intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 30 oktober 2021

zaterdag

Mijn vakantie zat erop en afgelopen week heb ik gewerkt. Op het werk was het rommelig en in mijn hoofd ook. Ik had vandaag naar het ziekenhuis naar mijn jongste broer willen gaan, maar mijn oudste broer hield me tegen "denk aan jezelf," zei hij en ik moet toegeven dat hij daar gelijk in had. Hij gaat morgen naar het ziekenhuis en ik zal in de loop van volgende week weer gaan. Het ziekenhuis ligt niet naast de deur en jongste broer is eigenlijk te ziek om bezoek te ontvangen.

Omdat jongste broer geen partner of kinderen heeft, moeten wij van alles regelen. Voor het ziekenhuis ben ik de contactpersoon en als er iets is bellen ze naar mij. Verder heb ik verdere familieleden en ook het werk van broerlief ingelicht. Mijn andere broer en ik overleggen veel met elkaar, mijn zus heeft momenteel ook nog andere beslommeringen en blijft even op de achtergrond. 

Mijn moeder maakt zich uiteraard erge zorgen om haar zoon en het liefst van al wil ze naar hem toe. Maar haar eigen gezondheid is erg broos en daarnaast zijn zowel mijn oudste broer als ik afgelopen week eigenlijk voor niks naar het ziekenhuis geweest. Laten we hopen dat het binnenkort beter met mijn broer zal gaan en dan kunnen we ook iets voor mijn moeder regelen. 

Ik stuurde een berichtje naar het verpleeghuis waar mijn moeder woont, waarin ik vroeg om haar niet teveel te pushen. Vorige week hadden verschillende medewerkers tegen haar gezegd dat ze naar haar zoon toe moest, wat misschien ook wel logische reacties zijn, maar zij weten de verdere omstandigheden niet. Ik heb aangegeven dat ze haar wel de ruimte moeten geven om haar verhaal kwijt te kunnen, maar dat we het voor de rest graag zelf in de hand houden. 

En dan mijn zwager: die heeft woensdag de eerste chemo gehad en is nu wat misselijk, maar het is nog te doen. Hij heeft wel een vrouw en kinderen en daardoor hoeven wij verder niks te regelen. We leven met ze mee en maken ons ook zorgen.

Ik wil jullie bedanken voor de lieve reacties 💗


10 opmerkingen:

  1. Wat een zware tijd is dit voor jullie. Heel veel sterkte voor jullie allemaal de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk kon ik wat bijlezen, en ai, slecht nieuws voor broer en schoonbroer. Ik kan alleen maar hopen dat het bij beiden goed komt. Ik begrijp jullie angst en ook het verlangen van je moeder om haar zoon te zien. Maar of ze zich daarna beter zal voelen? Zeker niet nu hij er nog zo slecht bijligt.
    Heel veel warme knuffels vol moed voor jullie allen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Vandaag was ik naar mijn moeder en eigenlijk ging het wel met haar, gelukkig. Ze begrijpt dat het niet raadzaam is om naar mijn broer te gaan en ik heb haar nogmaals beloofd om haar te bellen als ik iets weet. Verder hebben we ook gewoon over van alles en nog wat gepraat.

      Verwijderen
  3. Wat een nare en zorgelijke berichten over jullie familie lees ik in je laatste blogposten.
    Hopelijk hebben jullie veel steun van en met elkaar onderweg in deze moeilijke tijden.

    Sterkte gewenst.
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Gelukkig zijn we allemaal best wel hecht met elkaar.

      Verwijderen
  4. Jeetje, wat vreselijk!
    Heel veel sterkte en hopen en duimen voor goede berichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een hoop ellende tegelijk, gelukkig dat je familie hebt waar je je zorgen mee
    kunt delen.En ook de ziekenhuisbezoeken kan afwisselen, het is toch een eind rijden iedere keer.Fijn, dat je moeder begrijpt, dat ze nu beter niet naar je broer kan, maar ook heel erg voor haar, zo'n zieke zoon.Hopelijk komen beide mannen er goed doorheen,
    ik wil jullie veel sterkte wensen de komende tijd!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen