intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 17 mei 2021

Bee

Vraag van de dag: wat is het meest illegale wat je ooit hebt gedaan?

Toen ik een jaar of twintig was, waren een vriendje en ik eens aan het wandelen of fietsen (dat weet ik niet meer). We kwamen langs een huisje waar niemand was, maar waarvan een raam openstond. We zijn door dat raam naar binnen geklommen en hebben in het huisje rondgekeken. En dat was het! We hebben nergens aangezeten, we hebben niks meegenomen en alleen maar gekeken. 

🐶 🐩 🐶 🐩 🐶 🐩 🐶

Hondje Bee heeft weer een tumor en net als vijf maanden terug zit deze ook weer op haar voorpoot. Omdat Bee al een beetje op leeftijd is en de kanker misschien uitgezaaid is, hebben we de vorige keer al met de dierenarts besloten om haar niet meer te laten opereren. Doordat ze steeds aan haar poot likt, krijgt ze de komende week een antibioticakuur, zodat de zwelling misschien iets minder wordt. En de rest van haar leven zal ze cortisonenpilletjes moeten innemen. 


Volgende week moet ik met haar terug naar de dierenarts en dan zullen we zien of de medicijnen geholpen hebben. Ach Bee'tje, we zijn ons er toch al een beetje op aan het voorbereiden dat dit misschien haar laatste jaar zal zijn. Vandaag bij de dierenarts viel het me nog enigszins mee, maar er zal toch een keer een dag komen dat we die hele moeilijke knoop gaan moeten doorhakken...

10 opmerkingen:

 1. Dat is het moeilijkste aan huisdieren vind ik, er komt een dag dat je afscheid van ze moet nemen, en je hoopt dat ze dan rustig overlijden in hun slaap, door ouderdom, maar helaas komt er vaak een moment waarop jij voor het dier moet beslissen, dat het goed is geweest. Terugkijkend vond ik de beslissingen die je zag aankomen, waar je naar toe groeide omdat een dier ongeneeslijk ziek was, minder zwaar dan die, waarop je onverwacht voor de beslissing komt te staan. Ik hoop dat ze nog een tijdje mee zal mogen gaan, pijnvrij en tevreden. En alvast sterkte bij het bepalen van dat ene moment.
  Oh, en wat betreft je vraag, ik kan echt niets illegaals bedenken, kom niet verder dan een verkeersovertreding, te hard rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het niet beter zeggen dan Anja deed

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anja heeft het al geschreven, helemaal mee eens.

  Ik ben wel eens burgerlijk ongehoorzaam maar of dat echt allemaal illegaal is weet ik niet.
  Voel me er ook niet schuldig om want sommige regels zijn te raar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhhhh Bee, wacht nog even....

  het ergste wat een lief huisdier je aan kan doen is sterven, en toch weet je dat die dag eens komt....
  ik moet er niet aan denken want dan ben ik helemaal van slag...
  heel veel sterkte mevrouw W. ik denk dat je voelt wanneer het goed is, je laat haar geen pijn lijden hé,

  dikke knuffel
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach arme Bee maar van dieren houden is ook op tijd ze in laten slapen. Wat ik wel gemerkt heb is dat je er naar toe groeit als ze ouder zijn. Dan is het acceptabeler maar het blijft bijzonder moeilijk. Geniet nog lekker van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak me soms ook wel zorgen om ons hondje Trixie dat ook al best wat ouder is. Ik hoop maar dat ze nog lang bij ons kan blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verdrietig, wat je vertelt over Bee. Onzeker ook. Het lijkt me lastig om goed in te schatten waanneer de balans doorslaat naar onleefbaar. Gelukkig heb je daarvoor ook het contact met jullie dierenarts en je eigen portie gezond verstand. Maar moeilijk is het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat lijkt me moeilijk, maar wat iedereen al schrijft hierboven, denk dat je weet wanneer je moet ingrijpen. Hoop voorlopig nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach jee, wat verdrietig. Sterkte hoor.
  En illegaals? Ik denk een jointje roken? Is dat eigenlijk wel illegaal? Het is wel al ruim 30 jaar geleden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen