intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 21 juli 2021

hoedje

Vraag van de dag: wat waren enkele van de keerpunten in je leven? 

Het grootste keerpunt was uiteraard het overlijden van onze jongste zoon. Van het ene op het andere moment is alles totaal anders en wordt het leven ook nooit meer zoals het ooit was.

Ook de geboorte van onze oudste was een keerpunt, positief gezien dan. Vanaf dat moment waren we een vader en een moeder met een kind en vormden we een gezin. 

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Kijk, ik naaide een hoedje:


Omdat mijn scheiding nogal eens wil verbranden, draag ik altijd een pet als het mooi weer is. Het probleem hierbij is dan weer dat mijn haar vaak niet meer over mijn oren valt, waardoor mijn oren weer niet goed beschermd zijn tegen de zon. Ik smeer wel, maar toch...


Mijn broer, die heel veel buiten is, had een vissershoedje gekocht, want hij had een plekje op zijn oor. Het vissershoedje beschermde zijn oren. En dat was voor mij aanleiding om eens op zoek te gaan naar een patroon voor een hoedje voor mezelf. Het patroon vond ik hier: klik! Ik verkleinde het patroon een klein beetje, want ik ben een klein mensje met een klein hoofd 😀. Tussen mijn restlappen vond ik nog een mooi stuk stof waar ik ooit al eens een rok van genaaid had en voor zowel de binnen- als de buitenkant van het hoedje gebruikte ik dezelfde stof. 

🍔 🍕 🍔 🍕 🍔 🍕 🍔

Ik ben weer met mijn vriendin wezen wandelen. Haar conditie is erg slecht na een operatie en bestraling. Ze voelt zelf gelukkig wel al verbetering. We lopen heel erg langzaam en af en toe moet ze uitrusten maar ook langzaam komen we er wel. Na de wandeling zijn we wezen lunchen. Op het terras zaten een paar bekenden die vroegen of we bij hun kwamen zitten. Het werd een gezellig lunch.


9 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n hoedje .

    Keerpunten waren voor mij natuurlijk scheiding na 18 jaar getrouwd zijn, was behoorlijk heftig maar ben er nog steeds blij mee dat ik de beslissing durfde te nemen.
    En 5 jaar later via de ouderwetse manier, advertentie in de krant, huidige partner gevonden. Alweer 23 jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn keerpunt was voor mij een positieve zwangerschapstest in 2014, en natuurlijk de bevalling. Zo blij met onze dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk hoedje.

    Een heleboel keerpunten eigenlijk wel: huwelijk én scheiding eerste man. Ontmoeting Mr. T., geboortes kinderen, ontslag waren denk ik wel de meest heftige.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel.

      Ik denk dat iedereen wel een heleboel keerpunten zal hebben. Er gebeuren constant dingen in onze levens die invloed op ons hebben.

      Verwijderen
  4. Mijn grootte keerpunt: de kanker die vorig jaar mijn/ons leven van de ene op de andere dag veranderde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een superlief hoedje!!

    Een keerpunt was ook hier de geboorte van de oudste, maar ook de dag (die herinner ik me als gisteren) dat mijn gezondheid begon op te spelen en ik de diagnose 'mogelijke MS' kreeg (wat het achteraf niet bleek te zijn), maar de kwalen zijn wel hardnekkig)

    BeantwoordenVerwijderen