intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 2 augustus 2021

vandaag is rood...

Vraag van de dag: wat zijn je favoriete merken thee?

Als ik al thee drink, dan is het losse thee en daarbij heb ik geen favoriet, de enige theesoort die ik niet drink is rooibosthee. Theezakjes gebruik ik vrijwel niet. Vroeger wel en toen was Pickwick mijn favoriete merk. 

🚗 🚗 🚗 🚗🚗 🚗 🚗 🚗

Zoonlief moest voor zijn werk naar Frankrijk toe, ergens tussen Bourges en Dijon. Vanaf ons is dat zes uur rijden en mijn wekker liep daarom vannacht om kwart over drie af. Zoonlief heeft moeite met wakker worden en daarom ben ik altijd zijn wekker. Terwijl zoon zat te ontbijten dronk ik een kop koffie en at ik een koekje. Om vier uur zwaaide ik hem uit. Daarna ging ik terug naar bed en na even wakker gelegen te hebben, viel ik in slaap. 

Terwijl ik dit schrijf, begin de avond, is zoonlief op weg naar huis. Twee uur geleden stuurde hij een berichtje waarin hij vertelde dat hij had moeten spugen. Mocht het onderweg niet gaan, dan zal hij een hotel opzoeken. Hè, wat sneu nou weer 😔

🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹

Van hat voorjaar plantte ik gladioolbollen en die staan nu te bloeien. Ze staan aan de rand van de tuin waar ze mooi overal bovenuit kunnen steken.



En ook de klaprozen, die ik nog maar een paar weken geleden zaaide, doen het goed.


En dan de dahlia's... Ik plantte zes knollen en daarvan is er geen enkele opgekomen. Helaas!
Onderstaande dahlia kocht ik bij het tuincentrum en die slaat gelukkig wel aan. 


18 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige rode kleur.
    Gats, niet lekker onderweg. Dat is niet fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Simon Levelt heeft lekkere (losse) thee vind ik.
    Goh, twee maal op één dag zo'n lange rit! Is dat wel verantwoord? vraag ik me af. Hopelijk geraakt je zoon goed thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had van tevoren al gevraagd of hij een hotel ging boeken, maar dat wilde hij niet. Ik vind het namelijk ook niks dat hij zover rijdt en tussendoor ook nog moet werken.

      Verwijderen
  3. Ik heb eigenlijk geen favoriete thee, heb er veel verschillende en ook zelf samengestelde kruiden thee, daar is de combi, venkel, anijs feneriek en zoethout favoriet. Alleen fruitthee vind ik niet lekker.

    Gladiolen zijn eigenlijk de enige bloemen die ik niet zo mooi vindt, vind ze zo streng.
    Bij de buren staan er flink veel. Buurvrouw vind mijn stokrozen afschuwelijk en dat zegt ze ook, maar ik ga echt niet zeggen dat ik haar gladiolen afschuwelijk vindt, dat is niet aardig. Ze heeft wel meer eigenaardige ideen, maak me er niet druk over en heb er verder geen last van gelukkig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb niet veel gladiolen en ze staan achter andere planten, dus echt opvallen doen ze niet. Maar ik vind ze wel mooi. Vorig jaar liepen we eens langs een kwekerij van gladiolen. Ik vond die velden prachtig. Maar smaken verschillen nou eenmaal.

      Verwijderen
  4. Wat ontzettend jammer van je Dahlia knollen. Ik heb ze samen met een vriendin gekocht. Bij haar zijn ze allemaal in de grond verrot. Ze kunnen slecht tegen veel vocht (en slakken). Bij mij ééntje, maar de rest doet het best goed. In de eerste 3 heb ik nu bloemen. Ik vind het een machtig mooi proces. Maar ja, wel als ze het doen natuurlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier zijn ze totaal niet opgekomen, dus waarschijnlijk is het ook te vochtig geweest. Volgend jaar zal ik eens proberen om ze vanuit een pot op te kweken, misschien dat dat wel goed gaat.

      Verwijderen
    2. Dat heb ik wél gedaan. Binnen in de pot tot ze ongeveer 20 cm hoog blad hadden. Dan wordt het jonge blad ook niet meer zo snel aangevreten door slakken. Daarna in de volle grond buiten gezet.

      Verwijderen
    3. Ik ga het volgend jaar ook maar zo doen. Hopelijk lukt het dan wel.

      Verwijderen
  5. Ik hou erg van rood. Je klaproosfoto is echt prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Het is het eerste jaar dat ik veel rood in de tuin heb en he bevalt me goed.

      Verwijderen
  6. Ieder jaar zet ik 2 tomatenplanten, vorig jaar kwam daar 25 kilo vanaf, dit jaar heb
    ik ze uit moeten trekken, ze waren totaal verrot.
    Dahlia's, 4 van de zes zijn opgekomen, maar geweldig doen ze het niet.
    Ik vind velden gladiolen ook zo mooi, zelf heb ik ze niet.
    Hopelijk zoonlief weer fris en fruitig?
    Groet, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, hij voelt zich gelukkig alweer beter. Vandaag blijft hij thuis, zodat hij kan uitrusten na die lange dag van gisteren. Ik hoorde gisteren op mijn werk dat er weer buikgriep heerst. Misschien dat hij daar last van had.

      Verwijderen
  7. He nu je over Dahlia's spreekt, die van mij zijn niet uitgekomen. Ze doen het slecht hier. Zo jammer. Ga zometeen toch even kijken. Hoop dat zoon gezond en wel weer thuis is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is nu aan het bijslapen.
      Ik heb weleens een beter tuinjaar gehad. Dit jaar is niet alles opgekomen en het fruit doet het slecht. Het zal wel door het weer komen. Ik had dit jaar de composthoop een stuk afgegraven en dit over de borders verdeeld, maar ik denk dat ik volgend jaar toch eens koeienmest ga gebruiken. En dan hopen dat de honden niet alles opeten ;)

      Verwijderen
  8. Ik drink eigenlijk alleen maar Pickwick, dus ik denk dat dat dan ook mijn favoriete merk is : )

    BeantwoordenVerwijderen