intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 31 oktober 2021

stronk

Vraag van de dag: welke huisdieren had je toen je opgroeide? 

Mijn ouders hadden Pluisje en dat was een konijntje. Hij liep 's avonds los door huis en deed zijn behoefte op de kattenbak. Pluisje is vijftien jaar geworden. Verder heb ik op mijn slaapkamer een cavia, vissen, een woestijnratje en een zebravinkje gehad. 

🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷

Het gewone leven gaat door.

Ik ging om bloemen en zag dat er alweer tulpen waren. Of zijn die er het hele jaar door? Vorige week was ik in de kringloopwinkel in Halsteren en daar kocht ik een rekje met zes kleine flesjes en daarom ging ik om bloemen:


Het is weer eens iets anders dan een vaas!

🌳 🌳 🌳 🌳 🌳 🌳 🌳 🌳

Een paar weken terug is uit onze tuin een boomstronk van een omgekapte boom verwijderd. In plaats van hem te laten afvoeren heb ik de stronk ergens op een schaduwrijke plaats in de tuin laten leggen, voor de insecten en de paddenstoelen/zwammen. 


Er zaten toen al een paar zwammen op en inmiddels zijn het er al heel wat meer geworden.



Van madeliefjes heb ik dit jaar al best veel foto's gemaakt, maar er kon nog wel een foto bij:


🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼

Hierbij wil ik je een fijne zondag wensen!

15 opmerkingen:

  1. We hadden een leuke hond toen ik ongeveer 8 was en die kon een vakantie niet mee en ze bleef bij de bovenburen. Bij uitlaten door hen is ze voor de ingang van het Vondelpark doodgereden. Wij waren die dag op de Maas in Belgie en ik was die dag niet lekker, ziek zwak en misselijk. Pas toen we terug waren hoorden we dat hondje dood was, bellen deed je toen nauwelijks.
    Later nog een hond gehad maar die kon niet wennen aan binnen zijn en is naar boerderij verhuisd.
    Toen een rode kater, tijdens zijn leven ben ik uit huis gegaan.
    Daarna heel veel honden )ook noodopvang) en katten gehad. En nu al ruim 20 jaar Dobermann teefjes

    Ik ga zo stof voor trui en broek knippen beiden als proef voor duurdere stof

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vergat nog te zeggen dat ik je flesje uit kringloop Halsteren ook erg leuk vindt. Als ik ze had gezien had ik ze misschien ook wel gekocht

      Verwijderen
    2. Wat zonde van die hond... zal erg verdrietig geweest zijn, ook voor de bovenburen.
      Ik heb tijdens het oppassen op iemands huis en dieren een keer gehad dat er bijna iedere dag wel een dode parkiet in de volière lag. Ik kon daar niks aan doen, was een ziekte of zo, maar ik vond dat wel erg vervelend.

      Verwijderen
  2. Wat mooi om die stronk op een plekje in je tuin te kunnen laten liggen. Je moet natuurlijk wel een grote tuin hebben neem ik aan. Nu maar heerlijk doorgaan met foto's maken van al het leven om en in de boomstronk. Nog even dit, toen wij van de zomer in Portugal bij kennissen waren zag ik ook een boomstronk en daar hadden onze kennissen een sitetable en nog een bijzettafel van gemaakt. Zag er heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben inderdaad een grote tuin. En de stronk ligt in een stukje dat wij het 'bos' noemen. Het is geen bos, maar er staan in dat deel van de tuin wel meerdere bomen en struiken.

      Verwijderen
  3. Ben op een boerderij opgegroeid, dus altijd (huis)dieren om me heen gehad als kind. Dat wil niet zeggen dat ik er veel mee had/heb. Van de katten bijvoorveeld mocht er maar een in de huiskamer komen en ook alleen maar omdat het de lievelingskat was van mijn een jaar jongere zus. Ook de hond bleef buiten de kamer en had op de deel zijn onderkomen. Had denk ik vooral te maken met de houding van mijn ouders tov dieren; je hebt ze, ze zijn afhankelijk van je en dus ben je er ook verantwoordelijk voor en moet je er ook goed voor zorgen, maar zelfs met het paard werd geen persoonlijke band opgebouwd. Het bleven dieren en je moest ze ook als een dier behandelen. Mijns inziens is er onder huisdieren heel veel leed omdat er menselijke eigenschappen aan toegekend worden en soms zelfs als vierpotige mensjes behandeld worden. Er worden veel honden en katten liefdevol doodgeknuffeld.
    Mijn kinderen hadden wel cavia's, yenminste mijn dochter. Mijn zoon had absoluut niks met dieren; hij vond ze wel leuk en aardig en was er ook wel lief voor, maar zou ze nooit uit zichzelf aanhalen. In dat opzicht lijkt hij wel op mij.
    Wel mooi om de teloorgang van een boomstronk van zo nabij te kunnen volgen. Het doet mij altijd even in verwondering stilstaan bij de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het zeker met je eens dat je bij een dier niet tot het uiterste moet gaan en het menselijke eigenschappen moet geven.
      Wij hebben nu een hond met kanker en afgelopen voorjaar lieten we een kat inslapen die ook kanker had. Eén van de dierenartsen begon in beide gevallen over chemotherapie, maar dat wilden wij dus echt niet. Het zou misschien een paar maanden afzien zijn en waarom? In het belang van de dieren is dat niet, dus zou het in ons eigen belang zijn. En als je van een dier houdt moet je dit eigenlijk niet willen. Dat is in elk geval onze mening.

      Verwijderen
  4. Mijn hele jeugd was vol dieren omdat we er de ruimte voor hadden gelukkig Honden poezen konijnen hamsters cavia's muizen duiven .Mijn Vader en ik waren de ''dieren gekken '' om het maar zo te noemen ,maar wat was het genieten !Prachtig die boom stronk met de zwammen ,de natuur is zo mooi
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze kinderen zijn ook opgegroeid met dieren. Dat vonden wij ook best wel belangrijk. Of onze zoon later honden of katten zal nemen, weet ik niet.

      Verwijderen
  5. Leuk die tulpjes zo.

    Wij hadden vroeger konijntjes, een schildpadje en twee honden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn zus heeft ook een schildpadje gehad. Dat diertje zat in een bak met een eilandje met een plastic palmboompje erop.

      Verwijderen
  6. Dank U, het was een heerlijke zondag,
    die zwammetjes op de stronk wat gaat dat snel hé.
    leuk die bloemetjes in de vaasjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk de tulpen in die flesjes, ik heb ook zoiets: 2 flesjes in een rieten bakje. Je brengt me op het idee om er ook weer iets mee te doen.
    Wij hadden eigenlijk alleen goudvissen, later toen ìk de deur uit was kwam er een hond.
    Een van onze kinderen had een woestijnratje, een andere zoon gerbels en ook hebben we een tijd een hond gehad, maar omdat hij er niet tegen kon om alleen thuis te zijn kreeg hij een voor hem beter adresje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hadden een poes Ze heette ook gewoon Poes. Eigenlijk had mijn zus erom gezeurd want mijn ouders waren geen fan van huisdieren. Maar wie kon er voor zorgen, denk je? Mijn moeder natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen