intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 11 april 2021

wandhanger

Vraag van de dag: liever elke dag het te druk hebben of je dagelijks vervelen? 

 Een paar jaar geleden had ik een burn-out en dat kwam omdat ik het te druk had en er teveel in mijn leven gebeurd was en nog steeds gebeurde. Mijn emmertje liep over en ik heb daarna maandenlang thuis gezeten. Ik heb weken op de bank gezeten en niks gedaan. Niet gelezen, want dat ging niet. Niet naar televisie gekeken, want daar had ik geen zin in. Het enige wat ik deed was een paar keer per week een rondje lopen. En ook al kwam er niks uit mijn handen, ik heb niet het gevoel gehad dat ik me verveelde. Daarvoor was het te druk in mijn hoofd.  

Ik functioneer en presteer goed als ik het druk heb, maar TE druk is niet goed, zeker niet als er nog andere factoren meespelen.

Me dagelijks vervelen lijkt me nou ook niks, want daardoor kan je ook in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Ik kan me ook niet echt voorstellen dat ik me dagelijks zou vervelen. Ik ben altijd wel met iets bezig. 

Het is dus duidelijk: ik wil het niet te druk hebben en ik wil me ook niet dagelijks vervelen.

✄ ✄ ✄ ✄ ✄  ✄ ✄ ✄ 

Nog even over dat Kruidvat tijdschriftenabonnement: ik had al gezien dat er zeker twintig titels minder waren dan voorgaande keren. Eerder waren het er, dacht ik, 68 en nu nog maar 47. Het zal er misschien wel mee te maken hebben dat er lange tijd geen tijdschriften in boekenwinkels verkocht konden worden. Dat zal de uitgevers vast geen goed gedaan hebben. Bekijk hier de tijdschriften: klik!

⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘ ⚘

Sinds half december is het geen naailes meer en sindsdien heb ik vrijwel niks meer genaaid ook. Ik besloot om het geld dat ik nu niet aan naailessen, stoffen en fournituren kwijt was, wel op een andere manier in iets creatiefs te steken en ik meldde me bij September 18 aan: klik! 

De afgelopen tijd was ik hierdoor een wandhanger van macramé aan het maken.


Het was een hoop werk en manlief heeft geholpen met de draden op lengte te knippen. Ook hielp hij met het uitpuzzelen van het onderste deel van het knoopwerk, want daar kwam ik zelf steeds niet uit, ondanks de uitleg op papier, de foto's en het filmpje. Maar het is goed gekomen! 


Er zit een netje in geknoopt, waar je bijvoorbeeld een bloempot in kan steken, zoals op onderstaande foto van September 18 te zien is:


Een plant ga ik er sowieso niet in doen, want de hanger hangt boven de televisie en ik ben bang dat ik met water zal knoeien. Misschien steek ik er wel helemaal niks in en laat ik het gewoon zo. 

7 opmerkingen:

  1. Macramé moest ik vroeger op school doen. Ik vond het best leuk, maar heb het toch nooit meer gedaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, zo'n wandhanger. Je zou er een kunstplanten in kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. .Beetje vreemde zwart-wit vraag weer, kan je eigenlijk geen exact antwoord op geven. Meestal loop ik met van alles achter wat ik wil doen.
    Ik vind ook dat kinderen zich wat vaker zouden moeten vervelen, de kleinkinderen worden zo constant bezig gehouden alsof niks doen niet hoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan me gewoon niet voorstellen wat dat is, je vervelen. Extreme druk is voor niemand goed, maar ik weet van mezelf dat ik beter presteer als er een beetje druk is, en welke vorm dan ook. Dus bijvoorbeeld tijddruk, omdat iets voor een bepaald moment af moet zijn, werkt bij mij positief, terwijl veel mensen absoluut niet houden van die druk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Me vervelen doe ik echt nooit, ik kan me ook gewoon niet voorstellen, dat er mensen
    zijn,die helemaal geen hobby's hebben.
    Wat een ontzettend leuke hanger heb je geknoopt, zeker ook leuk zonder iets erin.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb het liever te druk!
    Macramé heb ik vroeger veel gedaan. Plantenhangers (maar niet zo mooi als de jouwe!), hangers, tassen en zelfs een lamp...
    Ik krijg gewoon zin om weer iets te knopen....

    BeantwoordenVerwijderen