intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 24 mei 2021

gordijnen

Vraag van de dag: van welke shows houd je? 

Ik vind 'show' best wel een breed begrip. Televisie? Theater? Straatartiesten? Circus?

Naar shows op televisie kijk ik niet zo vaak. Spelletjesshows boeien me niet echt. Ik kijk meestal alleen maar naar Twee voor Twaalf en De Slimste Mens. Als ik echt nergens anders zin in heb kijk ik weleens naar 'Ik hou van Holland' of 'Dit was het nieuws'

Met mijn oudste broer ging ik, tot corona, regelmatig naar het theater toe. De ene keer koos hij uit waar we heengingen en de andere keer was de keuze aan mij. Hij houdt van folkmuziek en ik weer van andere dingen, maar altijd waren het leuke en mooie shows die we zagen. Als we elkaar spreken zegt mijn broer steevast: "hopelijk kunnen we binnenkort weer eens naar het theater toe." 

🌂 🌞 🌂 🌞 🌂 🌞 🌂

Maandag en de laatste dag van onze klusvakantie begon zo:


Wat het weer betreft hadden we niet echt een geweldige week, maar gelukkig waren er toch ook best wel droge periodes of dagen. Voor mij maakte het niet zoveel uit, want ik was toch binnen bezig. Mijn mannen ondervonden met hun buitenwerkzaamheden meer last van het weer. Gisteren heb ik trouwens nog een uurtje in de tuin gewerkt, daar was het de rest van de week niet van gekomen. 

In de keuken zijn de laatste streken verf gezet en ik heb besloten om ook nog andere gordijnen te kopen. Dat was ik eerst niet van plan geweest, maar eigenlijk zijn de huidige gordijnen best wel verschoten. Over een paar weken hebben we alweer zomervakantie en dan kan ik mooi gordijnen naaien en ook al vind ik dat een hele klus, voor mijn eigen huis doe ik dat wel.

Gordijnen naaien is een werkje dat ik niet voor iemand anders zal doen. Anderen zeggen heel erg makkelijk van "zij is handig met de naaimachine dus ze doet dat wel even" maar dat 'even' is vaak wel een werkje van uren. Ik heb een paar jaar geleden besloten om geen naaiwerk meer voor anderen te doen, nadat iemand me gevraagd had of ik iets wilde afzomen. Zonder te vragen wat het was, ik dacht een broek of zo, had ik gezegd dat ik dat wel wilde doen, maar dat iets bleken negen tafelkleden te zijn, die ook nog eens allemaal een andere maat moesten hebben en waarvan bij sommige stoffen het patroon akelig scheef op de stof gedrukt was. Ik heb er best wel mee afgezien. En toen een paar jaar later diezelfde persoon vroeg hoeveel stof ze voor gordijnen nodig had, heb ik gelijk maar gezegd dat ze de gordijnen in de winkel moest laten maken. In zoiets trap ik namelijk geen tweede keer.

 Als andere mensen me vragen of ik iets voor ze wil naaien, vertel ik ze het verhaal van de tafelkleden en dat ik me daarna heb voorgenomen om nooit meer voor anderen te naaien en al helemaal niet kosteloos. En dan verwijs ik ze graag door naar iemand die een naaiatelier heeft. 

Misschien heb ik hier al eens eerder over die tafelkleden geschreven. Dat zou best wel kunnen. Maar als dat zo is dan is het vast alweer een tijd geleden.


8 opmerkingen:

 1. Het verhaal vd tafelkleden heb ik vast niet gelezen anders houd ik dat onthouden, heb ik een bijzonder goed geheugen voor onzinnige feitjes (voor mezelf dan) onthouden.
  Nee ik doe ook dergelijke dingen niet voor anderen, alleen voor zus herstelwerk en een gordijn korter maken en verduisteringsstof achter zetten. En voor dochter heb ik vitrage voor het hele huis gemaakt. Dat was wel leuk.
  Maar voor vrienden en kennisse niet dat moet dan perfect zijn en dat ben ik niet.

  Vroeger keken we natuurlijk naar de Willem Ruijs Show en van Mies Bouwman van alles. Daar was ook nog publiek bij en niet zo geregiseerd ook. Nu lijkt alles wel ingeblikt gelach.
  Mooist theater dat ik ben geweest zijn kleine musicals Tsjechov met Boudewijn de Groot en een over Cole Porter met Willem Nijholt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hilarisch verhaal, dat van de tafelkleden. Kan me voorstellen dat je je flink achter je oren hebt gekrabd. Én ervan geleerd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees op blogs wel vaker verhalen zoals het jouwe over de tafelkleden, ik denk dat degenen die dit vragen zich niet bewust zijn van het vele werk dat erbij komt kijken. Ik handwerk graag, maar maak alleen dingen voor mijn dochter en mijzelf. Voor mij is het ontspanning, ik wil met plezier bezig zijn, en als ik iets voor een ander zou maken zou ik er geen plezier aan beleven, dan komt de perfectionist in mij boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snap je helemaal. En ik heb nog wel voor mijn ex-schoonzoon gordijnen korter gemaakt en gezoomd. Wilde het niet, maar mijn dochter vond dat hun kinderen wel in een fijn en net huis hoorde te wonen. Ook bij hun vader. Dus omgepraat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doet me denken aan mijn schoonzus die steevast tegen iedereen riep oh dat doet Jan (mijn broer ) wel even voor jullie, met als gevolg dat mijn broer vaak het hele weekend bij mensen aan het klussen was. En het waren ook vaak nog mensen die best wel iemand konden betalen . Op een gegeven moment zei hij nog wel ja, maar vertelde dan ook gelijk wat het ging kosten. Mijn schoonzus baalde daar wel van , want veel van die mensen zagen of spraken ze gelijk niet meer. Maar mijn broer had tenminste weer eens een weekend voor zichzelf. Mensen die het echt niet konden betalen was hij nooit te beroerd voor om te helpen, maar ja die vragen vaak juist niet om hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, dat van dat naaien snap ik wel. Mijn moeder is ook naaister en ze vindt gordijnen naaien nog best lastig. Van die enorme lappen stof op haar bureau. Zij heeft ook liever dat het in een winkel gedaan wordt.
  Gelukkig doet ze nog wel kleine klusjes zoals jurken korter maken (die van mij zijn altijd te lang). ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik houd eigenlijk helemaal niet van shows en kijk ze dan ook nooit. Je hebt wel veel regen gehad in je klusvakantie. Maar ergens is dat ook wel weer handig voor een klusvakantie toch?

  BeantwoordenVerwijderen