intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 14-03-2024) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 1 april 2021

vorig jaar

Vraag van de dag: liever slim of grappig? 

Doe dan maar slim. 

😷 😷 😷 😷 😷 😷 😷 😷

Precies een jaar geleden kreeg ik te horen dat mijn vader corona had. Net bekomen van de schrik, kreeg ik gelijk een heleboel vragen op me afgevuurd: moest hij beademd worden als dat nodig mocht zijn, mocht mijn moeder erbij als hij achteruit zou gaan, wie wilden er allemaal afscheid van hem nemen, hoe dacht ik over palliatieve sedatie...

Mijn vader is een tijd erg benauwd en kortademig geweest en hij had koorts. En toch overleefde hij de corona, maar hij is daarna nooit meer de oude geweest. De ziekte had flink huisgehouden in het lichaam van mijn tweeënnegentig jarige vader en hij bleef moe. De geestelijke schade was echter nog groter: de drie weken quarantaine hadden er behoorlijk ingehakt. 

Vier maanden later werd hij tot zijn grote schrik en verdriet weer getest op corona. Hij had deze keer geen corona, maar dat heeft hij niet meer geweten, want een paar uur voordat de uitslag binnenkwam is hij overleden. 

Ik denk dat 1 april voor mij altijd de dag zal blijven waarop mijn pa corona bleek te hebben.

🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞 🌞

De eerste kievietsbloem in de tuin is uitgekomen:


In een tuintijdschrift las ik over iemand die ieder jaar 30.000 bloembollen plant. Dan val ik met mijn 250 best wel mee... Ik denk ook niet dat ik er ooit zoveel zal planten. 

4 opmerkingen:

  1. De kievitsbloemen vind ik altijd erg mooi, ziet er vrij fragiel uit maar toch kunnen ze tegen een stootje.

    Moeilijke tijd zal het voor jullie het allemaal hebben gehad rond je ouders als je het zo na een jaar opschrijft.

    Echt grappig ben ik niet, al kan ik wel op z'n Amsterdams leuk uit de hoek komen. Heel intelligent ben ook niet een HBO studie zou ik niet aangekund hebben, het is bij 3 jaar ULO gebleven maar ik had ook weinig trek in school. Slim ben ik best wel en zo kom je ook door het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vergeet je sowieso niet en zeker niet op zo'n datum

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou ook liever slim zijn. En ik ben onder de indruk van je 250 bloembollen! Wat een werk lijkt me dat om die allemaal te poten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is voor veel mensen nu een periode van 'een jaar geleden'. Merk het heel erg rondom me en zelf ben ik ook wat weemoedig momenteel.

    BeantwoordenVerwijderen