intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 10 april 2021

stappen

Vraag van de dag: bruin of wit brood? 

Bruin, bruiner, bruinst! En het liefst ook nog met zaden, pitten en noten. Heerlijk! Ik eet weleens wit brood, maar mijn voorkeur gaat echt uit naar bruin en volkoren. 

🍞🥖🍞🥖🍞🥖🍞

Van de week gaf Anja aan dat ze veel op haar werk loopt, toen de vraag van de dag was of je liever kookt of naar de sportschool gaat. Ik heb ook een baan waarbij ik veel loop. Zo legde ik gisteren 11.263 stappen af en dat was voornamelijk op mijn werk, want daar heb ik mijn telefoon in mijn zak zitten, thuis ligt hij meestal op tafel. Die 11.263 stappen waren goed voor een afstand van 7,52 km. 


En het was eigenlijk niet echt een overdreven drukke dag en daarnaast heb ik nog computerwerk gedaan. 

Als er nieuwe medewerkers komen, dan verwonderen ze zich altijd over hoeveel ze moeten lopen bij ons. De gangen zijn lang en de afdelingen zijn verdeeld over verschillende verdiepingen, waarbij je vaak van de ene naar de andere verdieping loopt. 

Jaren geleden was ik voor mijn werk op cursus, samen met collega's van andere zorglocaties. Na anderhalf uur onderbrak de docent de les, zette muziek aan en moesten we in een kring als indianen oeh-en-aah roepend rondlopen. Wij waren allemaal niet gewend om lang stil te zitten en de docent vond dat we regelmatig moesten bewegen zodat we helder bleven. We hebben veel gelachen. Ik heb veel cursussen moeten doen, maar dit was echt wel één van de leukste en ook één waarvan veel is blijven hangen. Af en toe een krijgsdans doen was blijkbaar toch goed.

Naast de kilometers die ik gisteren op mijn werk liep, was ik op de fiets naar het werk en fietste ik zeventien kilometer. Als ik het weerbericht mag geloven, kan ik volgende week ook vaak naar mijn werk fietsen (ik ben een goedweerfietser). Dat is fijn. Ik vind dat altijd een goed begin en ook een goede afsluiter van mijn werkdag.

4 opmerkingen:

  1. Thuis ligt mijn telefoon ook gewoon op een plek, en als ik een dag niet werk heb ik opeens veel minder stappen gezet dan op een werkdag. Ik eet ook bruin brood, maar houd absoluut niet van noten, zaden en pitten. Dat is een beetje een tik van mij hoor, een gevulde koek vind ik lekker en noten ook, maar ik zal de noot op een gevulde koek dus nooit tegelijkertijd met de koek opeten. De noot haal ik eraf, en eet ik op, daarna de koek. Vroeger haalde ik ook altijd de prei uit de nasi van de Chinees. Ach ja, er zijn ergere dingen dan zo'n tik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thuis ligt mijn telefoon ook meestal ergens te liggen. Als ik ga wandelen gaat ie mee om mijn wandeling bij te houden en uiteraard om podcasts te luisteren. Ik heb een zittend beroep, dus mijn stappen komen daar zeker niet vandaan.

    En bruin brood. Altijd! heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Meestal heb ik geen mogelijkheid telefoon voor aantal stappen de hele dag bij me te hebben, geen zakken in brok bv.

    Bruin brood vind ik alleen lekker met oude kaas, verder liever wit, turks brood vind ik heerlijk en surinaaamse halfharde puntjes en echt frans stokbrood

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lekker bruin brood zelf gebakken met veel noten en zaden, heerlijk met oude kaas :-)

    BeantwoordenVerwijderen