intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 13 september 2021

naailes

Vraag van de dag: wat is de moeilijkste les die je hebt geleerd?

Dat ik sterker ben dan ik zelf ooit had kunnen bedenken. 

๐Ÿ‘— ๐Ÿ‘š ๐Ÿ‘— ๐Ÿ‘• ๐Ÿ‘— ๐Ÿ‘š ๐Ÿ‘—

Het is tijd om die andere hobby van me weer op te pakken: kleding naaien. Vrijwel de hele zomer is de naaimachine in de kast blijven staan, maar nu gaat de naailes weer beginnen. Gezellig! Vandaag ga ik even een patroon van een vestje overtrekken en dan kan ik er weer aan beginnen. 

๐Ÿก ๐Ÿก ๐Ÿก ๐Ÿก ๐Ÿก ๐Ÿก ๐Ÿก

Gisteren was ik de hele dag thuis en ik heb veel in de tuin gedaan. Bollen geplant, de stenen tuintafel met een sopje afgeschuurd, opgeruimd...


Man en zoon waren weer met de bouw van de schuur bezig. Met een gehuurde trilmachine hebben ze voor de vloer een paar kuub zand vast getrild. De afgelopen weken hebben ze op verschillende adressen in de buurt stenen en klinkers opgehaald, die gratis aangeboden werden. Dit wordt de ondervloer van de schuur en daar zal dan nog een smeervloer overheen komen. Al bij al begint het behoorlijk op te schieten met de schuur. 

๐Ÿ‘ท ๐Ÿ‘ท ๐Ÿ‘ท ๐Ÿ‘ท ๐Ÿ‘ท ๐Ÿ‘ท ๐Ÿ‘ท

Hierbij wil ik je een fijne week wensen!

16 opmerkingen:

  1. Mijn moeilijkste les: mijn hart volgen, dus luisteren naar mijn gevoel in plaats van beslissen met mijn hoofd.
    Stenen en klinkers worden vaak gratis aangeboden, je moet er even voor rijden maar het zal vast goedkoper zijn dan dat ze alles nieuw hadden gekocht. Fijn dat ze zo goed kunnen samenwerken, straks een fijne schuur erbij.
    Ik wens jou ook een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoonlief sleutelt graag aan auto's en dat kan straks mooi binnen. Nu in de zomer vindt hij het niet erg om buiten te zijn, maar in de winter is dat een stuk minder prettig.

      Verwijderen
  2. Ik heb geen antwoord op deze vraag. We hebben allemaal moeilijke tijden maar uiteindelijk geloof ik erin dat het wel weer goed komt.

    We hebben paar jaar geleden kinderkopjes verzameld voor bij ons voor de deur en bij de buren. De buren aan de andere kant hadden daar al een strook van en nu is het mooie eenheid.

    Prettige week allemaal. Ik heb weinig afspraken en hoop nog wat te genieten van mooi weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi dat jullie dezelfde soort stenen gedaan hebben. Zal er vast mooi uitzien.

      Verwijderen
  3. Mijn moeilijkste les is "nee zeggen"
    Ik werk me nog al eens in de nesten, door te beloven iets of iemand te helpen en dan kom ik zelf in de knoei met tijd (of meer nog kracht)...
    Naaien doe ik bijna niet meer.
    Gezellig samen in de tuin werken, onder begeleiding van die dril....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het apparaat maakte inderdaad een hoop kabaal...
      Vorige week vroeg iemand of ik begin oktober mee wil naar de Efteling. En hoe graag ik ook naar pretparken ga en de hort op ben, ik heb nee gezegd. Momenteel heb ik het gewoon druk met van alles en nog wat en daarnaast kost het allemaal best veel geld allemaal.

      Verwijderen
  4. heerlijk buiten mevrouw w, zoveel mogelijk, buiten zijn tijd van binnen zitten komt weer

    genieten maar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Buiten is het nu heerlijk! Van mij mogen de koude dagen en het slechte weer nog wel een tijdje op zich laten wachten.

      Verwijderen
  5. Lang geleden, tussen mijn 20e 3n 30e, had ik een relatie waarin ik mezelf heb weggecijferd. Het sloop er gaandeweg in en ik dacht dat ik er goed aan deed om zo de relatie 'te redden'. Het hielp natuurlijk niet en ik betaalde er een hoge prijs voor. Inmiddels ouder, wijzer en met een fijne relatie weet ik dat in een goede relatie er twee gelijken zijn en ik mag mezelf weer zijn en ben dat ook! Zo heerlijk! Fijne week Mw. W.! xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig dat je er sterker uitgekomen bent en dat je nu een gezonde relatie hebt.

      Verwijderen
  6. Wat leuk dat je weer gaat naaien! Ik voel het soms ook wel kriebelen, maar omdat het bij mij zo vaak mislukt aarzel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk, weer naar naailes. Maar je bent al keigoed als ik me het goed herinner.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik naai al jaren en zit ook al lang op naailes. Ik kan het dus wel, maar toch loop ook ik nog weleens tegen iets aan waar ik hulp bij nodig heb. En ik vind een avondje in de week samen met anderen hobbyen en kletsen ook erg gezellig.

      Verwijderen