intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 24 november 2021

hondje

Vraag van de dag: heb je een litteken met een verhaal?

Ik heb een keizersnee gehad toen onze oudste geboren werd. Daarvoor heb ik zevenendertig uur lang geploeterd met weeën en weeënopwekkers en toen had ik nog steeds geen ontsluiting. Ik was zóóó blij dat het een keizersnee werd! Ik bleek een baby van door de vijf kg te dragen en dat had niemand van tevoren gezien. Als ik wel ontsluiting had gehad, dan had ik hem er misschien ook niet zo uit gekregen.

Toen ik zeventien jaar later aan mijn darmen geopereerd werd, is dat litteken van de keizersnee opnieuw open gemaakt. Helaas is het daarna gaan ontsteken en moest de wond acht weken lang gespoeld en opgestopt worden. En nu is het een litteken van 15cm met een put van ongeveer 2cm⌀ erin.  

🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕 🐕

De laatste vijf weken ga ik twee keer per week naar Brugge naar het ziekenhuis toe. Ik combineer dit ritje soms met boodschappen doen en ik ben ook al een paar keer bij de kringloopwinkel binnen gesprongen. Ik heb er onder andere bloempotten, een rugzak, een paar vesten, een muffinvorm en boeken gekocht. En gisteren kwam ik met een hond van de kringloopwinkel thuis:


Het is die linkse 😉
Hond Bee wilde er wel even naast poseren. 
Het is weer een leuk beeldje voor in de tuin.

🐶 🐶 🐶 🐶 🐶 🐶 🐶 🐶

Broerlief is aan de beterende hand en hij is best wel positief. Gisteren zag ik hem voor het eerst sinds vijf weken uit bed. Doordat hij zo ziek was en lange tijd niet mocht eten, is hij vijftien kilo afgevallen. Gelukkig had hij wel een beetje reserve en nu is hij gewoon slank. Morgen hebben we weer een gesprek met de behandelend arts. Vorige week is er toch nog een abces in zijn rug opengemaakt en er zijn nu nog twee abcessen waarvan gehoopt wordt dat deze met medicatie weggaan. Binnenkort zal hij daarvoor weer een petscan krijgen. 

18 opmerkingen:

 1. wat een schattig hondje!

  Fijn nieuws van je broer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een litteken aan de binnenkant van mijn elleboog, daar ben ik twee keer geopereerd. Eerste keer is mijn zenuw vrijgelegd, de tweede keer onder een spier gelegd. Ik heb nog steeds heel veel pijn en volgende week wordt er een echo en emg gedaan om te kijken in hoeverre de operatie is geslaagd dan wel mislukt. Gebed zonder end .... Aan mijn linkerarm heb ik dezelfde klachten maar durf de operatie nog niet aan. Ben overigens bij een neurochirurg geweest die nota bene gespecialiseerd is in deze ingreep en er wetenschappelijk onderzoek naar heeft gedaan. Hopelijk valt er nog iets te redden anders rest van mijn leven zenuwpijn en tintelingen. Bleh!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is niet zo mooi! Ik hoop voor je dat het nog kan verbeteren en ik snap goed dat je met je linkerarm liever nog wacht.

   Verwijderen
 3. Haha, ik moest echt even goed kijken naar de foto (had ook eerst moeten lezen natuurlijk).
  Wat een positief nieuws over je broer, daar durfde je een paar weken geleden niet op te hopen.
  Littekens met verhalen heb ik genoeg op mijn lijf, maar die verhalen zet ik liever niet op het wereldwijdeweb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, een paar weken geleden kon het echt twee kanten opgaan met mijn broer. Hij was echt heel erg ernstig ziek.

   Verwijderen
 4. elk litteken heeft een verhaal dat van jou een kind...
  dat van mij geen... jawel gezondheid :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enig dat beeldje van de hond. Je hoeft hem niet uit te laten ........ wat een gemak :)

  Fysieke littekens hebben meestal een verhaal en vaak wordt je ze ook nooit meer kwijt maar je kunt er mee leven. Moeilijker is het om met geestelijke littekens om te gaan en ook die hebben een vaak een verhaal. Uiteindelijk leren we er allemaal mee te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schattige foto van die lieve Bee en het beeld.

  Ik heb in elke knie een ritssluiting van nieuwe knieen, niet zo bijzonder.

  Wel een verhaal is mijn rechter wijsvinger, het topje is er met houthakken grotendeels afgehakt geweest. En in een Frans ziekenhuis er weer netjes aangezet, litteken jeukt wel met vochtig weer maar verder functioneert de vinger weer normaal.

  Fijn dat het met je broer de goede kant opgaat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal flink gebloed hebben, lijkt me. Gelukkig is het goed gekomen en kan je er nog alles mee.

   Verwijderen
 7. Fijn om te horen, dat het zo goed gaat met je broer en dat hij zelf ook positief is.
  Wat staat Bee leuk op de foto, vergeleken met het beeldje is het een reuzehond!
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bee is ongeveer zo groot als een labrador.
   De dagen voor mijn broer duren lang en hij heeft veel pijn gehad, maar ik denk dat zijn wilskracht hem er dooreen sleept.

   Verwijderen
 8. Jeetje, dat litteken heeft echt een verhaal. Dat is ook niet niks een kind van 5 kilo zeg!

  BeantwoordenVerwijderen