intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 3 oktober 2021

mest

Vraag van de dag: vandaag zijn dat twee vragen.

⏵uit welke kopjes of glazen drink je het liefst thee?

⏵waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen?

Thee drink ik altijd uit een theeglas en dat glas moet gewoon lekker groot en een beetje robuust zijn. 

🌧 🌧 🌧 🌧 🌧 🌧 🌧

Regen, regen, regen! Ik trok mijn regenpak aan en ging bloembollen planten. De grond was lekker zacht en daardoor ging het als een tierelier. De regen hinderde me niet en er stond nagenoeg geen wind. Eigenlijk was het best wel prettig om buiten te zijn.

Maar het klaarde op en toen maakte ik deze foto:


van deze plant.


Grappig hoe de muur erachter in de regendruppel gevangen wordt. 




Ik strooide koemestkorrels toen het nog regende. Eigenlijk om te kijken of de honden het niet zouden opeten. Van tevoren had ik heel goed gekeken dat ik mest kocht die niet giftig voor honden is. Koemest kan cacaodoppen bevatten en honden kunnen nou eenmaal niet tegen chocolade. De honden hadden trouwens helemaal geen interesse in de mest, wat ik dan ook wel weer bijzonder vond. Als er paardenmest of schapenkeutels op de weg liggen zijn ze namelijk niet vooruit te slepen! De test met de koemestkorrels was dus geslaagd en van het voorjaar ga ik weer strooien. 
 
👵 👵 👵 👵 👵 👵 👵

Mijn moeder heeft een hele grote blauwe plek aan haar val overgehouden. Er is opnieuw een afspraak met een arts aangevraagd en omdat ze gisteren veel bloed verloren is, zal naar het ijzergehalte in haar bloed gekeken worden. 

Bedankt voor alle lieve reacties op mijn vorige blog 💗

19 opmerkingen:

  1. Mijn thee drink ik graag uit mijn eigen vrij grote theeglas. Onlangs was ik bij een nicht van me en wij beiden hebben als favoriet dezelfde thee, maar bij haar kreeg ik het in een grote mok; haar favoriete theekop. Het zal dus wel verbeelding zijn, maar ik miste mijn theeglas op dat moment. Aan de smaak zal het niet gelegen hebben, want ik had de thee zelf gezet zoals ik het gewoon ben te doen.
    In restaurants doet het verhaal de ronde dat de presentatie 80% uitmaakt van de beleving, maar dat lijkt mij overdreven, al moet ik wel zeggen dat ik, ondanks dat ik nauwelijks nog iets ruik, ik geniet van buiten de deur eten, op voorwaarde dat de sfeer goed is. De beleving zal dus best wel de helft zijn van het uitje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 80% is misschien wel veel, maar het schijnt wel zo te zijn dat presentatie belangrijk is. Ik werk in een verzorgingshuis en het scheelt ook veel of de cliënten een kant-en-klaar maaltijd krijgen of zelf actief meehelpen met het bereiden van de maaltijden. Ook het eten van een verse maaltijd (verse groentes) is hierbij belangrijk voor ze. Na een versbereide maaltijd hoor je ze steevast zeggen dat ze veel te veel gegeten hebben :)

      Verwijderen
    2. Presentatie is hartsikke belangrijk. In mijn militaire diensttijd werkte ik als kok in de manschappenkeuken van een kleine kazerne; ca 250 personen. We wareen met een zestal diensplichtige koks en 5 'burgerkoks'. Onze chef had als ijzeren stelregel dat er met zorg gekookt werd en niet met eten geknoeid werd. Ook waren 3 van zijn koks, in uniform, dus niet in hun kokskleding, bij toerbeurt verantwoordelijk voor het opscheppen van het eten aan de soldaten. En ook dat diende met respect te gebeuren. En voor het ontbijt 's morgens werd ook in de manschappeneetzaal de tafel gedekt. Heel bijzonder in 1964/65, want over die periode praat ik.
      Uiteraard werd over het eten geklaagd, maar dat gebeurde opvallend weinig. Ik ber er nog steeds van overtuigd dat de ambiance waarin het eten gepresenteerd werd daar zeer zeker aan heeft bijgedragen

      Verwijderen
  2. Thee drink ik op het werk uit een grote kop van heel dik glas. Ik denk dat er wel 400 ml in gaat. Thuis een beker van dun porselein waar ook veel in gaat, denk wel 350 ml. Een klein kopje vind ik niks voor thee, die gebruik ik alleen voor espresso. Voor filterkoffie ook een grote mok!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook van de grote hoeveelheden drinken. Als ik al eens een dag minder drink (als ik op stap ben bijvoorbeeld) krijg ik gelijk hoofdpijn.

      Verwijderen
  3. Eigenlijk reageer ik nooit, maar nu wil ik toch graag eens mijn bewondering voor je mooie foto’s laten weten. Met die regendruppel..fantastisch

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Theemok of glas vind ik minder belangrijk dan waar ik koffie uit drink. we hebben rookglasmokken voor koffie en die zijn ooit bij elkaar gespaard bij tsnken zo'n 30 jaar geleden. Ondertussen verschillende gesneuveld en gelukkig kwam ik bij de kringloop er 8 tegen paar maanden geleden. Voldoende voorraad voorlopig.

    Toch naar aangekomen bij je moeder

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij maakt het voor koffie dan weer niet zo uit waar ik het uit drink. Wel hoop ik dat het oortje groot genoeg is zodat een mok of kopje makkelijk op te pakken is. Ik vind het niet fijn als ik mijn vinger bijna niet uit een oortje krijg en dichte oortjes vind ik al helemaal niks.

      Verwijderen
  5. Thee drink ik uit een theeglas van de Hema. Een dun glas, daar hou ik van.
    Wat een mooie foto's heb je weer gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als ik iets belangrijk vind, nou ja bij wezen van dan, is een mooi kopje voor thee en koffie. Maakt mijn geluk net iets completer.
    Ik heb net gelezen van je moeder. O wat triest, ik wens haar veel beterschap en jullie sterkte want wat zal je geschrokken zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter met haar.

      Verwijderen
  7. Ik drink graag thee uit een grote theeglas, of uit een grote theekop. Bij het laatste heb ik ook een 1 persoon theepot bij. Gekocht bij de kringloop, ideaal voor boven in de hobbykamer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n eenpersoons theepot is makkelijk. Ik heb er wel eens één aan mijn moeder gegeven.

      Verwijderen
  8. Ik drink thee juist het liefst ui een grote mok, en niet uit een glas : )

    BeantwoordenVerwijderen
  9. thee drink ik altijd uit een theeglas van Bodum Bistro, dubbelwandig. Ik heb artrose in mn handen/vingers en iets met een oortje is onhandig voor me. Koffie drink ik alleen als er bezoek komt, espresso, ook uit een Bodum glas, Pavina. En water (uit de kraan) drink ik meestal uit een flesje.
    En wat een schitterende foto's maak je altijd. Ik kwam vroeger regelmatig in Zeeuws-Vlaanderen, nu helaas niet meer (ik woon aan de "overkant")

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger kwam ik dan ook weer meer aan de overkant. Vanuit Breskens met de boot en dan meestal naar Middelburg toe. Sinds de fast ferry en de tunnel er zijn, is dat toch een stuk minder geworden. Misschien heeft het met het ouder worden te maken en waarschijnlijk ook wel dat je nu alles op internet kunt kopen.

      Verwijderen