intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 12 oktober 2021

dinsdag

Vraag van de dag: wat zie jij als een verspild leven?

Ik denk dan vooral aan mensen die het slechte pad op gegaan zijn. De criminaliteit in, die vast gezeten hebben, die over lijken gaan, die daardoor ook voor hun eigen leven moeten vrezen, die anderen hier in mee trekken, die ten koste van anderen veel geld verdienen, die angst zaaien en anderen veel verdriet doen... Een leven vol wapens, drugs en vooral geld. 

🚶 🐑 🚶 🐏 🚶 🐑 🚶

Er was regen voorspeld en daardoor ging ik al vroeg de deur uit. Even een eindje wandelen. 


Jaja, ik zit weer helemaal in het wandelpatroon! Toen ik een uurtje thuis was begon het te regenen. Niet veel, maar ik zat toen al lekker binnen. 

Ik ging om boodschappen: Aldi, Lidl en Zeeman. Het kostte me, door de drukte, twee uur. Bij de Lidl waren zelfs alle kassa's open. Ik had de tijd, dus het maakte me verder niet zoveel uit. Er zijn alweer veel Duitse toeristen in ons landje. Op de terugweg kocht ik bij de bioboer aardappelen voor mezelf en rode bieten voor mijn vriendin. Ze had laatst een keer gevraagd of ik wist waar er ergens rode bieten te koop waren en ik had toen gezegd dat ik er weleens voor haar mee zou nemen.

Ik heb dan toch ook maar eens mijn zomer- en winterkleding in de kast omgewisseld. Alle dikke truien en vesten liggen weer voor de pak. Eerlijk gezegd hoop ik die nog even niet nodig te hebben. 

15 opmerkingen:

 1. Iemand van het leven beroven zie ik per definitie als een verspild leven. De voorbeelden die je noemt kunnen verspilde levens zijn, maar afhankelijk van de kringen waarin je grootgebracht bent of in terechtgekomen bent, kunnen het zelfs geslaagde levens zijn. Het is enorm afhankelijk van wat je 'normaal' vindt. En je weet "geen ding is subjectiever dan iets normaals"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vraag is daarom ook wat ik een verspild leven vind. Het kan ook heel goed dat anderen het leven dat ik leef maar saai en verspild vinden.

   Verwijderen
 2. Ik vind het altijd heel naar om te horen dat mensen pas op latere leeftijd uit de kast zijn gekomen als homo of lesbienne. Vooral wanneer dit kwam doordat ze niet durfde vanwege religie. Ook een verspil (stuk) leven voor mensen die te lang in een relatie zijn gebleven (ik zei de gek). Mensen met trauma's na oorlogen, misbruik, etc... hebben verspilde delen van het leven, maar vaak ook weer de energie en motivatie om dit achter zich te laten wanneer ze daar de kans voor krijgen. Lastige vraag mw. W.!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een lastige vraag is het zeker. Dat iemand niet eerder uit de kast durft te kunnen komen, is beslist ook een verspild leven. Dat vind ik ook.

   Verwijderen
 3. Je halve leven van een uitkering leven en daar niets aan willen of kunnen veranderen.Dat vind ik ook een verspild leven. Ook mensen die niet werken kunnen zinvol leven maar in dit geval dat ik ken is dat niet zo.Niet deelnemen aan welk maatschappelijk leven dan ook en daar ook niets aan bijdragen. Op die manier ouder worden en dan is er de aow. Ik vind dat een verspild leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het verleden moesten mensen bij ons komen werken die van een uitkering leefden. Ze moesten integreren in het arbeidsproces. Als je lang thuis gezeten hebt is het begrijpelijk dat die stap enorm groot is. Er waren erbij die hun schouders eronder zetten, maar er waren er ook die er totaal geen zin in hadden. Na een paar weken of soms maar een paar dagen bleven ze weg. Vraag me niet hoe dat met de gemeente opgelost werd, want dat weet ik niet en was verder ook onze zaak niet. Als we het dan over verspilling hebben dan was het ook weer verspilling van onze tijd. Je steekt energie in iemand en dan is het jammer als iemand het niet ziet zitten. Maar als het wel goed gaat dan is dat wel heel erg fijn.
   Ik oordeel niet, maar dit is mijn ervaring.

   Verwijderen
 4. heerlijk zo'n bioboer, ik koop graag langs de weg, maar of het allemaal bio is .....
  ik vraag het me af

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De boer waar ik vandaag was is een echte bioboer. Maar ik zal ook weleens producten langs de kant van de weg kopen die niet bio zijn. Ik ben trouwens helemaal verslingerd aan de wortels van mijn bioboer. Die zijn echt heerlijk.

   Verwijderen
 5. Moeilijke vraag. Ik woon in de Biblebelt en dacht dat hier misschien wel een verspild leven is als je geen nakomelingen hebt.
  Mijn zus heeft geen kinderen en mijn dochter ook niet, met haar sterft de tak dus uit. Van wi is het leven dan verspild? Van mijn ouders of van mijn dochter. Ga er maar verder niet over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar of daarmee een leven ook verspild is...? Dat vind ik ook erg lastig. Het zal van persoon tot persoon verschillend zijn.

   Verwijderen
  2. ik vind dat nogal kort door de bocht, Lot. Ik heb ook geen kinderen (bewust) maar om dan te zeggen dat mn leven verspild is...absoluut niet.

   Verwijderen
  3. Het ging er meer over hoe er in de Biblebelt over gedacht wordt, daar was ik niet duidelijk genoeg over, sorry Berber.
   Ik vind ook zeker niet dat je leven verspild is als je geen nakomelingen hebt. Je bent in mijn ogen altijd waardevol voor iemand.

   Verwijderen
  4. Lijkt me ook ingewikkeld en zou zelf nooit in zo'n gebied gaan wonen (als ik de keus had, is ook niet altijd het geval).

   Verwijderen
 6. Uiteraard hebben mensen die criminele daden doen een verspild leven.
  Maar om het dichterbij te bekijken, ook mensen die elke dag zeggen 'later zal ik dit of dat doen' en ondertussen maar doorheen de drukke dagen blijven spartelen, lijden een verspild leven. De dagen gaan voorbij, en het blijft afwachten of en hoe later zal zijn. Vooral in het NU leven, denk ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker waar. Het leven kan zomaar opeens voorbij zijn.

   Verwijderen