intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 1 mei 2021

nummer één

Vraag van de dag: wat is het beste compliment dat je ooit hebt gekregen? 

Complimenten krijgen is fijn. Ik vind het altijd leuk als mijn zelfgemaakte kleding mooi gevonden wordt. Of als ik complimenten krijg op andere dingen die ik maak. Of mijn moeder die het negen maanden na het overlijden van mijn vader, nog steeds over de mooie afscheidsdienst heeft die ik in elkaar gedraaid had. Of mijn schoonmoeder die ooit zei (terwijl ze dacht dat ik het niet hoorde) dat ik ondanks mijn chronische ziekte maar zelden klaag. 

Tja, maar wat echt HET beste compliment is weet ik niet. Er worden vaak mooie dingen gezegd en het hoeft ook niet altijd over iets groots te gaan. 

☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀

En daar ging ik weer met mijn camera de tuin in. Het had gevroren en ondanks dat het van mij best wel tien graden warmer mag zijn, was ik er nu toch blij mee. 




Het leverde toch weer mooie plaatjes op. 

☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀ ☀

 De laatste tijd hebben mijn mannen het druk met de schuur die gebouwd gaat worden en daardoor had manlief steeds geen tijd om mee te gaan wandelen. Het is een project dat ze zoveel mogelijk samen doen. Maar omdat zoonlief vandaag moest werken, besloten man en ik om er even samen op uit te trekken. 

(Bron: Google Maps)

We startten onze wandeling in het Bos van Nummer Eén. 


Het is een klein bos van slechts 15 ha:

(Bron: Google Maps)

De naam van het bos komt van de nabijgelegen buurtschap Nummer Eén en deze naam is ontstaan tijdens de inpoldering: Nummer Eén was het eerste kavel van de Hoofdplaatpolder. Ik weet dat de kavels sowieso tot en met Nummer Zeven gingen, of er nog meer waren weet ik niet. 



Na een rondje door het bos vervolgden we onze weg door de polder. 


De aardappelen zullen ondertussen wel overal gepoot zijn:



De Gaternisse Kreek, die uitmond in de Westerschelde:


Onderstaande slak is van sterrenrestaurant De Kromme Watergang: klik!


Hij staat symbool voor slow food.




Toen we terug bij de auto kwamen, was er een ongeluk gebeurd: klik!
Omdat de ambulance niet met gillende sirenes wegreed, hoop ik dat het met de verwondingen mee zal vallen. En de toedracht van het ongeluk? Hij/zij reed op een hele smalle strook tussen een slagboom en de sloot. En de scootmobiel is gewoon omgekiept. Het slachtoffer zal wel behoorlijk geschrokken zijn. Ik hoop dat hij/zij er verder niks aan over zal houden. 


15 opmerkingen:

  1. Ik vind het leuk om iemand een compliment te geven, ik vind het vreselijk om een compliment te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik jammer voor je. Misschien toch proberen om er meer voor open te staan en jezelf niet weg te cijferen?

      Verwijderen
  2. Nu weet ik eindelijk hoe nummer Een aan z'n naam komt, jij weet altijd zoveel te
    vertellen over de omgeving waar je wandelt, leuk om te lezen.
    Al eens gegeten bij De Kromme Watergang?
    Fijne zondag, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lang geleden heb ik daar op kookles gezeten. Dat was nog voordat het restaurant zijn eerste ster had. In de keuken kregen we uitleg van de chef over het gerecht dat hij daarna voor ons maakte. Dat was leuk, leerzaam en natuurlijk ook heel erg lekker. Kort daarna ben ik er eens wezen dineren met manlief en daarna ben ik er nooit meer geweest.
      Onze kinderen hebben met school weleens pizza's gebakken in het restaurant.

      Verwijderen
  3. Wat een mooie foto's weer. Compliment😉.
    Ik voel me altijd wat ongemakkelijk bij een compliment maar als ik lekker heb gekookt bv vind ik het fijn als het wordt gezegd. Maar dan voelt het meer als een bevestiging dat ik mijn best heb gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor het compliment ;)

      Ik denk dat veel mensen zich er wat ongemakkelijk bij voelen. Dat heeft toch wel iets met bescheidenheid te maken, denk ik.

      Verwijderen
  4. Donderdag was ik bij fysio en kreeg complimentje over mijn haar, het is na 5 maanden net geknipt bij de krullenkapper en ik had er wat verf, de goedkoopste van het Kruitvat ingegooid maar het totaal was wel geslaagd. Zij heeft zelf ook zulk mooi haar met krullen en mooi kleur koper. We weten dus wat krullen hebben inhoudt en wat een onderhoud het vergt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dan is het krijgen van een compliment toch leuk, hè?

      Verwijderen
  5. Complementen geven vind ik gemakkelijk en super fijn. Met complementen krijgen lukt het wat moeilijker, daar geniet ik vaak pas achteraf van. Hoewel ik nog alle dagen - tenminste ALS ik er krijg :-) - bijleer.
    Jouw vriesfotootjes zijn schitterend. Complement!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toen ik een jaar geleden vertelde dat ik oma zou worden, maakten twee collega's, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde mooie compliment. De een zei: ik weet zeker dat jij een heel leuke oma zal zijn. De ander zei: dat kindje boft maar met zo'n oma. Nou, als dat geen mooie complimenten zijn.

    Het is trouwens erg leuk om oma te zijn. Ze is nu 8 maanden. Wat een wonder de ontwikkeling van zo'n klein meisje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is toch wel heel erg leuk! En dat je van het oma-zijn geniet kan ik me goed voorstellen.

      Verwijderen