intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 25 mei 2021

duif

Vraag van de dag: wat is jouw favoriete seizoen?

Ik ben een zomermens. Maar... ik vind de natuur in het voorjaar en in de herfst mooier dan in de zomer. Met de winter heb ik gewoon helemaal niks. 

🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞

In de tuin zat een duifje. Die zitten er wel vaker, maar deze zag er anders uit dan de duiven die er normaal zitten. Toen ik naar buiten ging om te kijken, bleek het zelfs een redelijk tamme duif te zijn, met om allebei de pootjes een ring. Ik kon dichtbij komen maar net niet dichtbij genoeg om hem te pakken, als ik dat gewild zou hebben. 

Ik heb een handvol voer gestrooid zodat het beestje hopelijk wat aansterkt, want een echt fitte indruk maakte hij niet. Misschien kan hij dan weer terug naar huis vliegen. 


Ieder jaar landen er wel post- of sierduiven in onze tuin. Vaak zien we ze na een dag niet meer terug en slechts één keer konden we een gewonde duif vangen en naar de vogelopvang brengen.

πŸ“· πŸ“· πŸ“· πŸ“· πŸ“· πŸ“· πŸ“· πŸ“·
\
Vakantiegeld... daarover kwam ik op andere weblogs ook al berichten van tegen. Ieder jaar koop ik iets speciaals van mijn vakantiegeld: zo besteedde ik het ooit aan een naaimachine en een ander jaar aan een e-bike. Vorig jaar hield ik het wat kleiner en kocht ik fietstassen. Het geld dat over was ging naar mijn spaarrekening, want ik spaar altijd voor een auto. 
Die kocht ik vorig jaar trouwens ook.

Van het vakantiegeld dat ik dit jaar ontvangen heb, kocht ik iets waarvan manlief al jarenlang riep dat ik het moest kopen: een macrolens voor mijn camera. Wel een tweedehandse, maar dat maakt niet uit. Of eigenlijk wel... het scheelt zeventig euro met een nieuwe. In de wereld van de fotografie wordt vaak ingeruild omdat men anders, beter, mooier en groter wil. De meeste mensen gaan voorzichtig met de apparatuur om en de lens die ik aangeschaft heb komt van een fotospeciaalzaak. Die is dus nagezien en goedgekeurd. 

De laatste tijd was ik, na het volgen van een webinar, toch wat meer geΓ―nteresseerd geraakt in macrofotografie en ik ben wel benieuwd hoe het is om met deze lens te kunnen werken. 

πŸ• 🐢 πŸ• 🐢 πŸ• 🐢 πŸ•

Hond Bee moest vandaag terug naar de dierenarts. De tumor op haar poot ziet er nu gelukkig iets rustiger uit. Over een maand word ze terug verwacht bij de dierenarts, tenzij de tumor opeens hard gaat groeien of als ze er last van krijgt of als er iets anders aan de hand is, dan moeten we eerder aan de bel trekken. 

πŸ’Š πŸ’Š πŸ’Š πŸ’Š πŸ’Š πŸ’Š πŸ’Š πŸ’Š

Omdat het niet lekker met me gaat, heb ik een afspraak bij de huisarts gemaakt. Sinds drie maanden gebruik ik geen antidepressiva meer en momenteel begint echt alles spaak te lopen. Dus ja, ik zal wel terug aan de pillen moeten. Voor mijn innerlijke rust is dat beter, alleen ga ik wel vragen of er ook een tablet is waar ik minder moe van word. Ik was juist zo blij dat ik weer mijn oude energie terug had en dat ik niet meer de halve dag slapend in mijn bed lag. Het voelt voor mij echt als kiezen tussen twee kwaden, maar zoals het nu met me gaat is het ook niet goed. 

10 opmerkingen:

 1. Echt een favoriet seizoen heb ik niet ,wel vind ik voorjaar en zomer fijn Maar ook de herfst en winter hebben hun charme voor mij .Ach gossie dat duifje ,ik hoop dat het goedkomt met het beestje .En vakantie geld noemen wij hier altijd ''pret geld'' gewoon leuke dingen mee doen omdat we toch nooit op vakantie gaan .Wat de pillen betreft kan het soms na het afbouwen even duren om weer terug te gaan naar je eigen ik ,gaat het echt niet is het toch de optie om ze maar weer te gaan slikken .Sterkte ermee
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een lastige beslissing die je moet nemen. Sterkte daarmee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Qua seizoenen: hetzelfde als jij.
  Fijn dat het met Bee's poot wat rustiger is, hopelijk knapt ze weer op.
  Ik zag al eventjes geen naaiwerk langs komen, en ja, je was vorige week aan het schilderen, maar ik maakte me al een beetje zorgen over hoe het met je gaat. Goed dat je vraagt naar een alternatief medicijn, wamt deze had een vervelend bijverschijnsel. Maar wees goed voor jezelf, als je de pillen toch weer nodig hebt, dan is dat gewoon zo. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk de lente, maar deze lente wil nog niet echt goed lukken. Dus dan maar de zomer.

  Vervelend dat je je niet fijn voelt. Sterkte. En hopelijk kan de huisarts iets voor je betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn favoriete seizoen is de herfst, ik ben altijd blij als de zomer voorbij is. Ik
  kan slecht tegen warmte en die lange, lichte dagen vind ik ook helemaal niks.
  Lang geleden slikte manlief ook een periode anti depressiva, het afbouwen en stoppen
  is een hele strijd geweest met af en toe een terugval, maar hij is er nooit meer aan
  begonnen.Ieder geval is natuurlijk anders, als het voor jou beter is kun je misschien
  een wat lichter middel proberen in overleg met je huisarts.
  Sterkte, hopelijk voel je je snel weer wat beter
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De lente, als het een mooie lente is tenminste. De zomer is mij al snel veel te warm.
  Ik hoop dat je je snel wat beter in je vel voelt en als dat met medicatie is, dan moet het maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit voorjaar heeft zeker niet mijn voorkeur maar vderder voel ik me in elk seizoen wel prettig.

  Hoop dat de ha een goed onderhoudsmedicijn voor je heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lente en herfst zijn mij favoriet. Ik hou niet van de zomer zeker niet met de temperaturen van de laatste jaren.
  Wat erg om te lezen dat het niet goed met je gaat. En ja medicijnen hebben altijd bijwerkingen volgens mij. Ik heb mij erbij neergelegd dat ik de rest van mijn leven aan de anti depressiva moet. Ik hoop dat je snel goede medicijnen hebt, je beter zal voelen en dat het betere weer ook veel invloed zal hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind alle seizoenen wel wat hebben. De zomer is ook heerlijk maar als het lang erg warm is, vind ik het najaar ook weer prima.

  Wat vervelend van die medicijnen. Misschien helpt het ook als het weer wat beter wordt? En als we wat meer uit de coronacrisis zijn. Maar wie ben ik. Je kan het inderdaad beter met je arts bespreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die lens is wel aan jou besteed, denk ik... Je maakt altijd zulke mooie foto's! Die duif ook, oh.. en dan zo scherp en van dichtbij. Is hij inmiddels al weer uitgevlogen?
  Lente is bij mij toch wel favoriet. De zomer is me vaak net een tikkie te warm. Maar eigenlijk verdraag ik alle seizoenen goed, zolang ik maar genoeg rust en slaap krijg.
  Ik hoop dat je inmiddels een goed gesprek hebt gehad met je arts.. En als een pilletje je kan helpen, waarom niet. Maar zoveel bijwerkingen is natuurlijk niet fijn. Er bestaat ook zoiets als natuurlijke serotonine die je kunt slikken...

  BeantwoordenVerwijderen