intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 20 april 2021

regels

 Vraag van de dag: welke kleur word een smurf als deze gewurgd wordt?

Donkerblauw?

Ik verzin die vragen niet zelf, hoor!


😏 😎 😏 😎 😏 😎 😏

Het coronabeleid in het verpleeghuis waar mijn moeder woont, wordt versoepeld. Vanaf vorig jaar april zijn er al heel wat regels de revue gepasseerd:

- van april t/m juni 2020 mocht er helemaal geen bezoek komen.
-de weken (of waren het maanden?) daarna mochten de bewoners een half uur achter glas twee bezoekers zien en spreken. 
- toen werd er een soort ticketsysteem bedacht. Bezoek moest aan de contactpersoon doorgeven wanneer en om hoe laat ze wilden komen en langer dan een uur mochten ze niet blijven. De contactpersoon moest de bezoekjes reserveren. Er mocht maar één bezoek per dag ingevoerd worden. Het nadeel van dit systeem was, dat sommige familieleden hebberig waren en heel veel boekingen maakten, waardoor soms dagenlang alles volgeboekt was.
- de tweede coronagolf zorgde ervoor dat er slechts één en steeds dezelfde persoon op visite mocht komen. Op afspraak en van top tot teen in beschermende kleding en ook maar voor een uur. 
- daarna verdween het ticketsysteem en moest de contactpersoon via whatsapp doorgeven wie er op visite kwam. Wekenlang mocht er maar één persoon per dag komen, maar bezoek mocht wel langer dan een uur blijven. 
- de laatste weken mochten er twee bezoekers per dag komen, maar de contactpersoon moest nog steeds via whatsapp doorgeven wie en om hoe laat het bezoek kwam. 
-En vanaf morgen hoeft de contactpersoon de bezoekjes niet meer door te geven. Er mogen nog steeds niet meer dan twee bezoekers per dag komen, maar er hoeven vooraf geen tijden en namen meer doorgegeven te worden. Wel moet bezoek hun naam en telefoonnummer opschrijven bij binnenkomst.  

Mijn broers en zus zijn blij met de nieuwe regeling. Tot nu toe moesten ze steeds aan mij doorgeven wanneer ze op visite zouden gaan en ik gaf het dan op mijn beurt ook weer door. Ik vond dat niet vervelend om te doen, maar blijkbaar vonden zij het wel lastig. We hebben allemaal een beetje onze eigen vaste dag om naar onze moeder toe te gaan en dat is makkelijk, want dan hoeft er verder ook niet met elkaar besproken te worden wie wanneer gaat.

Natuurlijk zijn al die regels er niet voor niets. Ik werk zelf in een verzorgingshuis en weet hoe kwetsbaar de bewoners zijn en hoe belangrijk het is dat het virus buiten de deur blijft. Nu de meeste bewoners gevaccineerd zijn, kan er gelukkig verder versoepeld worden. 


5 opmerkingen:

 1. Fijn zeg dat het allemaal weer wat soepeler wordt! De vraag over de smurf vind ik intrigerend. Ik denk aan de kleur paars.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niets van Smurfen en vind het Smurfenlied erg irritant, blijft ook zo lekker in je hoofd zingen als je hem gehoord hebt.

  Hoop dat alles versoepelingen goed gaan en ook die vanavond worden aangekondigd. Zal ook eens kijken hoe het in Belgie is misschien over 3 weken dochter weer eens zien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag al meerdere mensen in onze winkel gehad, die zeiden dat ze zo blij zijn dat er versoepeld gaat worden en dat ze dus vanaf 28 april geen mondkapje meer hoeven dragen in de winkel. HUH? Geen idee waar het vandaan komt, maar het lijkt nu al vrij hardnekkig te zijn, ben benieuwd tot welke discussies dat gaat leiden. Voor alle mensen die nu (bijna) zonder inkomen zitten, hoop ik dat er op korte termijn verbetering daarin komt, maar als ik de cijfers lees over ziekenhuis-opnames, begrijp ik niet zo goed dat er nu versoepeld gaat worden.
  En die smurf wordt vast paars, mijn lievelingskleur 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wahahahahah nee, daar lijkt u me veel te slim voor voor dat soort vragen??
  we wachten het maar weer af met de versoepelingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha ha, waar haal je al die vragen toch vandaan?
  Ik ben blij dat er iets van versoepeling komt. Met name de winkels en de markt. Het was voor die mensen zo naar dat er op afspraak gewinkeld moest worden. Er kwamen zo vaak mensen op de afgesproken tijd niet opdagen.
  Zelf ben ik blij dat ik nu eindelijk met mijn dochter voor schoenen kan gaan kijken. Als je in de ene winkel niet slaagt kan je door naar de volgende. Ik ga niet bij 4 winkels een afspraak maken. Je weet niet waar je slaagt bij de eerste of de vierde winkel. Dochter heeft al vanaf december schoenen nodig....moeilijke voeten en een nog moeilijkere smaak😉.

  BeantwoordenVerwijderen