intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 31 augustus 2021

peetjes

Vraag van de dag: welke vaardigheid zou je willen beheersen? 

Ik wou dat ik kon schilderen, verschillende talen kon spreken en iets spontaner was. Die talen zou ik natuurlijk kunnen leren, maar daar ben ik dan weer te lui voor 😉

🥕 🥕 🥕 🥕 🥕 🥕 🥕 🥕

In de loop der jaren is er van alles in onze tuin komen aanwaaien. Zo ben ik altijd aan het strijden tegen de bramen en vlierbessen, die spontaan overal opkomen. We hebben ook guldenroede en een boshyacint die ik nooit zelf gezet heb. De vogels en/of andere wilde dieren zullen de zaadjes wel verspreiden. Maar dat er zomaar worteltjes in de tuin zouden komen, had ik nooit verwacht!

Op onderstaande foto heb ik pijltjes gezet bij het loof van de vier worteltjes die er staan:Dit worteltje staat bij de poot van het voederhuisje:


En het zal wel daardoor komen dat er opeens worteltjes staan: er zullen wel zaadjes in het vogelvoer gezeten hebben! Grappig!

19 opmerkingen:

 1. ZIngen ! Dat zou ik zo graag nog kunnen. Ik heb op de Muziekschool gezeten van 9 tot 13 jaar en had 2x een 10 voor zingen dus er werd al wat van mij verwacht! Helaas kreeg ik een soort baard in de keel waardoor het snel over was met de pret. Daarna is mijn hele belangstelling voor de piano dat ik al speelde of een ander instrument helemaal verdwenen. Noten lezen en naar een muziekstuk luisteren en dan de noten opschrijven kon ik ook goed. Nu ook niet meer van over.
  Heb nog wel een erg goed gehoor voor valse noten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat met het ouder worden je stem veranderd is. Verdrietig ook.

   Verwijderen
 2. Peetjes, lekker en is Zeeuws.
  Leuke verrassing, zomaar ineens in je tuin.
  Vaardigheid die ik zou willen is meer talen kunnen spreken, ja die ook, maar ook iets met muziek maken. Niet alleen maar blokfluit....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blokfluit spelen kan ik dan weer niet. Ik heb vroeger in de drumband en op orgelles gezeten. Manlief en ik hebben nog een piano gehad maar die hebben we verkocht. Nu bespelen we helemaal geen instrumenten meer.

   Verwijderen
 3. Gitaar spelen! En dan kunnen zingen, en dan zou ik country liedjes gaan zingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Het Zeeuwse woord voor worteltjes 😀

   Verwijderen
  2. Grappig, in het verleden heb ik vrij veel gewerkt met heiers uit Zeeuws-Vlaanderen en als die het over 'peeën hadden dan bedoelden ze voeder- of suikerbieten. In ieder geval geen peentjes of worteltjes.
   Even ter aanvulling: ik ben er bijna 100% zeker van dat in strooivoer voor de vogeltjes ook wortelzaad want onder de voedertafel in mijn tuin zie ik in het voorjaar regelmatig tussen de voegen van de tegels, naast allerlei graan en onkruid, ook worteltjes groeien.

   Verwijderen
  3. Peeën zijn inderdaad ook bieten maar we zeggen hier eerder bjitten. Peetjes of peeën zijn ook worteltjes.

   Verwijderen
  4. ok, ik dacht eerst een typfout, maar die kwam wel erg vaak terug. Ik herkende de peentjes wel, worteltjes zou ik zeggen, maar toen twijfelde ik weer omdat ik ook andere "sprietjes" op zag komen op je foto's.
   Dus, weer wat geleerd!!
   Marijke.

   Verwijderen
 5. Grappig, hoe die peetjes daar zijn gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zingen, dansen, maar ook handvaardigheidsdingen zoals timmeren, stuccen, tegelen, verven. Eigenlijk kan ik niks ;-)!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tegelen heb ik nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel zou kunnen. Gewoon een kwestie van een keer proberen...

   Verwijderen
 7. waarschiinlijk is het wilde peen.Deze bloeit dit jaar heel uitbundig.
  Er komt een mooie schermbloem aan en als de zaden rijp zijn wordt het net een vogelnestje.
  ik heb er tientallen in de tuin .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. worteltjes of de wilde peen die begint ook zo en wordt erg groot :-) maar erg mooi ook,

  schilderen mevrouw W.... kom maar dan maak ik je wegwijs, ik weet zeker dat je het kunt... als ik het kan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt dan ook echt talent en maakt mooie dingen! Heerlijk om zo bezig te zijn.

   Verwijderen