intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 18 april 2021

uitje van het werk

Vraag van de dag: wat is jouw favoriete tv-programma? 

Vroege vogels. 

Verder kijk ik ook graag naar Bed & Breakfast, Tussen Kunst en Kitsch, Binnenstebuiten, Reizen Waes en 2 voor 12. Naar Wie is de Mol? kijk ik normaal gesproken ook wel, maar tijdens het laatste seizoen ben ik halverwege afgehaakt omdat ik er niks aan vond. Verder volg ik graag de reizen van Arnout Hauben (Rond de Noordzee, Dwars door België) waarvan op VRT nu Dwars door de Middellandse Zee te zien is en waarvan ik verwacht dat NPO deze serie later ook zal gaan uitzenden.

🚶 🌞 🚶 🌞 🚶 🌞 🚶

Aan georganiseerde wandelingen doen wij zelden mee en toch had ik ons (via mijn werk) voor vandaag voor zo'n wandeling ingeschreven. In overleg met manlief uiteraard. De wandeling zou door een voor ons bekend gebied gaan, maar dat is niet zo vreemd, want de meeste van onze wandelingen legden we in onze eigen regio af. 

Vanmorgen meldden we ons in Axel, waar we konden kiezen uit drie routes: we kozen voor de langste route van acht kilometer. We kregen een goed gevulde tas met eten, drinken, een routebeschrijving en vragen voor onderweg mee en we verlieten Axel langs de watertoren:


De watertoren is gebouwd in 1936. 

(Bron: Google Maps)

Ten tijde van de Tachtigjarige oorlog waren langs het pad waar wij liepen forten. Op de satellietkaart van Google Earth zijn de contouren van drie van deze forten nog te zien:Op een bankje bij een voormalig fort hielden we even pauze. We waren toen al op de helft van de wandeling en het was tijd om de muffins die in het tasje zaten op te eten:Het is daar mooi wandelen en ook voor fietsers is het een mooi gebied.De jonge groene blaadjes:Terug in Axel liepen we nog een stukje door het bos.En langs de Kleine Kreek kwamen we weer terug bij waar we gestart waren. Het was een leuke wandeling en het was daarnaast ook nog eens heerlijk weer. 

Hier vind je meer informatie over de organisator van de wandelingen: klik!


11 opmerkingen:

 1. Mooi wandelgebied.
  Ik kijk graag naar Bed & Breakfast, Ik Vertrek, Hello Goodbye, Reizen Waes, Arnaut, Blind Getrouwd, Blind Gekocht, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb veel herinneringen aan Axel. Ik heb er gehospiteerd op een school, ik ging daar naar de kapper, ook op mijn trouwdag... maar gewandeld heb ik er nooit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie omgeving en wat een leuk en veilig uitje ook. Die rijen met bomen zijn werkelijk prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op dit moment is kijken naar het WK Snooker mijn favoriete programma de komende 2 weken.
  Snooker volg ik al zo'n 40 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroege vogels is als radioprogramma ook erg leuk. Al meer dan 40 jaar. Op zondagmorgen (vroeg dus), npo radio 1.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik heb er nog nooit naar geluisterd, maar zal het eens doen en ik zag dat je ook terug kunt luisteren.

   Verwijderen
 6. Geweldig mooie wandeling hebben jullie gemaakt, en de foto's zijn prachtig om te zien.
  Leuk om een lunch mee te krijgen in een tasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een heerlijke wandeling mevrouw w. ja daar ruil ik mijn tv graag voor in voor zulke foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik echt een programma moet noemen dan is het denk ik de grote verhuizing met Kirsty and Phil!

  BeantwoordenVerwijderen