intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 13 augustus 2021

pa

Vraag van de dag: waar ben je verslaafd aan? 

Koffie!

๐Ÿ’– ๐Ÿ’– ๐Ÿ’– ๐Ÿ’– ๐Ÿ’– ๐Ÿ’– ๐Ÿ’– ๐Ÿ’–

Het is alweer een jaar geleden dat ik 's morgens gebeld werd en te horen kreeg dat mijn vader overleden was. Eigenlijk had ik een ander bericht verwacht: de dag ervoor was hij weer eens op corona getest en ik dacht dat het daarover zou gaan. Mijn vader stierf in zijn slaap.

 Het afgelopen jaar ben ik me eigenlijk pas goed gaan beseffen dat ik een vaderskindje was. De band tussen mijn vader en mij is altijd goed geweest, maar ik kreeg ook taken van hem en bepaalde dingen wilde hij alleen aan mij toevertrouwen. Ook na zijn dood bleken er nog dingen te zijn, waar ik niks vanaf wist, maar die ik op me moest nemen. Zo kreeg ik een brief van de gemeente dat het beheer van het graf van mijn grootouders automatisch op mij overging als mijn vader overleden was. Ik vroeg me af waarom juist ik die taak kreeg en niet mijn oudere broers of zus. Ik heb er met mijn tante, de zus van mijn vader, over gesproken en zij vertelde dat mijn vader dit al in 1994 beslist had. Zelf wist ik van niks. 

Na de crematie van mijn vader ben ik zijn as wezen ophalen. Het staat hier nog op de kast en het zal daar blijven staan totdat mijn moeder ook overleden is, zodat ze later samen uitgestrooid kunnen worden. 

Het zal vandaag een dag van nadenken en terugdenken worden. 


23 opmerkingen:

  1. Ja het blijven bijzondere dagen die allerlei herinneringen bovenbrengen. Wij zijn geen bijzondere dingen tegengekomen bij ouders, of het moet zijn dat mijn moeder 30 jaar agenda's had bewaard
    Typen met een hand gaat best goed, operatie ging prima alleen uur verlaat en daar wordt ik erg ongedurig van. Dinsdag verband eraf tot die tijd rustig aan, al kan je best veel met alleen vingers.

    Ik ben verslaafd aan drop, mijn ex noemde me ook wel droppie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig dat het goed gaat! Iets aan je vingers/handen/arm mankeren is nooit zo makkelijk. Beterschap!

      Verwijderen
  2. De sterfdag van je vader... Zeker de eerste lijkt me een wonderlijke mijlpaal. Ik voel met je mee!

    Verslaafd ben ik volgens mij nergens aan. Hoop ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was er in mijn hoofd al een paar dagen mee bezig, maar toch ook weer op een andere manier dan de sterfdag van onze zoon.

      Verwijderen
  3. Is het echt alweer een jaar geleden? Ik snap wel hoor dat jouw pap jou uitgezocht heeft.Op jou kun je bouwen en dat wist hij. Veel liefs en sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. verslaafd ben aan iets speciaals ben ik niet, maar ik heb wel periodes van verslaafdheid...

    Ja de tijd brengt wel steeds meer herinneringen boven.
    Zelf ben ik niet veel "onbekende"dingen tegengekomen na het overlijden van onze ouders, wel komt er nog wel post op mijn adres, van dingen die ook nog afgehandeld moeten worden. (het is nu 2 jaar geleden)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Na twee jaar nog... dat is lang. Mijn moeder leeft natuurlijk nog en ik heb alles op haar naam laten zetten. Ik zie er ook wel een beetje tegenop hoe de afhandeling gaat lopen als zij komt te overlijden. Maar dat zal ook wel goedkomen.

      Verwijderen
  5. Sterkte Mevrouw W.! Mijn moeder overleed toen ik 25 was en zij net 2 weken 50. Gelukkig heb ik mijn vader nog, waar ik een heel goede band mee heb. Hij is vandaag jarig (79) en nu met zijn vriendin op stap, morgen gaan we met elkaar uit eten. Ik kan ook niet zonder koffie, maar volgens mij nog minder zonder sporten. Ook thee staat in de top 5 van verslavingen, net als vanillevla, tompoucen en roomijs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel!
      Gefeliciteerd met je vader. Fijn dat hij een vriendin heeft waar hij mee op stap kan. Hij was natuurlijk ook nog jong toen je moeder overleed. Alvast een fijn etentje morgen.

      Verwijderen
    2. Dat is zeker fijn voor mijn vader, hij is trouwens heel lang alleen geweest en de vriendin is er nu zo'n 5 jaar. Ze wonen niet samen maar zien elkaar wel iedere dag. Hij is enorm opgefleurd en samen zijn ze een leuk stel, zij is ook jong weduwe geworden en was ook zo lang alleen. Ook ik maak me zorgen hoe dat straks moet als mijn vader overlijdt, denk er nog niet teveel aan. Mijn man is de nuchtere van ons twee en goed in dit soort dingen, dus ik reken erop dat we het wel oplossen. Aan mijn broer heb ik (helaas) niks......lang verhaal, blog ik vast nog wel eens over. xx

      Verwijderen
  6. Dat zijn van die dagen... Ik denk dat je het als een eer moet zien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zie ik ook. Maar zelf voel ik me niet beter dan mijn broers en zus...

      Verwijderen
  7. Goh, wat vliegt de tijd! Een dag van herdenken en gedenken. Bijzonder dat je vader die beslissing al zo lang geleden maakte en er nooit over gesproken heeft. Maar ergens ook weer heel mooi: hij vertrouwde dat jou zonder meer toe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is gewoon onvoorstelbaar hoe snel het jaar gegaan is!
      De laatste jaren doe ik de administratie voor mijn ouders en ik was ook de enige die dat mocht doen van mijn vader.

      Verwijderen
  8. Een dag om terug te denken aan al die fijne momenten die jullie samen hadden. Knuf!

    BeantwoordenVerwijderen