intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 29 juli 2021

verloren en vergeten

Vraag van de dag: soep of salade? 

Hierbij is er geen 'of'. Ik eet beiden regelmatig tussen de middag bij de boterham. Soep maak ik altijd zelf en daar vries ik porties van in. Om een rauwkostsalade te maken heb ik altijd van alles in huis. 

Laatst kocht ik een pakket om tom kha kai soep te maken. Dat is Thaise kippensoep, alleen maakte ik het zonder kip. Als er in kippensoep weinig stukjes kip zitten, wordt weleens gezegd dat de kip erover gevlogen is, maar bij mijn soep is er helemaal geen kip in de buurt geweest. Zonder kip smaakte de soep trouwens ook heel erg goed. 

🐔 🍵 🐔 🍵 🐔 🍵 🐔

Ik de vier jaar dat ik nu regelmatig wandel, ben ik al heel wat verloren voorwerpen tegengekomen. Heel vaak waren dat sokken, handschoenen en (pakjes) zakdoeken. Van die dingen waarvan het nog niet direct vreemd is dat ze kwijtraken. Maar toen ik een paar keer achter elkaar een onderbroek tegenkwam, nam ik me voor om daar in het vervolg een foto van te maken. Het is een fotoverzameling die niet snel gaat, maar het leuke is dat mijn man, broer en vriendin me er ook op wijzen, als ikzelf per ongeluk langs een onderbroek loop.


Het is niet zo gek dat ze vrijwel allemaal in de buurt van water gevonden zijn. Vergeten na een dagje strand of zwemmen in een recreatieplas. En het zijn op één na allemaal heren/jongensonderbroeken.


Ik maak alleen een foto en zit verder nergens aan. Op de foto hierboven was iemand anders al zo creatief geweest om de onderbroek om een paalhoofd te spannen.

Je mag mijn foto's vreemd vinden, hoor. Maar het heeft niets met perversiteit of zo te maken. Het was gewoon iets wat me op een gegeven moment begon op te vallen. Er worden ook vaak andere dingen vergeten of verloren. Op het strand komen we vaak schepjes en emmertjes tegen. En zonnebrillen en hondenspeelgoed kun je overal wel vinden. 

De foto's van de onderbroeken zijn van de afgelopen twee jaar. 

27 opmerkingen:

 1. Ach de een maakt foto's van bloemetjes, wegwijzers, naamborden en dan zijn onderbroeken weer eens wat anders. Leuk hoor.

  Vanmiddag eet partner soep met balletjes en soepgroente, hij is van simpel is het beste.
  We halen grote botten bij de plaatselijke slager en die zaagt H in stukken, we trekken er bouillon van, de botten krijgt Hera elke dag een.
  Ik maak een salade van witlof, gember in siroop beetje tahin en mayo en erbij plakjes rookworst. De rest vd rookworst maak ik een ovenschotel van met zoete aardappel vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt goed allemaal! Wat gaat er nog meer door de ovenschotel met zoete aardappel?

   Verwijderen
  2. Zoete aardappel in plakjes voorgekookt, rookworst (half jaar over de datum) in plakjes en in laagje halve ovenschaal Ik had nog snijbonen in de vriezer daarop plakken tomaten, olie en italiaanse kruiden. Eigenlijk van alles wat op moest
   Ik vond het smakelijke combi partner minder maar dat is altijd met dit soort creaties.
   Morgen krijgt hij weer AGV

   Verwijderen
 2. Leuke verzameling!! Een broekje in de branding en nu aangespoeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soep! Ik eet (drink) twee keer per dag soep. Vult lekker en eet makkelijk.
  Bijzondere foto's! En ik denk dat het typisch iets voor jongens is om ergens een onderbroek te laten slingeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien letten meisjes toch meer op, zou goed kunnen.

   Verwijderen
 4. Soep, ik houd er ook van! Wij eten vaak op zaterdag- of zondagavond soep, met een broodje, of wanneer het erbij hoort met een kom rijst (soto ajam of thom kha kai ;-) bij ons ook vaak zonder kip) of ramen met noedels. We bewaren groente-afsnijdsels in de vriezer en koken daar dan bouillon van, met of zonder bot van kip of rund. Die onderbroekencollectie... geweldig!!!! Ik heb afgelopen winter veel gefietst omdat de sportschool dicht was, ik heb 3 paar handschoenen opgeraapt, maar nog veel meer enkele handschoenen laten liggen, kwam er iedere dag wel een tegen! Ook zie je soms een schoen in de berm, probeer dan vaak te bedenken hoe iemand een schoen kan verliezen én die dan laat liggen... zal wel een logische verklaring voor zijn, maar ik blijf het vreemd vinden. Dat geldt helemaal voor onderbroeken!!! Erg leuk Mevrouw W.!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Die schoenen op bijvoorbeeld de snelweg... ik kan me daar ook over verbazen. Hoe komen die daar terecht en waarom is het altijd maar één schoen?

   Verwijderen
  2. Precies! Zal vast altijd een raadsel blijven! Net als die fruitvliegjes.... hoe kan het dat die er INEENS zijn wanneer er ergens een overrijpe banaan ligt? Laatst nog in onze personeelskamer op school, nooit zie je vliegen of wat dan ook, behalve dus wanneer er een banaan op tafel is blijven liggen, in no time waren ze er! En ze zijn ook weer net zo snel weg als de banaan op is. Heel apart! ;-)

   Verwijderen
 5. Het liefst soep en daar doe ik veel groente in, maar geen vlees.
  Leuk die onderbroekenfoto's. Je hebt er al veel gescoord. Een pakje zakdoekjes ben ik wel eens kwijtgeraakt, waarschijnlijk tijdens het fietsen uit mijn jaszak gevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, ik vraag me nu vooral af waarom ...

  En doe mij maar soep en salade. Om en om of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat snap ik :)
   Nu blijk ik toch ook mijn eigenaardigheden te hebben...

   Verwijderen
  2. Dan ben je in goed gezelschap hoor!! Wink wink! Ps: ik heb je op mijn website in mijn leeslijst gezet... gewoon omdat het kan (en ik je schrijfsels leuk vind!).

   Verwijderen
  3. Leuk! Ik had jou ook al toegevoegd.

   Verwijderen
 7. Ik eet graag soep en salade, maar niet in combinatie met elkaar....
  Mijn dochter is dol op soep. Alle soorten soep en dan liefst het vers gemaakt.

  Ik vind het wel grappig, die foto's van de onderbroeken. Laat de mensen maar kletsen.
  Zelf ben ik ook wel eens soms vreemd bezig, bijv om Hazel,Ulle en Bodile verhaaltjes te fotograferen, in een bos met een snoephuisje... heel raar mens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De soep en salade eet ik ook niet tegelijk. Dat vind ik ook een vreemde combinatie :)

   Verwijderen
 8. Ik kies salade, want soep vind ik niet geweldig. Tenzij het romige tomatensoep is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan. Ik eet soep eigenlijk ook nog maar de laatste jaren regelmatig.

   Verwijderen
 9. Zo leuk, die onderbroeken-foto-verzameling. Ik heb er namelijk ook eentje. Begonnen nog niet zo lang geleden. Toen hing er eentje in een boom in een dichtbegroeid bos. En die hing er al heel lang zo te zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is leuk! Ik ben benieuwd of je er nog meer gaat tegenkomen.

   Verwijderen
 10. Ik vind het grappig. Wellicht in zwembroek terug naar huis?
  Tegenwoordig vind je overal mondkapjes, dat vind ik pas erg.

  BeantwoordenVerwijderen