intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 14 november 2021

hectisch

En dan loop ik opeens met van alles achter. Het bijhouden van mijn weblog schiet erbij in en ook het lezen van andere weblogs staat even op een laag pitje. De week die komt wordt nog hectischer dan de voorgaande weken met een bezoek aan de tandarts en de kapper, een workshop, een wandelafspraak, twee keer op bezoek bij mijn broer en er moet ook nog gewerkt worden. Deze week is echt helemaal volgepland. 

Gistermorgen ging ik naar mijn moeder toe, die heel erg emotioneel was. Ze had veel verdriet over dingen die vroeger gebeurd waren. We hadden een gesprek met haar contactverzorgende en die gaat regelen dat mijn moeder eens met een psycholoog kan praten. Hopelijk heeft mijn moeder er baat bij.

Gistermiddag ging ik om de griepprik en daarna gingen we gelijk naar een verjaardag toe, waar we tot elf uur 's avonds bleven. Het was gezellig, met mensen die ons zeer eigen zijn. Mijn oudste broer belde en vertelde dat hij naar onze jongste broer in het ziekenhuis geweest was. Alles gaat gelukkig nog steeds goed met onze zieke broer. 

Toen mijn broer een paar weken geleden zo ernstig ziek was, zette ik al mijn verdere afspraken op een laag pitje. Ik ging werken en op ziekenbezoek en veel meer ook niet. De zorgen en het van alles moeten regelen kostten me teveel energie. Nu het met mijn broer beter gaat, kan ik ook weer veel meer aan. 

〰 〰 〰 〰 〰 〰 〰 〰

Hierbij wil ik je een fijne dag en week wensen!


12 opmerkingen:

  1. Van het achter lopen met van alles heb ik ook snel last. Ik wordt steeds langzamer en als er dan teveel op mijn bordje ligt wordt ik ook onhandiger lijkt wel en laat veel uit mijn handen vallen. Nog meer werk dus.
    Maar ben nu weer bij met verwerking van diverse gekochte dingen en de komende 4 dagen geen afspraken. Voldoende te doen natuurlijk zoals 8 overhemden strijken maar dat vind ik wel leuk werk en met TV, luisterboek of podcast aan gaat dat prima.

    Fijn dat je dat voor je moeder kan regelen, hopelijk doet dat haar goed even met een proffesionel praten die net wat anders vraagt en zegt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan het gewoon druk met van alles hebben en toch alles onder controle hebben. Maar als ik emotioneel niet alles onder controle heb, dan gaat alles me teveel energie kosten. Dan schrap ik wel afspraken als ik het even niet meer kan overzien.

      Verwijderen
  2. Fijn dat het beter gaat met je broer. Die andere klussen gaan niet lopen, maar ik geef toe, vaak gemakkelijker gezegd of geschreven dan gedaan. Leef en beleef de dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar ik me dan het minste van aantrek is het huishouden. Ik doe er wel iets aan, maar dan alleen het hoogst noodzakelijke. De rest komt later weer wel.

      Verwijderen
  3. Ach wat verdrietig van je moeder maar een heel goed idee om een psycholoog in te schakelen. Ik hoop dat ze er iets aan heeft en het snel weer wat beter met haar gaat.
    Morgen mag ik naar de tandarts. Ben altijd blij als ik er weer voor een half jaartje vanaf ben ffffffff. Sterkte met je drukke week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger was ik bang voor de tandarts, maar nu niet meer. Gelukkig heb ik ook haast nooit iets, dat scheelt.

      Verwijderen
  4. Fijn dat jullie een psycholoog voor je moeder kunnen inschakelen. Dat was voor mijn moeder wsl een uitkomst geweest maar 'ik ben toch niet gek' en daar ging het voorstel.

    Fijn weekend. En pak je rust tussen de drukte door.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn moeder zei: "dan moet die mevrouw naar al mijn akelige verhalen luisteren..." En zowel de contactverzorgende als ik zeiden gelijk dat de psycholoog daar ook voor is. Hopelijk heeft mijn moeder er iets aan.

      Verwijderen
  5. Het is ook wel een heleboel (tegelijk) weer. Gewoon goed voor jezelf zorgen en de mensen om je heen, de rest is bijzaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt. En als er verder niet teveel bijkomt dan gaat het allemaal wel lukken deze week.

      Verwijderen
  6. Wat een drukke week, wordt dit.
    Fijn dat het met je broer goed blijft gaan!
    Hopelijk heeft je moeder iets aan het gesprek, al is het alleen maar dat ze het eens uiten kan tegen iemand die niet te dicht betrokken is.
    Goede week gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het mooi dat er dan de mogelijkheid is van een gesprek met een psycholoog. Op die manier kan je moeder de dingen waar ze verdriet van heeft hopelijk verminderen.

    BeantwoordenVerwijderen