intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

donderdag 22 april 2021

blokkade

 Vraag van de dag: je bent koning(in) voor één dag! Wat ga je doen?

Ik zou me laten rondrijden in een koets en ik wil hier en daar wel een lintje doorknippen. Natuurlijk ga ik oranje tompouces eten en oranjebitter drinken. Ik denk dat een kroon me best wel goed staat en ik wil best weleens met de scepter zwaaien en mijn onderdanen toespreken. Ik kom die dag best wel goed door, denk ik... 😉

♛ ♛ ♛ ♛ ♛ ♛ ♛ ♛


Bovenstaande foto maakte ik dinsdag tijdens een wandeling.

Vanmorgen ging ik al om zeven uur de deur uit om te wandelen. Ik wilde langs de Westerschelde lopen en stak de zeedijk over.


Maar de weg werd versperd:


En denk maar niet dat ik daar langs ga lopen! De regel is dat je vijfentwintig meter afstand van het vee moet houden... deze koe zou ik rakelings moeten passeren. En hoe vriendelijk ze ook keek... ik heb rechtsomkeer gemaakt.

En de koe was niet alleen. Op de (niet zo duidelijke) foto hieronder kun je de rest van de kudde zien staan:


Ach ja, ik heb mijn route een beetje aangepast en heb toch wel lekker gewandeld. Het was een goed begin van de dag.


17 opmerkingen:

 1. Lekker begin van de dag! De bermen vol koolzaad en fluitekruid, dat mis ik wel sinds ik in het noorden van het land woon. Koningin zijn? Nee, hoef ik niet zo nodig, zelfs niet voor 1 dag. Dan ben ik liever een dag toverfee, zodat ik kan zorgen dat allerlei ellende en verdriet in de wereld zomaar plotseling zou verdwijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie je bij jullie dan geen koolzaad en fluitekruid? Dat wist ik niet.

   Verwijderen
  2. Die opmerking snapte ik ook niet. We STIKKEN hier in koolzaad (kan ook mosterdzaad zijn, dat verschil zie ik niet) en fluitekruid...

   Verwijderen
  3. Het Noorden is groot natuurlijk, maar in het gedeelte van Friesland (omgeving hoofdstad) waar ik woon zie ik die bloemen van de foto ook niet, fluitekruid wel. En zo verbaasde mij laatst dat mevrouw W de eendennesten niet kende. En zo mooi is Nederland dat in elk deel van het land weer andere dingen groeien en bloeien. En zo blijven we elkaar verbazen:-)

   Als wij vroeger naar het zwembad gingen moesten we ook altijd door een stuk land fietsen met de koeien, ik vond het altijd wel wat hebben. We konden ook een andere kant op maar dan moesten we een heel stuk omrijden en pubers doen dat niet. Ik weet ook niet of ik het nu nog zou doen als ze zo dichtbij staan. Je wordt ouder en wijzer.

   groet Janneke

   Verwijderen
 2. Zo'n vroege wandeling vind ik altijd prettig. En ik zou ook niet langs die koe zijn gegaan. No way!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat ik niet de enige ben. Iedereen doet er altijd een beetje lacherig over als ik zeg dat ik liever drie kilometer omloop dan dat ik door een wei langs de koeien moet lopen. Mijn hart bonkt ook echt tegen mijn ribben als het een keer wél moet.

   Verwijderen
 3. Neuh, ik heb niks op koeien tegen. Aardige beesten meestal. Een stier, dat is andere koek.
  En bepaalde "wilde" rassen kunnen agressief zijn, daar blijf ik ook uit de buurt. Maar die roodbonte lijkt me een lieverd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook wel dat het een lieverd was, maar mijn angst was toch sterker...

   Verwijderen
 4. Als ik koningin voor 1 dag zou zijn zou ik me vooral veel willen verkleden en eens echt mooie jurken dragen en mooi gekapt en opgemaakt worden en veel foto's. Lijkt me zo heerlijk eens helemaal verzorgd te worden en ook alles voor me gedaan wordt van ontbijt tot afwas en schoonmaak. Dat ben ik zo zat alles zelf doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn ook allemaal mooie dingen om te (laten) doen als koningin. Ook wel weer jammer dat het dan maar voor één dag is... ;)

   Verwijderen
 5. Ja een rondrit als koningin lijkt me wel leuk en ook die lekkere dingen..mmmm
  Nou, zo'n roodbonte koe gaat nog wel, maar sinds ik zag dat zo'n vreemde zwarte een man achterop zat, bedenk ik me wel: ik ga er niet langs! (die man lokte het overigens wèl zelf uit)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook zo'n man: die gaat expres naar de koeien toe omdat hij ze wil aaien. En op alle bordjes staat dat je uit de buurt van de koeien moet blijven en ze met rust moet laten...

   Verwijderen
 6. LOL die koe zou me niet deren als ik alleen was maar met m'n jongens erbi ga ik een blokkie om,
  wat een heerlijke uitzichten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, koeien gaan achter honden aan en kunnen ook erg getriggerd worden door een hond. Het is dan best wel oppassen.

   Verwijderen
 7. Het lijkt wel een stier. Zou ook omlopen. Koningin zou ik niet willen zijn. Maar had ik voor een dag ook het bijbehorende budget, dan zou ik mezelf een fijne nieuwe garderobe cadeau doen. En uitgebreide schoonheidsbehandelingen lijken me ook heerlijk. Verder kun je als koningin niet veel doen toch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nieuwe garderobe en schoonheidsbehandelingen zijn ook erg fijn :) Jij zou die dag ook wel goed doorkomen.

   Verwijderen
 8. Ik fiets dagelijks over een fietspad tussen de koeien. In de zomer liggen ze op het fietspad want daar is de schaduw. Ze vinden het prima als ik om ze heen fiets. Als het er veel zijn moet ik afstappen en lopend ertussen door. Gaat altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen