intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 21 mei 2021

nog eventjes

Vraag van de dag: huil je makkelijk in het bijzijn van anderen? 

Als ik begin te huilen, kan ik niet meer stoppen. Dan komt alle ellende van de laatste jaren er gewoon weer allemaal uit. En dat kan gebeuren als ik alleen thuis ben, maar het gebeurt ook als ik samen met anderen ben. Voordat onze zoon overleed kon ik me altijd wel goed inhouden in het bijzijn van anderen en dat is iets wat ik nu absoluut niet meer kan. Ik draag veel verdriet met me mee en ben een stuk emotioneler dan vroeger. Huilen lucht niet op en het put me enorm uit: één huilbui en ik kan naar mijn bed. Het fijne is wel dat veel mensen waar ik mee omga mijn tranen en mijn verdriet begrijpen. En soms huilen ze gewoon een potje met me mee. 

👷 👷 👷 👷 👷 👷 👷 👷

Vrijdag en dag zeven van de klusvakantie. 

Een week geleden stond ik samen met zoonlief in de bouwmarkt. Hij had wat dingen voor de schuur nodig en ik kocht spullen om te verven. Na een week zijn het plafond en de muren gewit, de kozijnen van de ramen zijn gelakt evenals de deurposten en de doorgang tussen de keuken en de woonkamer. Ik heb nog twee gordijnen gewassen en omdat de luxaflexen eraf moesten, kon ik daar de bovenrand van uitzuigen en schoonmaken. 

Het prikbord kon ook wel een likje verf gebruiken:Nu moeten alleen de plinten nog afgelakt worden en kan ik aan de twee deuren beginnen.

Van de bouwmarkt heb ik niks meer terug gehoord en ik ben ook niet meer terug geweest. Ik had geen zin om nog eens dertig kilometer te rijden, wat misschien ook nog eens voor niets had kunnen zijn... Dinsdag had ik ook al een extra ritje naar de verfwinkel moeten maken om de goede grondverf te kopen. Van die donkere grondverf heb ik een paar lepels door die veel te lichte grondverf geroerd en nu is het de goede kleur om de deuren in de grondverf te zetten, want die worden lichter dan de deurposten en kozijnen. Ik wil jullie wel bedanken voor de reacties en de tips op dit hele gedoe.

Als dinsdag mijn vakantie voorbij is, ben ik ook klaar met het opknappen van de keuken. Foto's volgen later, want voor de finishing touch heb ik iets besteld en daar moet ik nog even op wachten. 

🦋 🦋 🦋 🦋 🦋 🦋 🦋 🦋

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen.

ps. om 19.30 uur kreeg ik toch nog bericht van de bouwmarkt met de vraag of ik een foto van de kassabon wilde sturen. 

6 opmerkingen:

 1. Lastig huilen in het openbaar. Ik huil weinig, soms uit woede of machteloosheid of pijn, zulk verdriet als jij heb ik niet meegemaakt.
  Ontroerd raak ik makkelijk ook bij winnaars van wedstrijden, of bij een boek of film

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel slecht in huilen. Doe het zelden.

  Hoop wel dat je voor en nafoto's gaat plaatsen. Benieuw hoe het met de bouwmarkt afloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop echt op een goede reactie van de bouwmarkt of anders... Je hebt je vakantie goed besteed in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb sinds de uitvaart van mijn neef ( die als een broer bij ons opgroeide) niet meer gehuild ( juli 2019).
  Zou willen dat ik het kon.
  Geen idee hoe het komt.
  Fijn dat je alsnog van de bouwmarkt gehoord hebt.
  En wat knap zo'n klusvakantie. Ik ben benieuwd naar de na foto's.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. .... ik huil om alles, schiet meteen vol, maakt niet uit wie er naast of bij me is... als ik moet huilen huil ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik huil ook om het minste. In het bijzijn van anderen probeer ik me in te houden, maar dat lukt niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen