intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 22 juli 2021

garage

Vraag van de dag: wat zit er op je lievelingsbroodje? 

Ik lust eigenlijk wel alle soorten beleg, maar ik kies meestal toch geitenkaas of beenham als ik ergens een broodje eet. Thuis eet ik tussen de middag een boterham en vaak is dat met rauwkost, soep of gebakken champignons.

🍴 🍔 🍴 🍔 🍴 🍔 🍴

Mijn auto moest gekeurd worden en dat betekent dat ik hem een jaar heb. In dit jaar heb ik er slechts zevenduizend kilometer mee gereden. Ja corona hè! Ter vergelijking: in 'normale' jaren rij ik tussen de tien- en twaalfduizend kilometer per jaar. Van de garage kreeg ik een leenauto van zeven jaar oud mee, waarbij vijftienduizend kilometer op de teller stond, het kan dus altijd nóg minder! Daar is gemiddeld tweeduizend kilometer per jaar mee gereden. 

Als de auto voor de apk moet, laat ik hem ook altijd gelijk een beurt geven. Ik vind het wel makkelijk als alles op dezelfde dag kan en verder vind ik het belangrijk om mijn auto goed te onderhouden. 

Naar de garage gaan, is altijd wel een dingetje voor me. Ik kom daar al jaren, dat is niet het probleem. Onze Jus wilde monteur worden en bij diezelfde garage had hij in zijn examenjaar stage gelopen, hij kreeg er een zaterdagbaan aangeboden waar hij zeven weken voor zijn dood mee begonnen was en hij zou daar zijn mbo-opleiding gaan volgen. Vlak voor zijn dood wisten we dat hij daarvoor aangenomen was. De eerste keer dat ik na zijn overlijden met mijn auto naar die garage moest, heb ik tranen met tuiten gehuild. Het was toch wel zo ontzettend moeilijk! Daar had zijn toekomst gelegen en het deed zo verdomde veel pijn om daar te zijn! Zijn werkschoenen hadden nog al die maanden daar gestaan en ik heb gevraagd of ze die in mijn auto wilden zetten. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dat zelf te doen. 

De interesse van Jus ging meer naar motors uit dan naar auto's. Misschien zou hij ooit een eigen motorbedrijf begonnen zijn... of in elk geval bij een motorgarage zijn gaan werken. Het heeft helaas niet zo mogen zijn...


6 opmerkingen:

  1. Ja dat zal vaak moeilijk voor jullie zijn bij die garage te zijn, maar kennelijk is dat ook goed anders had je er wel voor gekozen ergens andere naartoe te gaan.

    Er is zoveel wat ik op een broodje lekker vindt, kaas-sambalgrillworst van mijn slager in Rijswijk, osseworst, leverworst, allerlei kazen maar mijn favoriet is toch wel een broodje half om (lever en pekelvlees)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zul je hem missen. Heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo verdrietig. Verdriet dat bij je blijft

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben niet zo van het brood, en eet liever een warme maaltijd. Maar er zou denk ik in ieder geval kaas op zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een broodje krabsalade met échte krab want die surimistaafjes vind ik vies.

    BeantwoordenVerwijderen