intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 25 juni 2021

wolfje

Vraag van de dag: tot welke leeftijd geloofde jij in Sinterklaas? 

Ik denk tot mijn negende... maar zeker weten doe ik dat niet. Ik heb twee broers en een zus boven me, maar die zijn een stuk ouder en die waren ook oud genoeg om hun mond te houden. Die zullen dus vast niks verklapt hebben.

💎 💎 💎 💎 💎 💎 💎 💎

Tijdens onze wandelingen van de afgelopen dagen had ik beschilderede stenen meegenomen. Twaalf in totaal. Ik heb er hier en daar één op een bankje of een tafel gelegd. Tijdens de tweede dag had ik er één vlakbij de auto op een picknicktafel gelegd en toen we van onze wandeling terugkwamen was hij weg. Leuk! Ik hoop dat de vinder er blij mee was. Want daar gaat het mij om: iemand anders blij maken.

Gisteren kwamen we een grafje tegen waar een in elkaar geknutseld kruisje opstond. Er lag een briefje bij waar met een kinderhandschrift op geschreven stond dat Wolfje daar begraven lag. Wolfje was op 22 juni overleden en ik denk zomaar dat het een hamstertje was. Ik heb er een steen bijgelegd waar ik hartjes opgetekend had. Voor Wolfje en vooral voor zijn baasje.

Ik heb tijdens onze wandelingen nieuwe stenen verzameld:


Die ga ik beschilderen en daarna ook weer ergens neerleggen. 

🎨 🎨 🎨 🎨 🎨 🎨 🎨 🎨

Fijn weekend!

7 opmerkingen:

 1. Dat is een lief gebaar en wat zal kindje verrast zijn als ze weer komt, en als het zo kort geleden is zal die zeker terugkomen, over een paar maaanden zullen ze het wat makkelijker vergeten.

  Geen idee over Sinterklaas, 62 jaar geleden was ik 9. We gingen altijd naar de intocht in Amsterdam en toen was het in mijn herinnering altijd daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die stenen, het houdt heel wat mensen bezig! Lief dat je bij Wolfje's graf een steentje legde, zal het kindje vast blij maken.
  Ik denk dat ik ook rond 9 jaar oud was, toen mijn ouders mij vertelden dat Sint niet echt bestond. Wat voelde ik me bedrogen, mijn ouders hadden jarenlang tegen me gelogen! Ik heb er serieus over getwijfeld of ik dezelfde leugen tegen mijn dochter zou vertellen, liegen is echt zo tegen mijn aard, maar ik begreep dat ik haar dan ook veel plezier zou ontnemen. Wat zag ik er tegenop haar de waarheid te vertellen, we verbaasden ons er eigenlijk over dat ze het niet al een paar jaar door had. Wat bleek? NATUURLIJK wist ze ook wel dat hij niet echt bestond, het was gewoon steeds een andere man die voor Sint speelde, net zoals de paus steeds een andere man is. Ze had alleen niet bedacht dat papa en mama dus zelf de cadeaus betaalden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lief, dat steentje voor Wolfje en zijn baasje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ahhhh wolfje....
  dat vind ik weer erg lief van je mevrouw W

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet het niet hoe oud ik was, denk een jaar of 8 /9.
  Naomi is 6 en gelooft nog in de magie van Sinterklaas. En ik vind het leuk, want zo kan ik ook meedoen met Sinterklaas spelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief, ja die steentjes, het is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee, die stenen beschilderen !
  Ben direct gaan zoeken naar acrylverf in huis; nu nog een paar mooie stenen.
  Kreeg de neiging om allerlei stiften te bestellen.....niet doen, eerst eens kijken of het wat wordt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen