intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 20 mei 2021

tijd voor een bril

Vraag van de dag: naar welke band of artiest luister je graag? 

Robbie Williams,TomWalker, Twenty One Pilots, George Ezra, Lost Frequencies, Davina Michelle...

🎶 🎷 🎸 🎹 🎺 🎻 🎼

We hebben in de tuin een blauwe regen, maar dat is alleen maar blad. In al die jaren dat we deze klimmer hebben, zijn er hooguit vijf trosjes bloemen ingekomen. 

Gelukkig doet de gouden regen het wel goed:


 Er zijn jaren dat er niet zoveel trossen met bloemen inhangen, maar dit jaar hangt hij echt bomvol.


Deze boom stond er al toen we hier lang geleden kwamen wonen en hij is ook uitgezaaid, want op drie andere plaatsen zijn er spontaan ook gouden regens gekomen. We hebben er de ruimte voor, dus dat is niet zo erg. De gouden regen is trouwens een giftige plant. 

👷 👷 👷 👷 👷 👷 👷 👷

Eergisteren stuurde ik gelijk een bericht naar de bouwmarkt, toen mijn man bij de servicebalie te horen had gekregen dat er niks met de klacht van de grondverf gedaan werd:


Vandaag kreeg ik dit antwoord:


Oké, lezen schijnt ook erg lastig te zijn... 
 
👷 👷 👷 👷 👷 👷 👷 👷

Ik ben niet de enige die het druk met klussen heeft, eigenlijk is het meer een gevolg van het klussen van man en zoon. Zij zijn een schuur aan het bouwen en omdat ik deze vakantie toch ook wat om handen wilde hebben, besloot ik de keuken te gaan verven. 


Het stalen frame staat, wat een gigantisch zware klus was. De grond is afgegraven en er zit een zeil over zodat ze droog kunnen werken. Morgen wordt er van alles geleverd: zand, dakplaten en weet ik veel wat nog meer... Helaas komen de damwandplaten voor de zijkanten pas over een paar weken. Maar ze kunnen voorlopig toch wel vooruit. 

11 opmerkingen:

  1. Eigenlijk luister ik niet naar een specifieke band.
    Oh die blauwe regen: Gisteravond op onze wandeling zagen we heel veel blauwe regen, het leek wel wildgroei.
    Dwars door heggen heen zelfs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ramses, Boudewijn de Groot en Rod McKuen zijn mijn favorieten. Van hedendaagse muziek weet ik vrijwel niets, ik haat rap en andere herrie van hiphop of zoiets en zelden hoor je nog melodieuze muziek. Ook heel veel uit The American Songbook vinden we fijn om naar te luisteren, eigenlijk allemaal al oud.

    Afgelopen dagen had Hera iets, waarschijnlijk iets met darmen, ze liep met hoge rug en voelde zich erg zielig. Na DA en echo gemaakt niet duidelijk iets te vinden, pijnstillers gehad en omdat ze niet wilde eten en drinken heeft ze elke keer lepel kattevoer uit blik met veel water erbij gekregen, dat gaat er bijna altijd goed in bij honden die hun gewone brokken niet willen.
    Gistermiddag had ze weer gepoept zag er normaal uit en kennelijk luchtte dat op en nu is ze weer haar zelf, zeurend om naar buiten te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi, die gouden regen en lezen... ja dat is moeilijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja, de medewerkers die werken bij de klantenservice van Intergamma zijn helaas een soort callcenter-medewerkers, zonder enige bouwmarkt-achtergrond of -opleiding. Frustrerend voor de klanten, en voor de medewerkers in de bouwmarkten. Ik kan je alleen maar aanraden om terug te gaan naar het filiaal, en de klacht daar neer leggen. Want zij hebben zich gewoon te houden aan voorschriften (heb je eerder al geschreven hoe dat zit).
    Wat is de gouden regen prachtig!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zie hier in het noorden legio prachtig bloeiende blauwe regens, maar eerlijk gezegd vind ik ze verschrikkelijk vaal van kleur.

    Waar is die schuur eigenlijk voor bedoeld? Ik vind het een prachtig ding trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze zoon sleutelt graag aan auto's en nu moet hij dat buiten doen. Als de schuur klaar is kan hij dus lekker binnen sleutelen.

      Verwijderen
  6. Dat die gouden regen giftig is heeft nog een mooi boek opgeleverd van Daphne du Maurier nl. My cousin Rachel pas nog een keer verfilmd met Rachel Weisz.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben ook al meer dan 10 jaar een blauwe regen die een beetje moeilijk is.
    Vorig jaar voor het eerst 4 ROZE trosjes. (Ah, dachten wij). Dit jaar een boel licht PAARSE (goed zo, zeiden wij). Spannend wat het volgend jaar wordt.
    Verder balen van de verf en ik luister vaak klassiek, elke ochtend Margriet Vromans op radio4, heel fijn wakker worden!
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hadden ook een blauwe regen met heel veel blad en heel weinig bloemen. Nu blijkt dat er twee soorten zijn: een soort geeft eerst bloemen en dan pas blad, de andere soort geeft eerst blad en dan pas bloemen. Wij hadden dus de verkeerde. We hebben hem dan ook weggedaan en een passiflora in de plaats gezet die héél veel bloemen geeft. Blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik weet niet hoeveel jaar je de blauwe regen al hebt, maar het kan vijf jaar duren voor die gaat bloeien.
    Lezen schijnt niet goed te lukken bij het bouwmarktpersoneel, of is het zo'n computer systeem.
    Ik hoop dat het alsnog goed komt.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De schuur maakte flinke vorderingen zeg! Wat betreft muziek: ik luister vooral naar country!

    BeantwoordenVerwijderen