intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 3 augustus 2021

vriendin

Vraag van de dag: als iemand een biografie over je schreef, wat zou de titel zijn? 

Mevrouw W. 

Laat ik het gewoon maar bij deze naam houden, al verwacht ik niet dat er ooit iemand een biografie over mij zal schrijven. 

🚶 🚶 🚶 🚶 🚶 🚶 🚶 🚶

Al een paar weken ben ik met vriendin aan het oefenen met wandelen en we hebben een doel: meelopen op 4 september met de Langestrangetocht. Vriendin is geopereerd en bestraald en haar conditie is slecht, maar in de vijf weken dat we wandelen, merken we allebei al verbetering. Het is te hopen dat ze over vier weken fit genoeg is om mee te doen aan de wandeling. 

Vandaag waren we weer samen op stap. We wandelen en we gaan altijd ergens lunchen. Ze heeft een paar vriendinnen en eigenlijk hebben we allemaal een eigen 'taak'. Met de één gaat ze winkelen, kringlopen en naar tuincentra, met een ander gaat ze fietsen, met mij gaat ze wandelen en anderen komen gewoon bij haar op visite. Het is fijn dat ze zoveel mensen om zich heen heeft en dat iedereen haar mee op sleeptouw neemt.


De afspraak voor de wandeling van volgende week staat alweer vast, als het tenminste droog is. We houden beiden niet van wandelen in de regen.


De strook weidebloemen kwamen we vandaag tijdens de wandeling tegen.

Ik heb onderweg nog naar Het Zeeuwse Landschap gebeld, omdat een klaphekje van een wei kapot was. Waarschijnlijk vernield. Maar een open hekje betekende wel dat de koeien konden ontsnappen en daarom heb ik gebeld. Het zou doorgegeven worden aan de beheerder.


15 opmerkingen:

  1. Oh die stroken zijn zo mooi. Wat attent dat je belde!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van die stroken word je gewoon vrolijk. Prachtig al die mooie bloemen.

      Verwijderen
  2. Mijn moeder heeft heel lang geleden een schellekoord geborduurd met sterrenbeeld (vis) en spreuk. Die was: "Vaar je eigen koers" en dat heb ik gedaan. Een bibliografie zou dan kunnen zijn "Op eigen koers gevaren". Maar weinig interessants om over mij te schrijven, ik leef mijn rustige eigen leven.
    Het schellenkoord hangt nu weer in mijn kamer na lang in lade gelegen te hebben in vorige huis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een mooie spreuk voor een biografie. Leuk dat je het schellekoord weer opgehangen hebt. Mijn moeder borduurde ze vroeger ook, maar ik weet niet waar die gebleven zijn.

      Verwijderen
  3. Ja die bloemenstroken zijn zo mooi!
    Vorig jaar zag ik er één, maar nu zie je ze overal!
    Ik ga zo even googlen op "langestrangetocht"

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boeren kunnen subsidie krijgen als ze de akkerranden met bloemen inzaaien. Maar ik weet niet of dat in elke gemeente is. Ik hoop het wel.

      Verwijderen
  4. Ik denk niet dat er een biografie over mij geschreven gaat worden.

    Lief dat je zo goed voor je vriendin zorgt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. We zijn er altijd al voor elkaar geweest. In goede en in slechte tijden.

      Verwijderen
  5. Fijn en gezellig om samen te oefenen voor die wandeling. Vandaag hadden jullie in ieder geval mooi weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn zulke vriendschappen! Hoe ouder ik word hoe hechter sommige vriendschappen worden. Niet eens omdat we elkaar vaker zien maar omdat we elkaar steeds beter kennen. De titel van mijn biografie is een moeilijke vraag, en ik heb net tijdens het ontbijt geprobeerd te bedenken wat het zou kunnen zijn maar het lukt me niet, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vriendin en ik kennen elkaar al bijna 35 jaar. We hebben heel veel dingen samen meegemaakt: werk, uitgaan, relaties, scheidingen, we waren beide keren gelijktijdig zwanger, de kinderen, verlies, ziektes...

      Verwijderen
    2. Heel herkenbaar! Behalve dan die bevallingen maar verder komt het overeen. Ik ben erg blij met mijn vriendinnen, het zijn er maar een paar maar die koester ik!

      Verwijderen
  7. Als titel komt bij mij op: 'Laat me met rust....'

    BeantwoordenVerwijderen