intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 20 november 2021

mantelzorger

Vraag van de dag: wat was je eerste auto?

Dat was een lichtgrijze Fiat Ritmo. Het was een zoveelste-handsje op leeftijd met veel kilometers op de teller, waar ik best wel veel pech mee gehad heb. 

🚗 🚘 🚗 🚘 🚗 🚘 🚗

In het ziekenhuis had ik een gesprek met de behandelend arts van mijn broer. Er was een petscan gemaakt en daarop was te zien dat mijn broer nog op verschillende plaatsen in zijn lichaam ontstekingen heeft. Een andere arts moest nog beoordelen of er abcessen bij zaten die geopend moesten worden. Als een abces te groot is, komt de antibiotica niet tot de kern en blijft de bacterie doorwoekeren. Broer is heel erg ziek geweest (was echt kantje boord) en heeft nog een hele lange weg te gaan.

 Broer dacht dat hij al acht weken in het ziekenhuis lag, maar ik zei dat het een maand was. Op 18 oktober werd hij opgenomen. Voor hem lijkt het waarschijnlijk al acht weken en hij is ook het besef van tijd een beetje kwijt, wat niet zo gek is. De dagen duren lang voor hem en hij kan niet veel anders doen dan in bed liggen en televisiekijken. Mijn andere broer gaat op zaterdag of zondag bij hem op bezoek en ik op dinsdag en donderdag. 

Ik ben al heel lang mantelzorger voor mijn ouders (inmiddels alleen nog voor mijn moeder) en nu ook voor mijn broer. Eigenlijk had ik daar van tevoren nooit bij stil gestaan, over dat ik weleens de mantelzorger voor een broer zou kunnen worden. 

🦷 🦷 🦷 🦷 🦷 🦷 🦷

Afgelopen week moest ik naar de kapper en ook naar de tandarts. Mijn afspraak bij de tandarts was al lekker vroeg: om half acht 's morgens. Eerst was ik bij de mondhygiëniste aan de beurt. Omdat ik erg goed voor mijn gebit zorg, hoeft ze me niet meer ieder half jaar te zien, maar is één keer in het jaar voor haar genoeg. En de tandarts, die daarna mijn gebit bekeek, was het daar mee eens. Alles zag er goed uit en 'al huppelend' verliet ik even later de tandartspraktijk. 

Ik zou deze week ook naar een workshop gegaan zijn, maar die ging niet door en naar naailes ben ik ook niet geweest. Op het moment lig ik iedere avond al vroeg in bed. Alles kost best wel veel energie.

🍄 🍄 🍄 🍄 🍄 🍄 🍄

Hierbij wil ik je een fijne weekend wensen!


14 opmerkingen:

  1. Ja dat snap ik, dat hrt energie kost. Het is ook veel allemaal. Knap dat je je er op aanpast

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen zin om mezelf voorbij te lopen, dus neem ik ook mijn rust.

      Verwijderen
  2. Fijn weekend. Mantelzorgen is energievretend. Pas goed op jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De eerste auto waar ik veel mee reed was de mini van mijn moeder. Met ex diverse gehad en toen we gescheiden waren was mijn eerste eigen auto een Lada. Geweldig veel plezier van gehad.

    Heftig hoe het met je broer is. Sterkte maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken ook wel verschillende mensen die vroeger een Lada hadden. En toen wij in Moskou waren, vijf jaar terug, zagen we dat dit automerk nog steeds bestaat.

      Verwijderen
    2. een van de fijne dingen van de Lada was dat de kachel heel snel warm was in de winter en toevallig was het een strenge winter het eerste jaar dat ik hem had.

      Verwijderen
  4. Mensen moeten steeds langer werken, combineer het dan maar met al die mantelzorgtaken en ander vrijwilligerswerk..... Heel lief van jou!
    Ik ging deze week ook naar de tandarts, een gans ander verhaal, twee ontstekingen die maar niet weg gaan, ondanks de antibiotica. Niet leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker niet leuk! Een mens kan maar weinig aan zijn mond verdragen. Beterschap ermee.

      Verwijderen
  5. Het is ook wel heel veel wat je voor je kiezen krijgt. Pas goed op jezelf hoor. Voor zover dat mogelijk is in deze omstandigheden.

    Mijn eerste autootje was een Renault Clio.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn eerst auto, zelf gekocht, was een Fiat Panda. Ik werkte destijds op 50 minuten fietsen van huis en omdat het winter werd wilde ik ook een auto. Geld had ik er eigenlijk niet voor. Ik kocht deze auto voor 750 gulden van iemand die ik in het café ontmoette. Het was niet meer dan een blik op vier wielen. De passagiersstoel was kapot en helde achterover, iemand die meereed deed dit dus in de ligstand. De verwarming werkte niet meer en daarom moest ik tijdens het rijden soms aan de binnenkant het ijs van de ramen krabben. Na 5 maanden moest de auto voor een APK.... de rest laat zich raden. Goh, je bent echt een grote held Mw. W. om zo voor mensen te zorgen. Wat lief! Ik denk dat je ook heel veel liefde en goede dingen terug ontvangt! xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zorgen zit gewoon in me en ik moet er weleens voor oppassen dat ik niet teveel naar me toe trek. In het verleden is het daar al eens op misgelopen met me. En niet alleen op dat, maar er was toen meer aan de hand en alles werd me toen teveel. Dat is een hele wijze les geweest.

      Verwijderen
    2. Helaas herken ik dat, twee burn-outs verder hoop ik dat ik mijn lesje ook heb geleerd! xx

      Verwijderen