intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

woensdag 17 maart 2021

duizenden dingen

Vraag van de dag: naar welk concert zou jij altijd nog willen gaan? 

Ik wil best wel naar een concert van George Ezra toe, of naar Tom Walker of naar Twenty One Pilots of Rag'n'Bone Man of Lost Frequensies... En zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik denk alleen niet dat het er ooit van gaat komen. Nou ja, dan hoef ik ook niet tussen al die andere mensen te staan of te zitten, die allemaal veel langer zijn en waar ik niet overheen kan kijken. Vroeger ging ik naar festivals toe en ik vond het altijd erg benauwend met al die mensen om me heen. Na een paar keer vooraan gestaan te hebben, besloot ik om dat niet meer te doen en dat ik beter alles van een afstandje kon meemaken. 

Van de week sprak ik mijn broer en als de theaters weer bezoekers mogen ontvangen, dan hopen wij ook weer van de partij te kunnen zijn.

🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹

Ik schreef al dat ik druk aan het knippen en plakken ben en ik ga niet al al mijn plakwerkjes laten zien, maar deze wel:


Er zijn wel duizenden dingen 

En evenveel herinneringen

Beelden die komen en gaan

Alle dagen en alle nachten

Steeds in onze gedachten

Altijd wel iets om bij stil te staan

Het valt me alweer reuze mee dat het gedicht toch enigszins leesbaar is. Normaal schrijf ik niet netjes, maar dit gaat zo langzaam en ik moet er zo mijn best opdoen, dat ik het resultaat echt mee vind vallen. 

Het gedicht schreef ik zelf in november 2017, negen maanden na het overlijden van onze zoon en ter ere van zijn verjaardag die geen verjaardag meer genoemd kon worden. Sinds zijn overlijden noemen we het zijn geboortedag want verjaren zal hij niet meer. 

Het gedicht plaatste ik destijds bij een foto van Jus en ik liet het op canvas drukken. Sindsdien staat de canvas op een mooi plaatsje in huis. 


10 opmerkingen:

 1. Mooi gedicht, mooi plakwerk, en wat een goed idee om dit op canvas vast te leggen, samen met een foto. Het straalt warmte uit, de liefde voor je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi mevrouw W..
  een kind missen lijkt me het ergste wat er is,

  dikke knuffel
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzonder hou je je gevoelens hebt verwoord in een gedicht.

  Naar een festival ben ik nog nooit geweest. In de tijd dat ik wel veel naar optredens ging was dat in Amsterdam vaak in het Concertgebouw, daar heb ik Frank Zappa en Rod McKuen o.a. gezien.
  Later in Den Haag naar Emerson Lake and Palmer en vele jaren later nog eens, was trouwens weinig tussen.

  Waar ik wel graag nog naar toe zou gaan is Ramses. In zijn begintijd vaak naar Shaffy Cantate geweest en naar een van zijn laatste theater tour optredens in Diligentia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi en wat een prachtig handschrift. Waarom zijn wij vrouwen toch zo onzeker. Mijn man is altijd tevreden over alles wat hij maakt. Geen twijfels of zo. Waren wij maar meer zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou stond er ook nog een schrijffout in mijn gedichtje... die heb ik gelijk maar even verbeterd en een nieuw foto geplaatst.

   Verwijderen
 5. Heel mooi gedaan en verwoord!
  Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig gedicht én prachtig geschreven.
  Mooi idee om dit boek te maken. Ze brengt me op een idee....

  BeantwoordenVerwijderen