleden en het was echt ontzettend triest en heel erg ingrijpend voor het vaste personeel. 

Ik heb vandaag de boosterprik gekregen. In januari en februari kreeg ik de eerste en de tweede prik en vandaag dus de derde. En het maakt mij niet uit of je er voor of tegen bent, want ik ben er blij mee.


29 opmerkingen:

  1. Ja, je denkt wel eens 'komen we er ooit nog overheen?' Het groeit ons boven het hoofd. Wij zien in onze omgeving ook steeds meer ouderen overlijden aan corona. Voor de boosterprik ben ik nog lang niet aan de beurt, maar ik ga het zeker doen.
    Tja, kunst... Heel lang keek ik er op dezelfde manier tegenaan als jij verwoord. Maar het kan veranderen.. Nu vind ik het belangrijk dat de kijker er zelf iets in ontdekt en dat de maker een soort verborgen boodschap in zijn kunstwerk heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een paar weken geleden riepen heel veel mensen op mijn werk nog dat ze die boosterprik niet gingen halen. Maar nu er zoveel besmettingen zijn, hebben ze toch ook maar een afspraak gemaakt.
      Misschien moet ik me meer in kunst verdiepen, want nu vind ik iets mooi, niet mooi, of daar ergens tussenin. Met meer kennis worden dingen misschien duidelijker voor me.

      Verwijderen
  2. Wat heb jij vroeg de eerste 2 prikken gekregen! Ik kreeg mijn 1e in april en mijn 2e in juli.
    In mijn ogen is het heel verstandig dat je nu de boosterprik gehaald hebt, je bent daarmee nog weer een stuk beter beschermd! En dus is de kans dat jij anderen besmet ook meteen aanmerkelijk kleiner.
    Ik ga dit zeker ook doen, in januari of later, want pas in januari zit er een half jaar tussen de laatste prik en de booster.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op 16 februari was ik volledig gevaccineerd. En ik zie nu een aantal mensen rond me, die ook vroeg gevaccineerd waren en die nu toch corona krijgen. Met de derde prik kan ik ook nog steeds corona krijgen, maar ik doe het inderdaad ook voor de kwetsbare mensen waar ik mee werk.

      Verwijderen
  3. Ja, ik zou er ook blij mee zijn. Maar eerst de mensen in de zorg, zoals jij! Ik ren er naar toe hoor, als ik aan de beurt ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij wisten vorige week pas dat we deze week de vaccinatie zouden krijgen. Dat is dus heel snel gegaan.

      Verwijderen
  4. Heel verstandig om je prikken te halen. Ik kreeg 6 juni mijn laatste (tweede) prik dus moet nog even wachten. In onze omgeving vallen mensen ook met bosjes om. Corona, corona, ik hoor bijna niet anders. Vorig jaar hoorde ik bijna niets over besmettingen in mijn directe omgeving. Ik vind het echt griezelig worden, het komt steeds dichterbij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er waren hier vorig jaar ook besmettingen, maar lang niet zoveel als nu. Het gaat een zware winter worden, denk ik...

      Verwijderen
  5. Mijn moeder van 89 heeft zaterdag haar booster gehad. Was nog wel een toestand om de afspraak rond te krijgen. Uiteindelijk was ze de enige persoon in een hele grote prik-locatie en werd ze door 5 ggd-ers geholpen!
    Groetjes,
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan was je moeder er vroeg bij! Ik denk dat mijn moeder hem deze week zal krijgen, maar dat regelt het verpleeghuis verder.

      Verwijderen
  6. Fijn dat je nu al aan de beurt was. Niet meer dan terecht dat de mensen die in zorginstellingen werken als eerste in aanmerking komen voor een booster prik. Ik word in december 61 en kreeg mijn tweede prik eind juli. Als ik een derde prik kan krijgen, zal ik die zeker nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook blij dat ik hem gekregen heb.
      Mijn arm is nu wat stijf, maar ik verwacht verder dat ik ook deze keer weer geen bijwerkingen ga krijgen.

      Verwijderen
  7. Ik vrees dat ik vooral figuratieve kunst leuk vind omdat ik abstractie kunst moeilijk te begrijpen vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor jou als verzorgende zat er wel veel tijd tussen de tweede en derde prik. Ik dacht dat het de bedoeling was dat er maximum zes maand tussen zit? Maar je bent nu weer veilig en dat is het belangrijkste!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is toch best goed geregeld allemaal dat de boosterprikken nu echt gezet worden.

    Morgen krijg ik de gewone griepprik en de pseumokokken meteen.

    Ik hou het meest van beelden en vooral Art deco beeldjes. Mijn vader kocht er een 40 jaar gelden en dis is nu bij mijn zus en af en toe mag ik hem lenen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind Art deco ook mooi, ook heel erg herkenbaar.
      Ik heb vorige week zaterdag de griepprik gehad.

      Verwijderen
  10. Fijn dat je de boosterprik nu hebt! en hopelijk komt het allemaal ooit goed

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als ik aan de beurt ben voor een boosterprik ga ik linea recta er heen! Ik zeg kom maar op! Mijn collega's vallen bij bosjes, ik vind het nu vreselijk lastig op mijn werk want ik kan in mijn functie niet of nauwelijks thuiswerken. Ik heb gelukkig een eigen kantoor waar ik alleen zit. In vergaderingen zitten we weer op 1,5m afstand en ook lunchen we niet meer met elkaar maar in kleine groepjes van 2 of 3 met 1,5m afstand. Kunst... ik weet er niet veel van en heb geen echte voorkeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan ook niet thuiswerken, maar op het werk lopen we nu alweer een paar weken met mondkapjes op. Dat moest trouwens toch als er geen 1,5 meter afstand gehouden kon worden.

      Verwijderen
  12. Mijn moedertje kreeg 4 weken geleden haar booster, zij heeft lymfeklierkanker er had voorrang. 10 dagen later brak er corona uit op de dagbesteding. Iedereen kreeg corona, behalve mijn moedertje. De mw die naast haar zat overleed binnen enkele dagen. 2 anderen van haar groepje komen niet meer terug die zijn te veel achteruit gegaan. Personeel is gelukkig weer beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pfff erg hè? En er kan nog zo hard geroepen worden dat deze mensen een onderliggende ziekte hebben, maar als er dan ook nog eens corona overheen komt, is dat heel erg ingrijpend.

      Verwijderen
  13. Voor mij betekent kunst: iets dat niet iedereen kan maken, waar een bepaald talent voor nodig is. En zo'n banaan tegen een muur kan volgens mij iedereen ophangen ...
    Ik hield mijn hart vast toen de 1,5 afstand werd losgelaten. Dat kon niet goed gaan, de herfst stond voor de deur, je kon er vergif op innemen dat dit mis zou gaan. Maar ja, wie ben ik? Ik zag op mijn werk dat mensen absoluut nergens meer aan dachten, en je weer ongevraagd aanraakten (waarom raken klanten zo graag winkelpersoneel aan, dat heb ik nooit begrepen?!). Morgen wordt de 1,5 meter afstand weer verplicht, ik ben er heel erg blij mee. Hier in het noorden van het land zijn de besmettingscijfers steeds laag geweest in verhouding tot de rest van het land, ik ken weinig mensen die besmet zijn geraakt, en helemaal niemand die ziek is geworden, en hoop dat dat zo blijft!
    Fijn dat je je boosterprik hebt gekregen, zorgpersoneel verdient het om deze z.s.m. te krijgen, ik wens jullie sterkte de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snap ook niet waarom winkelpersoneel aangeraakt moet worden. Ik doe het in elk geval niet. Hopelijk houden de klanten in de winkels een beetje aan de 1,5 m afstand.

      Verwijderen
  14. Ook in België is de situatie dramatisch. De ziekenhuizen liggen overvol en in bepaalde ziekenhuizen wordt de gewone zorg al uitgesteld, zelfs als die dringend is. Zoals bij een kennis van mijn man die enkele weken geleden de diagnose prostaatkanker kreeg en - omdat er geen plaats is op IC - tot ergens in januari moet wachten voor hij geopereerd kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn broer ligt in het AZ in Brugge en daar moeten patiënten zo snel mogelijk plaats maken voor nieuwe patiënten. Het is er heel erg druk.
      Wel heftig dat iemand die nodig geopereerd moet worden nog langer moet wachten. Bij kanker wil je toch zo snel mogelijk een behandeling.

      Verwijderen
  15. Oh ja, ik kreeg mijn booster al in september, amper twee maanden na mijn tweede AZ vaccin. Ik vond het veel te vroeg maar mijn huisarts zei dat het ok was.

    BeantwoordenVerwijderen