intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 14 oktober 2021

herstellen

Vraag van de dag: wat is je favoriete dag van de maand?

Payday 😀💰 

☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀

Sinds vriendin weer aan het werk is, kunnen we niet meer iedere week afspreken. Het is niet dat ze zoveel uren kan werken, maar die uren kosten haar wel heel veel energie. Ze vindt het wel fijn om weer een beetje onder de mensen te komen en weer wat ritme in haar leven te krijgen.

Vandaag konden we eindelijk weer eens afspreken, de laatste keer dat we elkaar zagen was drie weken geleden. We ontmoetten elkaar bij een tankstation, kochten daar belegde broodjes en trokken vervolgens een natuurgebied in. Het was er rustig. 

Als ik samen met mijn vriendin wandel maak ik weinig foto's. We praten meer dan dat we echt goed rondkijken. Ook praten kost haar trouwens veel energie. Ik maak me zorgen om haar. Ze heeft veel bijkomende klachten, pijntjes en pijnen. Het is allemaal niet niks ook: voor de tweede keer borstkanker, geopereerd, bestraald... Ik pas me aan haar tempo aan en zij moet aangeven wat wel en wat niet gaat. 


We wandelden vandaag vijf km, rustten af en toe uit en aten halverwege de wandeling onze broodjes op.

In het natuurgebied stonden volop wilde kardinaalsmutsen:


Het is een giftige plant, maar een leuk weetje is dat vroeger van het hout breinaalden, klossen en spintollen gemaakt werden.

We hebben veel paddenstoelen gezien, maar deze foto nam ik vanmiddag van een paddenstoel in mijn eigen tuin:


Vriendin was blij met de rode bieten die ik voor haar bij de bioboer gekocht had. Dat ze haar maar goed mogen smaken!


14 opmerkingen:

 1. Heftig wat je vriendin nu moet ondergaan, fijn dat ze zo'n goede vriendin heeft aan jou!
  Geen specifieke favoriete dag, elke dag waarop ik tijd kan doorbrengen met mijn dochter, en ook nog tijd voor handwerken heb, zijn mijn favoriete dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naast het weekend vind ik donderdag een fijne dag als werkdag. Bijna iedereen is er dan, ook de parttimers. De sfeer onder collega's en studenten is al wat 'ontspannen' omdat het bijna weekend is, en dat merk je ook door de meligheid tijdens de pauzes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf heb ik ook hele fijne collega's. Het gebeurt maar zelden dat we er eens allemaal tegelijk zijn. Meestal is dat eens in de zes weken tijdens een werkoverleg.

   Verwijderen
 3. Nee geen speciale dag vd maand. Misschien wordt ooit de 10e iets als ik echt een grote prijs win.
  Hoop dat de wandelingen met vriendin voor jou toch wel fijn zijn. en niet alleen zorgelijk om haar.
  Vijf kilometer zal ik trouwens nooit meer halen ook niet met pauzes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We praten niet alleen over ziektes. Dat komt natuurlijk wel aan bod en daarnaast ben ik ook altijd benieuwd hoe het met haar gaat. We kennen elkaar al iets van 35 jaar en we hebben altijd veel te bepraten.

   Verwijderen
 4. Je vriendin zal denk ik sowieso blij met je zijn, niet alleen vanwege de bieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is wederzijds. Het is altijd gezellig, wat er ook aan de hand is.

   Verwijderen
 5. Wat lief van je dat je je vriendin heb tempo laat bepalen. Het klinkt alsof ze ook met best veel dingen tegelijk te kampen heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het allemaal bij haar herstel hoort, maar echt lekker gaat het niet...

   Verwijderen
 6. Fijn dat je voor haar hoop en steun kan betekenen. Je maakt tijd voor haar en babbels vreten, maar geven ook energie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zo. Toen ik het zelf moeilijk had, knapte ik altijd op als ik bij haar was. Ik hoop dat het andersom ook zo is.

   Verwijderen
 7. Wat fijn voor je vriendin dat je haar zò goed aanvoelt en rekening met haar houdt. Dat doen niet zoveel mensen. Als je lekker aan het praten bent, dan lukt het idd niet om foto's te maken, hoeft ook niet toch...
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen