intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 23 mei 2021

oproep

Vraag van de dag: welke rare dingen doe je in je slaap? 

Vroeger, als kind, heb ik wel geslaapwandeld, maar dat ben ik overgroeid. Volgens manlief snurk ik, maar ik weet zeker dat hij nog harder snurkt 😏. Rare dingen doe ik niet in mijn slaap, ik zou niet weten wat...

😴 🛌 😴 🛌 😴 🛌 😴

De brief die ik verwachtte kwam:


De uitnodiging voor de vaccinatie. 
Hij kon gelijk bij het oud papier, want ik kreeg in januari de eerste en in februari de tweede prik omdat ik in de ouderenzorg werk. Mijn moeder, die via het verpleeghuis gevaccineerd werd, kreeg later ook weer een oproep en daarna nog twee maal een herinnering. Je kan zeggen dat het slordig is van de GGD en dat hun administratie niet klopt, maar alles is razendsnel moeten gaan en misschien is er daardoor geen tijd geweest om een goed werkend systeem te lanceren. Ik ga er daarom vanuit dat het volgend jaar waarschijnlijk allemaal beter geregeld zal zijn. 

Manlief kreeg ook een oproep: zijn jaar, 1965, is aan de beurt. Ik ben van 1966 en kreeg nu een oproep omdat ik een medische indicatie heb. En dat vind ik wel een beetje vreemd: die week of paar weken voor de gewone oproep hadden dan eigenlijk ook niet veel uitgemaakt. 


4 opmerkingen:

 1. ik snurk ook en maak plop/blub geluidjes met lippen volgens partner. Rare dromen heb ik wel heel vaak, moet er vaak om lachen als ik wakker wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snurk en partner ook...
  Voor de oproep moet ik even geduld hebben, ik ben van 1980.
  Ben wel heel blij dat mijn ouders over 2 weken hun tweede prik krijgen, zij zijn van 1948

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In België valt er ook geen lijn te trekken wat de vaccinaties betreft. Ik ken risicopatiënten, een stuk jonger dan ik, die hun vaccin al in april gehad hebben. Ik ben ook risiccopatiënt en heb mijn eerste pas op 4 mei gehad. Mijn tweede krijg ik pas op 27 juli (Astra Zeneca) wat dus betekent dat mijn zoon - zo gezond als een vis - eerder dan ik volledig gevaccineerd zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad wel een mankement in het vaccinatiebeleid. Maar zoals je schrijft, alles moest zo ontzettend snel gaan, en dan bewonder ik het systeem toch wel. Maar dat er veel onrechtmatigheden tussen zitten is een feit.
  Dat iets gebeurt zoals Myriam hierboven schrijft is eigenlijk wel heel jammer. Plots kan het tweede vaccin AstraZenica sneller, maar niet voor (de oudere en meer risico)patiënten die al in het systeem zitten. Ik begrijp dat het lastig is voor het beleid, maar ook voor de mensen die ermee te maken hebben en zich toch wat slachtoffer voelen.

  Fijn is wel om te horen dat de vaccins ook werken tegen de Indische variant en dat het overal de goede kant uitgaat. We leven weer op hoop, nu nog een extra scheutje zon?!

  BeantwoordenVerwijderen