intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 23 juli 2021

na het water

Vraag van de dag: welke leeftijd zou je permanent willen zijn? 

Momenteel is er eigenlijk geen enkele leeftijd die ik beter of slechter vond dan de vorige. Ik ben nu half de vijftig en ik voel me lichamelijk goed en ik hoop dat dit nog lang zo zal blijven. Ouder worden vind ik niet erg, ik hoop alleen dat ik op den duur niet teveel ga mankeren. 

🐦 🐥 🐦 🐥 🐦 🐥 🐦

Dit is een jonge spreeuw:


Er zitten meerdere jonkies in de tuin en vaak zitten ze op dezelfde plek. Sinds afgelopen winter daalt er regelmatig een zwerm spreeuwen op ons gazon, terwijl we ze vroeger alleen maar zagen als de kersen rijp waren. Ik vind het leuke vogels en word er altijd een beetje blij van als ik ze zie. 

☔ ☔ ☔ ☔ ☔ ☔ ☔

Manlief moest voor zijn werk naar het Limburgse Valkenburg. Hij moet daar vaker heen, alleen was het deze keer om puin te ruimen van de overstroming van vorige week. In het pand van zijn werk had het water bijna tot aan het plafond gestaan en alle apparatuur, meubels en andere dingen konden weggegooid worden. Toen hij daar aankwam stond er nog twintig centimeter water in het pand en dat is nu weggepompt. 

Valkenburg was hermetisch afgesloten met geblindeerde hekken om ramptoeristen en plunderaars te weren. Er stonden beveiligers op de toegangswegen naar de stad en alle mensen die zonder geldige reden naar de stad wilden, werden weggestuurd. Ze hebben groot gelijk dat het op deze manier aangepakt wordt, want niemand zit daar nu te wachten op pottenkijkers of mensen die in de weg lopen. En op mensen met slechte bedoelingen al helemaal niet.

Door de straten kon manlief makkelijk rijden, dat viel hem nog mee. Er stonden overal containers om afval in te gooien en hij zei dat daar complete inboedels in verdwenen. Alles was verwoest door het water. Toch was de sfeer in de stad goed en hielp iedereen elkaar en zorgden de supermarkten voor eten, drinken, toiletpapier en andere producten. Ik las ook dat de Action, op eigen initiatief, een vrachtwagen vol met schoonmaakspullen naar Valkenburg gestuurd had. 

✍ ✍ ✍ ✍ ✍ ✍ ✍

Het lukt me de laatste tijd niet meer om op sommige WordPress-weblogs te reageren. Jammer, maar ik weet niet wat ik er mee aan moet. Ik gebruik al een nep e-mailadres op WordPress omdat mijn gewone al heel lang geweigerd wordt, maar nu lukt reageren dus helemaal niet overal meer. Dus sorry, maar ik lees wel gewoon overal mee, hoor.

11 opmerkingen:

 1. 18 komt het eerste in me op, mooi slank, mooie zomer in minimale of geen kleding, constant verliefdop diverse iedereen en nog je hele leven voor je en onwetend wat je allemaal te wachten staat. Maar 48 was ook mooi toen ik weer verliefd werd.

  Bijzonder dat je man op die manier met Valkenburg in contact is. Zal wel indruk maken om dat in het echt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Krijg je bij Wordpress niet die foto's waarop je moet klikken en waar dan wel of niet een zebrapas staat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die foto's krijg ik ook niet te zien, maar hiervoor was dat ook al niet.

   Verwijderen
 3. Mooi om te lezen dat er zoveel hulp wordt verleend aan Limburg, na een jaar van ikke-ikke-ikke a.g.v. corona doet het goed dat er nu zoveel mensen aan een ander denken!
  Ik zou wel weer 21 willen zijn, maar dan met de kennis van nu, dat gaat helaas niet 😏

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bijzonder dat je man dat kon ervaren. Dat er saamhorigheid is en hulp. Wat leeftijd betreft, ik ben een geluksvogel waarschijnlijk, want ik kan niet kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets heb ik dus ook: iedere leeftijd had wel iets moois.

   Verwijderen
 5. Als ik kon kiezen, zou ik wel eeuwig 22 willen blijven.

  Vreselijk wat daar gebeurde, maar de 'samen staan we sterk én we gaan ervoor' schept wel verbinding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Half de vijftig vond ik een mooie leeftijd. Je hoeft dan niks meer te bewijzen, mag zijn wie je bent.
  Ja, die saamhorigheid na de ramp is mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen