intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

vrijdag 30 april 2021

dag van de...

 Vraag van de dag: blijf je vaak lang op of ga je vroeg naar bed?

Ik lig vrijwel altijd op tijd in mijn bed, want of ik nou vroeg of laat ga slapen, ik ben vaak rond een uur of zes 's morgens alweer present. En soms al eerder en dan vind ik het toch fijn als ik nog een flink aantal uren geslapen heb.

De vragen uit de vragenpot zijn allemaal beantwoord.


Bovenstaande vraag komt van een lijst die ik op internet vond. Want ik blijf nog even doorgaan met De vraag van de dag. Ik vind het zelf namelijk leuk om vragen te beantwoorden. 

🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

Morgen is het 1 mei en dus de Dag van de Arbeid. In Nederland vieren we dat niet, maar we kunnen hier wel iets anders vieren: 1 mei is ook de Internationale Zonnebloemdag! Deze dag is in 2008 bedacht door de Engelsman Richard Reynolds. Hij vond dat de wereld wel iets meer liefde, kleur en zonnebloemen kon gebruiken en daarom riep hij 1 mei uit tot Internationale Zonnebloemdag, dé dag om zaadjes van zonnebloemen te planten. Ik ga er aan meedoen!

Hierbij wil ik je een fijn weekend wensen!

10 opmerkingen:

 1. Zonnebloemdag, hoe leuk bedacht! Ik slaap (op medicatie) maximaal 6 uur per nacht, dus ik ga altijd laat naar bed, omdat ik er geen zin in heb om al om 4 uur klaarwakker te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons zijn de zonnebloemzaden al gezaaid. Ik vind het een mooie bloem.
  Ik ben vaak om 5 uur al wakker en sta dan op, dat is al zo vanaf m'n tienerjaren. Ik geniet van de rust die er dan heerst in huis. Nu ik thuiswerk is het ook heerlijk om m'n werkdag vroeg te starten. Om te zorgen dat ik wel aan voldoende slaap kom, ga ik meestal voor tien uur naar bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah! Merci voor de tip! Ik ga dan ook zonnebloemen zaaien denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds we samenwonen en de tijd ervoor dat we regelmatig samen waren gaan we rond 23 uur naar bed en over het algemeen slaap ik dan wel naar 20 minuten. We staan rond hald 8 weer op.
  Toen ik nog alleen woonde ging ik veel later naar bed, soms ging ik na 11 uur nog wat strijken of een patroon knippen als ik zin had.
  Maar opstaan was dan ook geen probleem om rond 7 weer op te staan. Ik ben gelukkig zelden erg moe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga altijd laat naar bed. Te laat eigenlijk. Maar ik ben een slechte slaper, dus anders lig ik maar in bed te liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op 1 mei was mijn vader jarig. Vierennegentig jaar geleden geboren. Een jaar geleden konden we alleen maar zwaaien achter het glas van het verpleeghuis en een zelfgebakken taart afgeven. Uiteindelijk is hij in december toch overleden tijdens een corona uitbraak. Gezien zijn leeftijd hebben we er vrede mee. Maar ik denk elke dag aan hem en morgen nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterkte vandaag.

   Hier een beetje hetzelfde verhaal. Mijn vader zou op 7 mei 94 worden, maar hij overleed afgelopen augustus. Gelukkig konden we hem de laatste weken van zijn leven nog bezoeken, want de maanden daarvoor en ook met zijn verjaardag mochten we niet naar hem toe.

   Verwijderen
  2. Wat toevallig, ze schelen maar 6 dagen. 1927, een andere tijd en een totaal andere wereld.

   Liefs, Elly

   Verwijderen
 7. Wens je ook een fijne Zonnebloemdag. De mijne heb ik al een paar weken geleden gezaaid. Maar zie nog niks opkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga laat naar bed, rond middernacht gewoonlijk.
  1 mei ... in België alle winkels dicht. De winkels over de grens doen gouden zaken vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen