intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 6 augustus 2021

tas

Vraag van de dag: wat is de meest vervelende gewoonte die andere mensen hebben?

Voordringen in de winkel, rommel op straat gooien, fietsers die wandelaars bijna van de weg afrijden, automobilisten die fietsers bijna van de weg afrijden, mensen die op social media denken dat ze alles kunnen zeggen, discriminatie, geen richting aangeven bij het verlaten van een rotonde...

Dat waren dus meerdere vervelende gewoontes. Nu is het net of ik me hele dagen aan iedereen loop te ergeren, maar dat valt mee hoor.

👜 👛 👜 👛 👜 👛 👜

Mijn oude trouwe schoudertas was al een tijdje versleten. Zo ging de rits steeds open en ook op andere punten voldeed hij niet meer. Jammer, want ik was best wel gehecht aan deze tas. Dus ja, dat werd dus op zoek gaan naar een andere tas en die vond ik op Vinted. Daar kocht ik een tweedehands tas, die zo goed als nieuw is. Vandaag had ik de tas in huis en ik hoop dat ik er weer heel wat jaartjes mee vooruit kan. Ik ben er in elk geval erg blij mee. 

De nieuwe tas heeft een medium formaat (22x27cm), want ik ben niet van de hele grote tassen. Vroeger had ik zelfs nooit een tas mee, totdat ik een keer de TomTom in de binnenzak van mijn jas gestoken had in plaats van mijn portemonnee en zo na een rit van vijfentwintig km onverrichter zake naar huis terug kon keren. Dat was voor mij het moment om een schoudertas aan te schaffen. 

Een paar jaar geleden maakte ik dit kleine portemonneetje:


Ik gebruik het om kleingeld in te doen, want dat vind ik handiger dan om al dat kleine geld in mijn gewone portemonnee te bewaren. Het is ook handig om mee te nemen als ik ga wandelen. Van de week wilde ik een cadeautje voor iemand kopen en in de winkel lagen bijna exact dezelfde beursjes. Grappig!

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!

15 opmerkingen:

  1. Grappig ik denk aan een heel andere richt bij irritaties van mensen. o.a. keelschrapen, rochelen, met pen op iets tikken, met voeten aldoor op grond tappen
    Mijn dochter zit heel vaak aan har vingernagelrandjes te prutsen en dat irriteert me soms ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn dan weer dingen waar ik geen last van heb. Alhoewel rochelen nou ook weer niet per se hoeft ;)

      Verwijderen
  2. Mijn ergernis is het geknisper van papier of plastic, en door kinderen het gegraai tussen knikkers (geluiden dus)
    Wat een leuk portemonneetje, inderdaad handig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel!
      Ik hoop dat je niet al teveel knikkers of anderen geluiden waar je niet tegen kan tegenkomt.

      Verwijderen
  3. Ik erger me aan betweters, mensen die niet zelf nadenken, en ook wel aan de dingen die jij noemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik erger me sinds een poosje aan de mensen in mijn wijk die hun hond op straat uitlaten en dan tegen de gevels plassen. Wij hebben een paar stokrozen voor het huis en dat schijnt dus een uitnodiging tot plassen te zijn. Stukje lopen naar een hondenuitlaatzone (een heel groot gebied waar honden los mogen lopen) is voor veel baasjes te veel moeite.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is vervelend. En als er eenmaal de lucht van een hond opzit, dan willen de andere honden dat ook markeren.

      Verwijderen
  5. Raar misschien, maar waar ik helemaal niet tegen kan is mensen met teveel parfum op.Vooral als je dat ruikt in het bos, op het strand, zwembad etc. Terwijl ik heus wel van een lekker luchtje houd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, niet raar! Het bos moet ook gewoon naar bos ruiken, vind ik.

      Verwijderen
  6. Ik erger me aan mensen die hun rommel zomaar overal achterlaten. Lege blikjes, snoeppapiertjes, mondmaskers, hondenpoep, ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een snoezig portemonneetje is dat! Ik erger me aan mensen die voorkruipen in de rij en dan net doen alsof ze zich van geen kwaad bewust zijn... Brrr!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Teveel parfum las ik. Dat heb ik ook. Gek genoeg is het me al meerdere keren overkomen in een boekwinkel dat er een dame met heel veel parfum rondliep, waardoor ik zelfs weg ben gegaan. Niet dezelfde dame, niet hetzelfde parfum, zelfs niet dezelfde boekhandel.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen