intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 10 september 2021

souvenirs

Vraag van de dag: in welke baan zou je echt goed zijn? 

Er is me in het verleden heel vaak gevraagd waarom ik niet voor verzorgende of verpleegkundige geleerd heb. Ik heb voor kraamverzorgster geleerd, maar al snel ontdekte ik dat 's avonds en 's nachts werken niets voor mij was. Dat is dan ook de reden dat ik nooit verder heb willen leren. Ik heb verschillende banen binnen de zorg gehad, maar sinds ik schoonmaak (alweer vijftien jaar) ben ik op feestdagen en tijdens de weekenden vrij en dat vind ik erg fijn.

Mijn antwoord op de vraag is dus verzorgende of verpleegkundige. Zorgen, verzorgen, ondersteunen en helpen dat zit gewoon in mijn aard. 

🌻 🌼 🌻 🌼 🌻 🌼 🌻

Sprinkhaan:


Toen wij vorige week bij Kasteel Twickel waren, viel ik in de winkel als een blok voor deze voederklok:


Het is de bedoeling dat er strooivoer voor de buitenvogeltjes ingelegd wordt. We zijn van de week ook nog bij een kringloopwinkel geweest waar we twee bloempotten kochten. Dat waren dus een paar nuttige souvenirs! 

Tijdens een wandeling vond ik deze zwerfsteen:


Ik zal hem hier in de buurt verder laten zwerven. En ik raapte af en toe een steen op, die ik zelf kan beschilderen:


Ik had ook wel stenen die ik beschilderd had op vakantie meegenomen, met het idee om ze daar te laten zwerven, maar ik heb er niet echt veel weggelegd. Het is ook niet de bedoeling dat je ze in de natuur laat zwerven. Beschilderde stenen schijnen namelijk niet zo goed voor het milieu te zijn. Ik legde er dus wel hier en daar één op een bankje, maar meer ook niet. 

Gisteravond trokken hier een paar stevige buien over en daardoor kon ik vandaag lekker in de tuin in de zachte grond wroeten. Het werkt een stuk makkelijker als de kleigrond vochtig is. 

🌻 🌼 🌻 🌼 🌻 🌼 🌻

Fijn weekend!

7 opmerkingen:

  1. Vandaag een lunch met 7 oud collega's, allemaal al aan de oude kant 4 zijn 74 een 78 een 65 en ik 71. We kennen elkaar al 30 jaar en hebben veel gedeeld. Prettig met mensen te praten die je al lang en de meeste me ook goed kennen. We erg lang onderweg geweest heenb 2 en terug ruim 3 uur en dat voor 3 uur daar.
    Achteraf had ik een grafische opleiding willen doen, ik ben in mijn werkzame leven meegegroeid met computers en ben goed geworden in vormgeven lay-out werk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi dat jullie nog steeds contact met elkaar hebben en elkaar ook nog steeds zien.

      Verwijderen
  2. Ik had graag in een museum willen werken,als ik de juiste opleiding had gehad. Ik denk dat ik er geschikt voor zou zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat ben je uiteindelijk toch nog gaan doen. Misschien op een andere manier dan je bedoelt, maar ik denk dat het wel voeldoening geeft.

      Verwijderen
  3. Grappig, ik ben ooit begonnen aan een opleiding kinderverzorging , maar door omstandigheden niet afgemaakt en dacht toen ook dat het werken met bijvoorbeeld mensen met beperkingen niets voor mij was. Op mijn 35e belande ik in de schoonmaak na mijn scheiding, dit omdat het makkelijk te combineren was met het zorgen voor mijn dochter, aangezien ik op een school zou gaan schoonmaken en dus in alle schoolvakanties verplicht vrij was. 6 Jaar geleden belande ik door een overname als schoonmaakster op een zorginstelling voor mensen met meervoudige beperkingen, toen ik hoorde dat ik daar heen moest vond ik het vreselijk, niets voor mij dacht ik maar al na een paar maanden vond ik het fantastisch. Ik werk in huisjes met verschillende doelgroepen en dat maakt het behoorlijk afwisselend. Bovendien merkte ik al gauw dat je er als schoonmaakster helemaal bij hoort, vooral als je een beetje openstaat voor contacten met clienten als die daar zelf voor na je toe komen. Zo was ik deze week nog uitgenodigd op de 1e familie bbq sinds de coronacrisis. Veel familie leden kenden mij niet omdat die meestal savonds of in het weekend komen en ik smorgens werk, maar als ze vroegen wie ik was waren de meeste heel enthousiast , o ja mijn zoon, zus etc heeft het wel eens over jou en wat leuk dat je er bent . Dat soort reacties en ook die van begeleiding maakt het werk zeer bijzonder . Het leukste was hoe ik uitgenodigd werd door een client die een paar weken geleden bij mijn binnenkomst aan begeleiding vroeg, mag ik vragen of ze komt ? Toe mag ik dat doen? Nadat hij vroeg of ik kwam en ik ja zei, zei hij wel gelijk in je agenda zetten hoor, want je moet echt komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo koos ik om te leren voor kraamverzorgster en hierdoor te werken met jonge gezinnen. Dat ik ooit in een verzorgingshuis met voornamelijk ouderen zou gaan werken, had ik me toen niet kunnen voorstellen. Ik koos ook voor schoonmaken omdat ik in mijn vorige functie 's avonds moest gaan werken en dit kon ik niet combineren met het werk van manlief en de kinderen. En daarnaast wilde ik ook helemaal niet 's avonds werken. Op mijn werk zijn we allemaal gelijk: of je nu een lage of een hoge functie hebt, we vormen samen één team en we zijn allemaal een radartje in het netwerk.

      Verwijderen
    2. Dat is het mooie aan dit werk in de zorg , heb ik de afgelopen jaren geleerd, iedereen doet er toe of je nu clienten verzorgd of schoonmaakt. Dat weten is al mooi, maar het ook echt ondervinden is nog mooier.

      Verwijderen