intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 30 augustus 2021

bollen

Vraag van de dag: ben jij trendgevoelig? 

 Ik koop (of maak) wat ik mooi vind en of dat nou toevallig in de mode is of niet kan me niet zo heel veel schelen. En dat geldt voor van alles: meubels, kleding, schoenen...

🌼 🌷 🌼 🌷 🌼 🌷 🌼

Gisteren (zondag) ben ik voornamelijk in de tuin aan het werken geweest en aan het eind van de dag had ik toch maar mooi tienduizend stappen gezet. Een paar jaar geleden, toen ik minder zin had om te tuinieren, hebben we hakselafval in een border gestrooid en dat ben ik er nu aan het uithalen. Al die stukjes hout zijn dan misschien wel goed tegen het onkruid, maar dingen die ik zaai komen daardoor ook slecht op. Ik heb ook nog wat houtsnippers ondergespit zodat ze kunnen verteren.

Ter voorbereiding op het voorjaar heb ik bloembollen gekocht (besteld). Bollen van tulpen, krokussen, sieruien en witte druifjes. Vorig jaar plantte ik door de hele tuin bloembollenmixen die ik bij een supermarkt gekocht had en helaas is daar niet veel van opgekomen. Het kan aan de grond (zeeklei) liggen, maar de bloembollen die ik bij het tuincentrum kocht deden het wel. Er zal dan misschien toch wel verschil van kwaliteit zijn.

En nu is het weer klaar met geld uitgeven aan de tuin! Ik kan nog een aantal bestaande planten scheuren en uitplanten op kale plekjes. Gisteren heb ik nog een paar planten verplant die een beetje in de verdrukking stonden. Daarna ging het regenen en dat kwam dus goed uit: hoefde ik ze zelf geen water te geven. 

Deze week moeten manlief en ik nog werken en dan hebben we een weekje vrij. Het eerste deel van onze zomervakantie hadden we in juni en het tweede in september. Zo doen we het al jaren en dat bevalt ons uitstekend. De drukke zomerperiode op mijn werk is voorbijgevlogen. Dankzij een paar goede vakantiehulpen was het best wel een relaxte zomer. 


24 opmerkingen:

  1. Ik ben totaal niet trendgevoelig.
    Wat bijzonder dat die houtsnippers niet allang vergaan zijn. Ik heb ze een aantal keren gebruikt, zowel in Zuid-Holland (kleigrond) als Drenthe (veengrond) maar het volgende jaar was er helemaal niets meer van terug te vinden.
    Fijne werkweek, met het vooruitzicht van een weekje vrij zal die zo om zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Hier verteren de houtsnippers echt niet. Er zit dus niks anders op dan ze eruit scheppen, maar ik ben er weer braaf mee zullen we maar denken ;)

      Verwijderen
  2. Heerlijk om zo lekker bezig te zijn in je tuin! Goed idee om de bollen te bestellen. Ik heb het ook wel geprobeerd met bollen uit de supermarkt, maar het werd niets. Dan maar iets meer uitgeven en bij een échte bollen zaak gaan kijken.
    Ik vond het altijd heerlijk in september vrij te nemen: de zomer met het aangepaste rooster in inval collega’s is achter de rug. En dan zélf nog even, heerlijk! Geniet er maar van…

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.
      Na de zomervakanties vrij nemen vinden wij ook erg fijn. De rust is dan overal ook weer wat terug. Hier beginnen volgende week de scholen ook weer.

      Verwijderen
  3. Ik denk dat er een groot verschil is tussen bollen van de supermarkt en van het tuincentrum. Ook bij ons zijn die eersten geen succes geweest.
    Voor en na de zomervakantie vrij nemen, zo deden wij het ook altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dan is goedkoop toch weer duurkoop. Jammer, maar wel een wijze les.

      Verwijderen
  4. Wij gaan ook nog een weekje in september. Groede natuurlijk en dat doen we ook al jaren. Vaak prima weer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij gaan ook nog drie dagen weg en hopelijk krijgen we ook mooi weer. Als het maar droog is, dan zijn we al heel erg tevreden.

      Verwijderen
  5. Ik ben niet trendgevoelig. Onbewust heeft het toch invloed door het aanbod in de winkels. Maar nooit zal ik bij blokker iets met opschriften kopen (home, of love, zoiets) omdat je dat overal ziet. Vind zulke dingen bespottelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Trendgevoelig ben ik niet. Maar als het om mode gaat? Eigenlijk denk ik dat dat een onbewust dingetje is....
    En zeker niet de opschrift dingen, dan heb ik liever blanco en maak in er zelf iets van.
    Wat de bollen betreft: ik kocht vaak dingen bij de super, maar die doen het toch minder goed dan wanneer ik ze bij de tuincentra koop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals Loudi al schrijft heeft het aanbod in de winkels ook invloed op je. Maar dan nog ga ik geen dingen aanschaffen omdat iedereen ze heeft.

      Verwijderen
  7. Ik ben ook niet trendgevoelig. Ik koop iets wat ik zelf leuk vind.
    Morgen mag ik weer werken, ik ben aan de school vakanties gebonden met een school gaand kind

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voordat wij kinderen kregen en toen ze nog niet leerplichtig waren namen we buiten het seizoen vakantie. Zolang de kinderen meegingen op vakantie zaten we ook aan de schoolvakanties vast en de laatste jaren gaan we gewoon weer buiten het seizoen. Met ons werk zitten we ook niet aan vaste vakanties vast.

      Verwijderen
  8. Soms vin dik iets wel leuk maar als je geduld hebt komt je dat vanzelf bij de kringloop tegen en loop je lekker achter de trend aan.

    Gisteren waren kinderen en kleinkinderen er om heel veel te snoeien bij de pruimen en mirabellen bomen en ze hebben in totaal 4 grote emmers meegenomen. Krijgen we een paar potjes jam voor terug. Makkelijk zo het uitbesteden en alleen de basis leveren want ik ha nog 2 kilo geleisuiker die ik ook heb meegegeven.
    Woensdag ga ik met zus naar Pampus en we hopen dan ook op lekker weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zou ik ook nog weleens heen willen! Lijkt me ook best interessant daar.

      Makkelijk dat je het jam koken kan uitbesteden. Ik heb vroeger ook wel jam gemaakt, maar omdat dat hier niet veel gegeten wordt doe ik het niet meer.

      Verwijderen
  9. Trendgevoelig valt denk ik wel mee. Ben wel van het tijdloze juist. Of nou ja, dat probeer ik te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee helemaal niet, ben ook allergisch voor kleding met teksten en namen. Bloemen etc vind ik ook niets, hooguit een streepje. Verder vrij klassiek. Rechte jurkjes, maillots, schoenen met een niet te hoge hak. Broeken met een net jasje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben enorm van de bloemetjes. Ik maak zelf kleding en negen van de tien keer ga ik voor bloemetjesstof. Van teksten hou ik ook niet zo heel erg.

      Verwijderen
  11. Ben absoluut niet trendgevoelig,gelukkig niet zeg...... want dat zou betekenen dat mijn smaak met de week verandert,aangezien er iedere week nieuwe trends bijkomen en andere trends uit raken. Bovendien ben ik in huis zeer gehecht aan mijn mooie antieke spullen en gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd.
    Stappen hoef ik niet te tellen want ik voel het wel aan de pijn en tinteling in been wanneer ik paar stappen gezet heb dat het tijd is om mijn zadelkruk te pakken en erbij te gaan zitten en mijn ding kan doen.
    Er was eens een tijd dat ik een gelukkig mens was en de hele wereld aan kon....
    nou ben ik al weer jaren heel dankbaar met alle hulp van manlief en kinderen.Het leven met pijn vreet energie. Ik kwam via,via op je blog terecht en ik vind het wel leuk om je te volgen.
    Lekker hoor om voor en na het hoogseizoen vakantie te hebben.
    Doen wij al een hele poos,meerdere keren per jaar korte tijd van huis op rustige locaties.

    Vriendelijke groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Ik ben even op jouw weblog wezen kijken en je hebt zelf een mooi weblog en je presenteert je foto's leuk! Ik ga jou ook volgen.

      Verwijderen
  12. Nee, totaal niet denk ik. Ik zie tenminste nooit iets leuks in de winkels, en koop mijn kleding tweedehands via ebay. En dan vooral jersey rokken in Laura Ashley stijl.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jij met je rokken hebt, heb ik met spijkerbroeken: al sinds mijn tienerjaren draag ik skinny jeans. Ik vind daardoor andere broeken al snel te wijd.

      Verwijderen