intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 15 augustus 2021

best wel druk

Vraag van de dag: kun je breien? 

Ja hoor, alleen doe ik het nooit meer. Ik krijg teveel last van mijn schouders als ik iets brei. Door de Ziekte van Crohn ben ik heel erg gevoelig voor ontstekingen in mijn gewrichten en pezen en ik moet heel erg oppassen dat ik iets niet te lang achter elkaar doe. En als ik af en toe maar een pen mag breien, dan doe ik tien jaar over een trui 😀

Breien leerde ik op de lagere school en later ook nog van mijn moeder, die zelf een fervent breister was. 

🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷

Het weer liet het hier de afgelopen dagen toch een beetje afweten. Jammer! Donderdag gingen zoonlief en ik naar de milieustraat, de bouwmarkt en de supermarkt en als je zag hoe druk het op de weg naar de kust was... Niet normaal! Hier komen files vrijwel niet voor, maar toen stond er toch echt een file.

Zoon en ik hebben lekker opgeruimd en brachten lege flessen en ander afval naar de milieustraat. Heerlijk dat al dat afval weer weg is. 

Ik ben druk in de tuin aan het werken geweest de afgelopen dagen en de twee nieuwe kliko's voor het GFT zitten al vol. 


Afgelopen week ging ik naar een high tea, een lunch, op koffievisite en naar een verjaardag met aansluitend gourmetten. Ook komende week staat er van alles op het programma.

Hierbij wil ik je een fijne week wensen!

14 opmerkingen:

  1. Op de lagere school moesten we leren breien en na een paar lapjes moest je een onderbroek breien, omdat je dan boordsteek, meerderen, minderen en aan de zijnkanten richting kruis ook speciale steken. Mijn voorkant was maat XXXXL en achterkant (of andersom) maat mini S. en het werd steeds meer plankje.
    Maar later wel truien voor dochter met ingebreide dieren gemaakt en ik heb nog steeds een lichtgeel truitje met ajoursteken, zeker al 40 jaar oud en draag het ook soms.
    Maar haken gaat me beter af. Paar truien en ook veel bloemen gehaakt. Ben nu met een sprei bezig, hoop eind vd week verder te kunnen als duim zo goed blijft gaan.
    Ik kan al bijna alles weer. Heeel fijn als je die pijn kwijt bent

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi dat het zo goed met je duim gaat!
      Haken heb ik afgelopen winter af en toe gedaan. Ik geloof dat ik dat ook wel op school geleerd heb, maar daar is weinig van blijven hangen.

      Verwijderen
  2. Je had al bij mij geschreven dat je een drukke gzellige maand zou hebben. Ik heb woensdag een lunch met 2 vriendinnen en heb er zin in. Gisteren drukke maar leuke dag en vanmorgen alweer uitnodiging om met 6 te gaan eten in September. Moet nog bijkomen van gisteren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, momenteel is het de moeite met afspraken. Maar wel leuk allemaal!

      Verwijderen
  3. Ik heb leren breien in de basisschool. En dat was dan ook de laatste keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Breien, haken en borduren doe ik graag, maar moet het ook allemaal niet te lang doen, want dan krijg ik ook pijn aan schouder of hand.
    Opruimen voelt altijd fijn, maar er staat ook zo weer wat. Fijn dat je er hulp bij had.
    Vandaag hebben we weer voor het eerst een verjaardag gehad, er kwam wel verdeeld over de dag visite. Fijn dat het nu allemaal voorzichtig weer kan. Veel plezier de komende week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn om weer iets te kunnen vieren en om visite te mogen ontvangen.
      Wij moeten nog steeds de verjaardagen van zoonlief (jarig in februari) en manlief (jarig begin juli) vieren. We weten alleen niet wanneer. Wij hebben het druk en anderen ook.

      Verwijderen
  5. Nee, nooit gekund ook, net als borduren en haken, we deden het wel op de lagere school, maar ik vond er niets aan en deed er mijn best niet voor. Handenarbeid idem, vond ik ook niet leuk. Nog steeds niet handig en enige wat ik redelijk goed kan is koken en bakken. Verder maak ik zelf niets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan dan weer niet goed koken en bakken.
      Ik ben altijd wel met handwerken en knutselen bezig geweest. Als kind zat dat er al in.

      Verwijderen
  6. Zolang je het leuk vindt om afspraken te hebben staan, is er niets aan de hand. Maar je moet het wel kunnen trekken. Jammer dat je zo'n last met breien hebt. Een papierhobby is misschien wat minder belastend voor je handen. Maar dat moet je ook maar nèt leuk vinden..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zit graag achter de naaimachine, kan me ook goed bezig houden met knip- en plakwerk en tegenwoordig verf ik stenen, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Maar... alles met mate. Het is niet goed voor me om urenlang hetzelfde werkje te doen. Dat geldt ook voor de tuin.

      Verwijderen
  7. Met breien is het mij net als met naaien: ondanks verwoede pogingen word ik er helaas niet handig in...

    BeantwoordenVerwijderen