intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 29 juni 2021

file

Vraag van de dag: waar komt/komen je huisdier(en) vandaan? 

De poes komt van een boerderij waar een vriendje van onze oudste woonde. Die mensen hadden beloofd dat wij een kitten zouden krijgen als ze weer eens een nestje hadden.

Hond Bee komt uit het asiel. Herdershond komt van een kennis van ons die de hond wegens tijdgebrek weg moest doen.

🐕 🐱 🐕 🐱 🐕 🐱 🐕

Manlief had voor de schuur-in-aanbouw een deur besteld en die kon hij ophalen in Antwerpen. We besloten om dit ritje met een wandeling te combineren. Voor ons is het een uur rijden naar Antwerpen, maar gisteren zat het behoorlijk tegen en al ver voor de stad stond het verkeer muurvast en eer dat we in Antwerpen waren, was er voor de wandeling niet zo heel veel tijd meer. Manlief had namelijk een tijd met de verkoper afgesproken. De wandeling van negen kilometer, die we hadden willen maken, werd het dus niet en in plaats daarvan streken we neer in Groendomein Rivierenhof.


We waren hier al eerder, wisten waar we de auto konden parkeren en hoe we konden wandelen.


Rivierenhof is het grootste park van de Stad Antwerpen.


Het is een mooi park, maar omdat wij niet veel tijd hadden hebben we flink doorgestapt.


We maakten een wandeling van vijf kilometer en lieten het fotograferen van bloemetjes even achterwege.


Jammer, maar het kon even niet anders.


Toch was het fijn om even in het park te zijn.


twee jaar geleden schreef ik er een iets uitgebreider verslag over: klik!


Toen we na de wandeling naar het bedrijf reden waar we de deur konden ophalen, moesten we door wegwerkzaamheden een behoorlijk stuk om rijden. Daarnaast stonden alle stoplichten ook nog eens op rood. En toen we eindelijk met deur en al naar huis konden rijden, stonden we weer lang in de file. 

Ach Antwerpen... we weten dat je daar vaak files zijn, maar gisteren was het toch wel heel erg druk. We hadden in twee uur heen en terug kunnen rijden en nu deden we daar vier uur over. 

32 opmerkingen:

 1. Tegen wie zeg je het! Ook als je van het noorden komt, sta je meestal in file. En als je dan expres een uur vroeger vertrekt, dan kan je vaak zo doorrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen wij vorige week een paar dagen weggingen reden we ook over Antwerpen en toen hebben we net terug even in de file gestaan, maar toen viel het nog mee. Op de heenweg konden we gelijk doorrijden.

   Verwijderen
 2. Voor ons is Antwerpen in principe amper 20 minuten rijden met de auto, maar we komen er bijna nooit. Altijd en eeuwig ellenlange files.
  Zal misschien beteren met de Oosterweelverbinding, maar daar speelt nu de PFOS-vervuiling op....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij rijden vaak over Antwerpen als we naar Noord-Brabant of Limburg gaan. Manlief toch zeker, want die moet voor zijn werk vaak die kant op. Maar ook hij vond het nu best extreem. Er waren ook wel ongelukken gebeurd maar waar die nou precies waren, weet ik niet. Volgens mij niet op de weg waar wij reden.

   Verwijderen
 3. Oh ja, dat herken ik van Antwerpen. Uren in de file. Was het een beetje vergeten, maar het zit nu weer in mijn hoofd. Wel een superstad verder natuurlijk. Wat lief dat al jouw dieren het door jou goed hebben gekregen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een geweldige stad met mooie gebouwen en ook dat park waar wij waren is mooi.

   Verwijderen
 4. Een wandeling in marstempo dus, maar wel mooi.
  Ik/wij hebben geen huisdieren, wel een tuindier: een egel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hera komt vanuit een echtscheiding via MP. Was nog andere hond al ouder en Hera pas 8 maanden en omschreven als "erg ondeugend" nou dat was totaal niet opgevoed. Mocht ook alles, over tafel, banken en bed lopen hoorden weg. Tja vrouw kon het allemaal niet aan.
  Opvoeding was een lastige klus terwijl partner echt veel ervaring heeft en bijna opgaf, het is zo'n lieve, leuke vrolijke hond, kennelijk had ze verstaan dat we spraken over ander huis zoeken want plotseling viel het kwartje en begreep ze dat gehoorzamen en meewerken ook heel leuk kon zijn en is ze veranderd in een gehoorzame fijne hond.

  Rindi ervoor had maanden in asiel gezeten, waarschijnlijk was ze bij 2 vorige bazen mishandeld, en reageerde aldoor blaffend op bezoekers.
  Toen wij kwam kwam ze meteen naar ons toe en ging zitten, asielmedewerkers stomverbaasd en wisten natuurlijk ook dat het wel goed kwam. Was een wat melangolieke hond die duidelijk dankbaar was voor het rustige leven bij ons.
  Ook partners honden ervoor waren afdankertjes en ik had schoonouders met dierentehuis dus wij hadden ook nogal wat opvang honden.
  We hopen nog een tijdje Hera bij ons te hebben maar met ruim 10 zal dat geen jaren meer duren, ze worden gemiddeld 11
  Dan komt er wel weer een afdankertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van onze Bee weten we de voorgeschiedenis niet, maar het is vrijwel zeker dat ze het bij haar vorige baas niet goed had. Naar vreemden toe is ze nog altijd erg wantrouwig. Ik zeg ook altijd tegen vreemden dat ze haar moeten negeren. In het begin was ze echt overal bang van. Als er nog maar een grasspriet dwars stond durfde ze er al niet langs te lopen. Verder valt ze uit naar andere honden. Ik ben met haar op cursus geweest en heb trainingen gedaan met een personal trainer, maar zelfs hij kon dit haar niet afleren.
   Zoya, de herdershond, is veel alleen geweest en wordt door heel veel dingen getriggerd. Ze blaft echt overal naar. Bij haar vorige baas woonde ze in een dorp en dat ging daarom gewoon niet langer.

   Verwijderen
  2. Leu dat je ook weer reageert op reacties.
   Het is altijd zo fijn als je honden een mooi tweeede deel van hun leven kan geven

   Verwijderen
  3. Ik zal beter mijn best doen met reageren ;)

   Verwijderen
 6. Files; dat lijkt alweer zolang geleden dat er files stonden. En werden gemeld op de radio. Altijd jammer van je tijd; je moet het letterlijk uitzitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is weer druk als vanouds :( En zoveel vrachtwagens op de weg... echt niet normaal!

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Mooi om daar dieren vandaan te halen. Wij haalden daar ooit ook een poes.

   Verwijderen
 8. Onze kater komt van een boerderij, de 3 dames katten zijn bij ons geboren. De hond komt bij een fokker vandaan, heeft een weekje eerst een andere eigenaar gehad die toen al doorhad dat het haar teveel was om een pup op te voeden. (kennis van ons)
  Omdat ik (komend uit de richting van Brussel) vlak voor Antwerpen de e19 afga hoef ik de ring van A niet op. Ik heb in anderhalf jaar maar 1x file gehad. Dat het weer een stuk drukker is, helemaal mee eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk dat je geen last van files hebt als je naar Antwerpen gaat. Wij calculeren het altijd een beetje in dat het verkeer vast kan staan als we die kant opgaan, maar nu was het niet normaal druk. Maar ja, wij reden daar tenslotte ook en namen ook deel aan de drukte.

   Verwijderen
 9. heerlijk dat je diertjes het zo fijn bij jullie hebben mevrouw W, dat gun je elk dier... mensen zijn verplicht om voor hun dieren te zorgen alleen is het jammer genoeg niet zo,
  tóch een mooie wandeling daarzo :-)
  genieten van al dat groen, dat hebben we dan maar weer aan het hemelwater te danken hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn huisdier is ons hondje Trixie. Ze komt uit lichtenvoorde, en we kochten haar op 7-jarige leeftijd via marktplaats. We zijn dol op haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het nuttige met het aangename verenigd.. Jammer van de file!
  Maar wat is het daar toch ook mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel mooi park, met heel veel wandelpaden en mooie gebouwen.

   Verwijderen
  2. En een schitterende rozentuin.

   Verwijderen
 12. Wat een mooi park ondanks het weer zonder zon en dat gebouwtje wat een schattig ding.
  De huisdieren: Maria komt van iemand die niet voor de dieren zorgde Vriendjelief heeft haar en haar inmiddels overleden zusje met de fles grootgebracht. Kitty is kleindochter van oma Kitty die wild was en bij de overburen in de schuur muizen ving. Mora is het zusje van hetzelfde nest als jonge Kitty. Doezel is mijn kater en komt van een gezin in Eersel waar hij niet gelukkig was. Ik woonde toen nog ergens anders en Doezel is al twee keer meeverhuisd met me. Mickey is de jongste van het stel en is hier vorig jaar augustus aan komen lopen. Hij was nieuwsgierig maar niet tam of zindelijk dat hebben we met veel geduld voor elkaar gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook een zwervertje gehad. Hij was een maand of vijf toen hij hier kwam en afgelopen voorjaar is hij op tienjarige leeftijd overleden.

   Verwijderen
 13. Jammer dat jullie door die file niet de geplande wandeling konden doen. Het park ziet er ook mooi uit. Het Middelheimpark is ook een aanrader, maar voor jullie nog verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik zal het onthouden.

   Verwijderen
  2. Ja! Middelheim is echt heerlijk! Ik kom er niet zo vaak maar als ik er kom ben ik altijd zo blij! Het is een openluchtmuseum met beelden!

   Verwijderen
 14. Ha! Achter mijn hoek! Rij de volgende keer maar een paar straten verder en ga eens kijken in ertbruggebos! Dat is ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen