intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 3 februari 2019

naar het park

Vorige weekend was het geen mooi weer en toen zijn we alleen maar hier in de buurt met de honden wezen wandelen, maar echt op stap gingen we niet. Inmiddels ben ik er zo aan gewend dat we in het weekend onze wandelschoenen aantrekken en eropuit gaan, dat ik ons uitstapje gewoon gemist heb. Gelukkig was het vandaag wel prachtig weer en het was de beurt van manlief om te beslissen waar we heen zouden gaan. 

De laatste wandelingen die we samen maakten waren hier niet in de buurt. Zo gingen we naar Zierikzee en Domburg en dat is toch een eindje rijden vanaf ons en ook vandaag gingen we verder weg, namelijk naar Antwerpen en dat is een uurtje rijden. Manlief wilde naar het Provinciaal Groendomein Rivierenhof en dat is het grootste park van de stad Antwerpen. 

We parkeerden onze auto in de omgeving van het park en passeerden eerst kasteel Sterckshof:Al in de dertiende eeuw stond op deze plaats een hoeve met een gracht eromheen. In 1524 werd deze door Gerard Sterck (koopman, bankier en raadsheer van Karel V) gekocht en hij verbouwde de hoeve tot kasteel.

We betraden het domein, waar vele wandelpaden zijn. Er waren meer wandelaars en veel mensen waren aan het hardlopen. 


In het domein is kasteel Rivierenhof:


Dit kasteel dateert uit 1779.


Het was een mooi park om door te wandelen, maar van de paden zelf heb ik eigenlijk helemaal geen foto's genomen, behalve dan van het pad naar deze brug:


En we moesten het afgelopen week nog wel over sneeuwklokjes hebben:

De natuur begint wakker te worden. 


We zagen veel vogels en ook nog een eekhoorntje hoog in de toppen van de bomen. 

Soms gaan we ergens lunchen als we op stap zijn en soms nemen we zelf iets te eten mee. Gisteren hadden we bij de boodschappen koeken gekocht en zo had ik vandaag mijn eigen caloriebom mee:


We sloten onze wandeling met koffie/cappuccino af op het terras van kasteel Rivierenhof:

(3,60 € voor een cappuccino!)

Het was goed toeven in de zon. En wij waren niet de enigen die daar van genoten, want het terras zat vol.

Onze wandeling voerde ons kriskras door het park en sommige paden namen we meerdere keren. We legden een afstand van 8,5 km af.


En dit vind ik dan weer leuk:


Dat hing bij de toiletten. Er was daar een grote speeltuin en daar heeft bovenstaand briefje alles mee te maken.

Toen we weer in de auto zaten, bespraken we wat we daarna zouden doen, maar eigenlijk was ik wel moe en wilde ik graag terug naar huis en dat hebben we vervolgens ook gedaan. Het was weer mooi geweest. 

14 opmerkingen:

 1. Best een mooi park om te wandelen met zo'n prachtig weer. De rozentuin is erg mooi in de zomer. En vanaf eind oktober is er een mooi klank- en lichtspel (https://degroteschijn.be/). Tenminste, vorig jaar was het bijzonder mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip.
   Ik denk als de rododendrons bloeien dat het ook mooi zal zijn in het park. Nu was het allemaal natuurlijk nog erg kaal.

   Verwijderen
  2. Ja, dat klopt. Maar dan heb ik nog een hele mooie voor je: het Arboretum in ons eigen Kalmthout. Niet alleen rhododendrons maar ook veel oude bomen. Echt een prachtig park om een paar uren te vertoeven en mooi te combineren met een dagwandeling naar de Kalmthoutse Heide.

   Verwijderen
  3. Bedankt. Dat zal ik ook onthouden.

   Verwijderen
 2. Heerlijke wandeling zo te zien. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Het was inderdaad een heerlijke wandeling, erg afwisselend ook.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie plek om te wandelen, en zeker met de zon van vandaag. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten dat het genieten was. Er waren ook erg veel mensen op pad.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie wandeling is dat geweest, prachtige foto's weer, dank je wel dat we weer mogen mee genieten. Kon zelf dit weekend nauwelijks een stap zetten, dus met jou meelopen via je blog is dan heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie wandeling moet dat geweest zijn! En moe, ja dat kan ik me voorstellen. Maar wel voldaan en lekker opgefrist denk ik zo. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Dat dacht ik al. Ik wist in elk geval dat je daar in de buurt woont.

   Verwijderen