intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 11 augustus 2021

silo

 Vraag van de dag: was in de droger of aan de waslijn?

Als het even kan, gaat de was naar buiten. Ik heb geen vaste wasdagen, maar let liever op het weer: als het vandaag regent en morgen mooi weer is, dan zal ik ervoor zorgen dat morgen de was buiten aan de lijn kan. Gelukkig heb ik allang niet zoveel was meer als toen de kinderen klein waren en kan ik dit ook makkelijk doen. De werkkleding van zoonlief wordt op zijn werk gewassen, dat scheelt dus ook.

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe droger. Met de vorige heb ik eenentwintig jaar gedaan.

👔 👕 👖 👗 👘 👙 👔

Hoe blij kan een mens zijn met iets simpels... ik tenminste wel! Wij konden vandaag onze kleine groene kliko omruilen voor een groot exemplaar. We hebben een composthoop, maar ik zou die graag een stuk kleiner hebben en daarnaast gooi ik niet al het tuinafval erop. Onze kleine kliko voldeed daarom niet meer en ik wilde een grotere. Ik belde daar twee weken geleden over. Die grotere konden we krijgen en als we wilden konden we er ook nog een tweede bij krijgen, kosteloos. Ja doe maar! Wij hebben veel tuin. Om zeven uur vanmorgen stond de man van de reinigingsdienst al voor de deur om de oude kliko op te halen en de twee nieuwe te brengen. Twee nieuwe kliko's... ik ben er blij mee!

Vanmiddag ben ik dan ook al ijverig in de tuin bezig geweest. De oude kliko moest uiteraard leeg zijn en ik kon zodoende anderhalf week mijn groen afval niet kwijt. Ik had wel in de tuin gewerkt en her en der lagen inmiddels stapeltjes met uitgetrokken onkruid. 

⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵ ⛵

Vriendin en ik gingen wandelen in Breskens. Ik was eerst wezen werken en we gingen daarna lunchen.

Rechts op deze foto zie je de oude silo met daarop het kunstwerk Brood en Vis van Johnny Beerens:

De silo gaat gesloopt worden en daarom verhuist het kunstwerk naar een silo in Terneuzen.


We hebben langs de haven en de jachthaven gewandeld. En ook al is het nu hoogseizoen, het was totaal niet druk.


We blijven gewoon iedere week wandelen, als het weer het toelaat. De wandeling waar we voor aan het oefenen waren gaat niet door, maar wij zullen blijven werken aan het verbeteren van de conditie van vriendin. 

24 opmerkingen:

  1. Nou ja zeg!! Ik heb gisteren een nieuwe droger gekocht, de oude gaf de geest en manlief is een halve middag bezig geweest om te redden wat er te redden viel, maar heeft hem niet kunnen repareren. Vrijdag wordt ie bezorgd, een Miele deze keer, net als de wasmachine. Ik droog buiten als het even kan, vind ik toch lekkerder en houd, net als jij, het weer in de gaten. Met z'n tweetjes ook geen bergen gelukkig. Ik zou trouwens niet meer zonder droger willen, dat gedoe met rekjes in huis vind ik maar niks.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn droger was al een paar keer nagezien en dan deed hij het weer een tijdje. Op een gegeven moment droogde hij iedere keer halverwege het programma niet meer en dat schoot echt niet op.

      Verwijderen
    2. dat was hier ook, kreeg ik lampje reservoir vol, terwijl het reservoir niet gebruikt werd maar een slang op afvoer.

      Verwijderen
  2. Ik hang de was altijd op zolder op de waslijn. We hebben wel een droger maar die gebruik ik al jaren niet met.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook lang was binnen gedroogd, maar er kwam steeds meer vocht in huis. Uiteindelijk ben ik er gewoon maar mee gestopt en daarmee verbeterde ook weer de luchtkwaliteit in huis.

      Verwijderen
  3. Ik heb een combigeval waarvan de droger nauwelijks wordt gebruikt. De was gaat op het droogrek. Bij slecht weer staat de was voor het raam, bij mooi weer op het balkon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben een schuur en ik wilde daar toen een luifel aan zodat ik bij slecht weer toch een wasrek buiten kon zetten. Ik denk dat ik dat één seizoen heb kunnen doen, daarna werd de ruimt onder de luifel door mijn mannen ingenomen met gereedschap, brommers en andere spullen.

      Verwijderen
  4. Ik heb geen droger. De was gaat buiten aan de lijn, indien mogelijk. Ik heb een wasrek in het trapgat, voor als het slecht weer is. De was wordt in beide gevallen heel erg netjes opgehangen, supertruttig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hang broeken bij broeken, shirts bij shirts, sokken bij sokken... Alles altijd op dezelfde volgorde.

      Verwijderen
  5. Wat een weelde, 2 kliko's, met veel tuin is dat zeker erg fijn. Vooral met snoei-afval
    zit een kleine zo vol.
    Was super weer om te wandelen vandaag.
    Groetjes, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was heerlijk!
      Ik verwacht dat in heel Zeeland dezelfde soort kliko's komen. Wij hebben een zwarte voor het restafval, aan zwarte met blauw randje voor papier en nu voor het gft zwarte met een groen randje. Dus die voor gft is niet meer helemaal groen. Als ik zelf niet had gebeld voor een grotere denk ik dat we die tzt waarschijnlijk toch wel gekregen zouden hebben.

      Verwijderen
  6. Ja, hier ook .. als het even kan buiten aan de droogmolen! En de droger gebruik ik eigenlijk alleen met vochtig weer voor handdoeken en ondergoed. Nooit voor kleding of lakens.
    Fijn dat je nu 2 grote groene kliko's hebt, dat heb je ook wel nodig in de zomer met een grote tuin. Wij hebben er zelfs 3 en dan nog past niet al het snoeiafval er in.
    Maar gemaaid gras erin blijft toch wel een dingetje; er zit veel vocht in het gras en bij het legen blijft het allemaal zitten. Hebben jullie daar ook last van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben een grasmaaier die het gras verpulvert en dat blijft op het gazon liggen. Dat heeft als voordeel dat we geen zakken of bakken met gras meer moeten legen. Het grote nadeel is dat de honden het gras mee naar binnen lopen. toch zeker als het vochtig is. We hebben een te groot gazon om dat gras op te vegen.
      Vroeger gooiden we het maaiafval op de composthoop maar dat ging bij mooi weer stinken.

      Verwijderen
  7. Als het enigszins kan graag buiten!
    Maar ik heb gelukkig ook waslijnen in de bijkeuken waar ik als ik moet werken meestal de was hang. De ( inmiddels stokoude), droger blijft fijn voor veel witte was met slecht weer, anders word het zo vochtig in huis. groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Last van vocht hadden wij dus ook en daarom ben ik daar mee gestopt. In de winter, als de was buiten niet meer goed droogt, gebruik ik de droger eigenlijk voor bijna alles. Kledingstukken die niet in de droger mogen hang ik dan in de keuken aan kledinghangers.

      Verwijderen
  8. Een deel van de was gaat buiten, bv beddengoed maar handdoeken vinden we prettiger uit de droger en ook ondergoed aat erbij. Ook omdat mijn handen knijpers knijpen niet meer zo fijn vinden en ik zo vaak knijpers laat vallen en oprapen vind mijn rug dan weer niet fijn.
    Ik heb zo'n plattelandswaslijn met betonnen palen, en 4 lijnen ertussen.
    Ik hang ook heel vaak kleding buiten om te luchten.
    Afgelopen dagen alles was weggewerkt en opgeruimd, kan er wel 14 dagen tegen zodat ik mijn hand kan laten genezen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die betonnen palen hadden mijn ouders vroeger ook. Wij hebben metalen palen. Ik kan mijn was- en knijpermandje op de tuintafel zetten en dan hoef ik ook niet steeds te bukken. Dat vind ik ook prettiger.
      Is de operatie vandaag? In elk geval veel succes en beterschap!

      Verwijderen
  9. Ik heb geen droger, dus droog ik zowel binnen als buiten.
    Onze wasmachine staat helemaal boven (wij noemen dat boven-boven) en daar droogt het zo snel.
    Wassen doe ik op zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hadden vroeger een dubbeltariefmeter en dan waste ik ook vaak in het weekend. Ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Vroeger scheelde het financieel ook best wel, maar op een gegeven moment ging die vlieger ook niet meer op. Toen hebben we doorgegeven dat we daar geen gebruik meer van wilden maken en is het gestopt.

      Verwijderen
  10. Even een tip voor iedereen die de vochtigheid en warmte in huis lastig vindt met een droger (ik was er ook zo eentje): tegenwoordig kun je een warmtepomp droger kopen. Geweldig fijn. Dan ben je daar dus van af. En een stuk zuiniger dan de droger die ik daarvoor al jaren had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben sinds een paar maanden een nieuwe droger en dat is ook met warmtepomp. Voorheen hadden we er één met zo'n slang naar buiten toe.

      Verwijderen
  11. Sinds we een waslijn hebben onder onze nieuwe grote fietsenberging, gaat er veel was aan de lijn. De droger gebruik ik alleen voor handdoeken en washandjes.
    Wij waren gisteren in Scheveningen en eergisteren aan de Zaanse Schans en ook daar was het helemaal niet druk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naar de Zaanse Schans zijn wij ook weleens geweest en toen kon je echt over de hoofden lopen! Voor de toeristensector is het natuurlijk niet goed, maar het is wel prettig als je ergens heengaat waar het een keer niet druk is.

      Verwijderen
  12. Net als jij hang ik de was ook het liefst buiten. Dat ruikt zo lekker fris daarna.

    BeantwoordenVerwijderen