intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 15 juli 2021

zwembad

Vraag van de dag: wat is je grootste tweedehands aankopen?

Als met groot de oppervlakte van iets bedoeld wordt, dan is dat ons huis. Als er de beste aankopen mee bedoeld wordt, dan is dat de frituurpan. Die kocht ik lang geleden via Marktplaats.

🍟 🍟 🍟 🍟 🍟 🍟 🍟 🍟

In november was een klein meisje jarig, elf werd ze toen. Een kinderfeestje kon ze toen niet geven, want haar moeder had corona. Het jaar daarvoor was haar feestje, door andere omstandigheden, ook al niet door kunnen gaan. Het werd dus tijd om haar nu een leuk feest te geven en hiervoor groot uit te pakken. En zoals gewoonlijk hielp ik haar moeder hier bij.

Met acht kinderen gingen we eerst iets eten bij de snackbar en daarna reden we naar Knokke-Heist (België) naar het zwembad. Na ons verkleed te hebben waaierden de kinderen uit. Af en toe kwamen we er een paar tegen die dan enthousiast vertelden over een supersnelle glijbaan, of een parcours over een springkussen waar we toch zeker even een kijkje moesten nemen. Het slechte weer en de (school)vakanties zorgden voor grote drukte in het zwembad, maar het ging er allemaal rustig en netjes aan toe. 

Na tweeënhalf uur zwemmen was het tijd om ons weer aan te kleden. Na één keer roepen waren alle acht de kinderen present. Ze kregen nog een zakje chips en drinken en daarna konden ze naar huis gebracht worden. Bij het uitstappen kregen ze ook nog een 'snoepzakje', waar meer andere dingen dan snoep in zat. 

En ik? Ik lag om half tien in bed! Ik had 's morgens ook nog gewerkt en na een drukke middag was de fut er helemaal uit. Maar het was een geslaagd feestje geweest en alles was prima verlopen. Het meisje heeft een mooi kinderfeest gehad.

17 opmerkingen:

  1. Begin dit jaar hebben we voor de vernieuwde woonkamer een grote Pastoekast via MP gekocht. 2.30 hoog en 2.50 breed. Het heeft H 3 dagen gekocht om hem op te bouwen. Mag je dus wel een grote aankoop noemen

    Ik ben ook helemaal afgedraaid. Kinderen en kleinkinderen zouden naar de Eifel gaan, afgesproken met vrienden die daar al op de camping stonden. Kwam gisterenmorgen het bericht dat de camping was overstroomd en iedereen weggestuurd, tja dat heb je als je aan een beek staat op dit moment. Wat een ellende voor iedereen, want waar ga je naartoe, alles is al vol en hotels ook
    Ze bleven dus een dag in de buurt en kwamen weer eten. Vandaag gaan ze toch op de bonnefooi naar Frankrijk iets onder Calais, dat is goed in een dag te rijden. Hoop dat ze niet teveel gedoe onderweg hebben en een camping vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad een grote aankoop! Laatst schreef je ook al over pastoe en toen heb ik het eens opgezocht. Het zijn mooie meubels, die me een beetje aan mijn jeugd doen denken.

      Het is wat met het weer in die buurt! Zoveel regen en zoveel overstromingen!

      Verwijderen
  2. Zo fijn dat het meisje toch nog een leuk feestje heeft gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk zo'n feestje.
    En een grote aankoop, dat moet de eettafel zijn waar ik nu aan zit.
    Veel spullen hebben wij via mijn schoonouders...net als mijn man, konden zij ook niets wegdoen en stond er bij hen veel opgeslagen...waren wij dus goed mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kocht een werkelijk schitterende leren tas in een tweedehands winkel voor 35 euro. Misschien niet goedkoop maar hij is als nieuw. En nauwelijks gebruikt. Dat zag ik aan de voering. Geen vlekje. Hij is heel stijlvol en duidelijk uit een hoge prijsklasse. Ik gebruik hem veel en krijg ook veel complimenten.

    Leuk dat partijtje. Geeft voldoening als je zo'n meisje een fijne dag kon geven.

    Ik wens de mensen uit Limburg die hier meelezen heel veel sterkte.

    Groet, Elly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk is dat als je zo van een aankopen kan genieten en als het tweedehands is vind ik het nog altijd net iets meer voldoening geven.

      Verwijderen
  5. Qua formaat mijn bed, qua prijs mijn camera.
    Fijn dat die kleine meid een fijn feestje had.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laatst heb ik een tweedehands macrolens gekocht. Dat scheelde ook veel in prijs.

      Verwijderen
  6. Leuk om mee te helpen met zo'n feestje. Was vast ook heel fijn voor de moeder van de jarige!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat doe ik al jaren en ik vind het ook leuk om te doen. Zij is een alleenstaande moeder en een beetje hulp is altijd welkom.

      Verwijderen
  7. Ik koop eigenlijk nooit tweedehands. Maar ik doe ook bijna nooit iets weg. Dus zo erg is dat niet toch?

    Ben zelf zo blij dat we de kinderfeestjes achter de rug hebben. Ik houd er niet van hoor, van al die kinderen bij elkaar. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk is dat niet erg en iedereen moet zelf weten of zij/hij nieuw of tweedehands koopt.

      Verwijderen
  8. Wat heerlijk dat jij bij dat kinderfeestje kon helpen. Daar sta ik ook altijd klaar voor, kinderplezier, heel gezellig, maar ook heel vermoeiend :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moest er ook echt van bijkomen... niet meer gewend al die kinderen ;)

      Verwijderen
  9. Ik koop bijna alles tweedehands.
    Maar wil je vooral een compliment geven voor het kinderfeestje.
    Wat fijn dat het meisje zo genoten heeft.
    Dat ze gasten kon vragen en er dus echt bij mag horen.
    Van deze actie kan ik zo blij worden!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen