intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 27 juni 2021

pret

 Vraag van de dag: welke hobby zou je doen als tijd en geld geen probleem was?

Ik zou wel meer geld aan fotografie willen uitgeven. Mijn camera is nu zeven jaar oud en dit type gaat tussen de zes en tien jaar mee. Ik zou daarom een nieuwe kopen die alweer meer kan dan mijn huidige. Ik zou ook nog een cursus willen volgen en een dag of paar dagen met een professioneel fotograaf op pad willen gaan. 

🎢 🎡 🎢 🎡 🎢 🎡 🎢

Gisteren was ik samen met een schoonzus en haar kinderen (11 en 15 jaar) een dagje naar pretpark Plopsaland in De Panne.


Het was voor mij zeker al dertien jaar geleden dat ik daar geweest was, terwijl het vanaf ons eigenlijk helemaal niet ver rijden is. Schoonzus had tickets via Ticketveiling gekocht, wat maar liefst zeventien euro goedkoper per ticket was dan wanneer we ze bij het pretpark zelf zouden kopen. Net als vroeger is alles in het park belachelijk duur, maar wij nemen toch altijd eigen brood en drinken mee. 

Het was gisteren een ietwat regenachtige dag en het was ook niet superdruk in het park. De meeste attracties hebben we daarom meerdere keren kunnen doen. Er trok af en toe wel een buitje over, maar we zijn niet uitgeregend. 

Het was alweer lang geleden dat ik in België was. Ook in een pretpark was ik allang niet meer geweest. De laatste keren dat ik met schoonzus en haar kinderen op stap geweest was, gingen we naar een dierentuin toe. Nu wilden de kinderen weleens iets anders. Ook leuk! Ik ga graag in achtbanen en die kunnen voor mij niet snel of hoog of eng genoeg zijn. 

En terwijl gisteren in Nederland de mondkapjes af mochten, liepen wij in Plopsland de hele dag met een mondkapje op. Daar was het overal verplicht: binnen, buiten en in de attracties.

We hadden een gezellige dag en op de terugweg hebben we nog ergens wat gegeten. Om half tien was ik thuis en na een kop koffie ben ik naar bed gegaan. Ik was echt helemaal op.

8 opmerkingen:

  1. Ik zou misschien een naaimachine en en een naaicursus willen volgen. En heel veel stof kopen. Zodat ik zelf kleding kan maken en andere dingen.

    Leuk dat je naar een pretpark bent geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een naaicursus lijkt me heerlijk. Ik kan nu alleen kussensloopjes naaien en kleine reparaties doen.
    Ook een curusus van een tuinarchitect lijkt me mooi. Een echt mooi beplantingsplan maken voor de tuin, zodat er het jaar rond van alles te zien is op de postzegel. Nu zet ik planten die me aanspreken gewoon in de grond, maar ik voel wel dat je meer effect krijgt door te kijken naar bladkleur en groepering van sommige planten. Het zou leuk zijn, samen met iemand daar naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Edelsmid zou ik graag willen leren en alle mooie materialen en instrumenten etc ervoor kopen.
    Maar mijn artrose handen zouden dat niet meer kunnen.

    Vorige week schreef ik over de stof die ik nooit meer ga naaien, kwam via een FB groep een stichting tegen die via de voedselbank kleding voor kinderen maakt en verstrekt. Daar gaat morgen een grote doos naartoe met 8 kilo lappen.

    Brr pretpark, nog nooit geweest zelf niet in de Efteling.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne dag, genieten van de nieuwe vrijheid!
    ik hou ook van in de lucht vliegen, hoe sneller, hoe liever. Het geeft een gevoel van spanning en feel free.
    Die vervelende mondkapjes bederven voor mij nog steeds de pret. In België zijn ze vaak (te?) voorzichtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei, lastige vraag, want ik zou meerdere dingen kunnen noemen: alleen nog maar zeer hoogwaardige kwaliteit echte wol gebruiken bij mijn breiprojecten zou denk ik nummer 1 zijn, maar als ik ooit weer een eigen huis heb gekocht, zouden mijn 2 andere passies, interieur en tuin, nog hoger op het lijstje komen staan.
    Het was gisteren even onwennig, zonder mondkapje op in de winkel aan het werk, maar het viel me mee dat het merendeel van de klanten toch wel min of meer de 1,5 meter afstand hielden.
    Een pretpark, voor mij geen leuker dan de Efteling. Ik hoop er in 2022 weer een keer naar toe te gaan, dit jaar vind ik het nog wat te vroeg, zou teveel om me heen kijken of mensen wel op afstand blijven, en er daardoor niet echt van kunnen genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou erg van de Efteling. Vorig jaar zouden we met onze oudste kleindochter gaan, maar ja. Ik hoop dat het er dit jaar van komt. Verder heb ik niets met pretparken. Alleen met de Efteling.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig, voor mij geldt precies hetzelfde, heb niks met pretparken, alleen met de Efteling.

      Verwijderen
  7. Ik heb eigenlijk geen idee. Heb genoeg hobby's momenteel. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen