intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

dinsdag 30 maart 2021

cadeautje

Vraag van de dag: zou je liever de toekomst willen inzien of het verleden willen veranderen?

Ik wil niet weten wat er nog allemaal staat te gebeuren. Het lijkt me ook best wel eng als je in de toekomst zou kunnen kijken. Ik heb een tijd geleden weleens over een slecht voorgevoel geschreven dat ik over onze Jus had: namelijk dat ik al vanaf zijn geboorte wist dat hij niet oud zou worden. Iedere ouder is bang dat zijn/haar kind iets zal overkomen, maar dit was een ander soort gevoel. Het was niet alleen de angst dat het kon gebeuren, maar ook wanneer het zou gebeuren. 

En het verleden willen veranderen? Ja, natuurlijk zou ik dat willen. Maar dat kan helaas niet. 

🌿 🍀 🌿 🍀 🌿 🍀 🌿

Op de vensterbak heb ik een minikwekerij, maar dan ook echt heel erg ieniemienie met waterkers, radijs en spinazie. Succes verzekerd, zou ik bijna zeggen.Van de waterkers heb ik al kunnen eten. Op de radijsjes en de spinazie moet ik nog eventjes wachten.

Afgelopen najaar heb ik veel bloembollen geplant, alleen weet ik nu niet meer precies wat allemaal. Ik had de verpakkingen kunnen bewaren, maar dat deed ik niet. Groot was daarom ook de verrassing toen er toch wel hele mooie narcissen in de tuin verschenen:Dat was toch wel een cadeautje!

En het is ook fijn dat er nu eindelijk eens hyacinten opgekomen zijn. Waarom het voorgaande jaren nooit lukte, is me een raadsel. Net zoals die sneeuwklokjes die het nooit wilden doen en dit jaar ook opeens hun kopjes lieten zien.


Ik ben gistermiddag weer in de tuin bezig geweest. Onze lap grond is 2000m² groot en er is altijd wel iets te doen.


Hierbij wil ik je een fijne dag wensen!

11 opmerkingen:

 1. Natuurlijk zou jij het verleden willen veranderen dat is logisch.

  Zelf denk ik altijd, het is nu goed en mooi en dat is de optelsom van wat er in het verleden is gebeurt. De toekomst wil ik niet weten, we zijn 7 en 75 en leven maar bij de dag we weten niet hoe lang we nog , samen, hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een moeilijke vraag zeg. Ik zit nu helemaal te denken wat ik liever zou willen, maar ik kom er niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blommen! En lukt dat bij jou, radijzen in ene potje? Ik kan dus echt geen radijzen kweken. Heb zelfs eens een heel experiment gedaan met verschillende soorten grond en verschillende maten van zon ed en echt geen enkele radijs hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Typisch dat je dat aanvoelde ik herken het met betrekking tot kinderen krijgen op een of andere manier wist ik van jong kind dat ik geen moeder zou worden en inderdaad dit is helaas niet gelukt....Het is net of sommige dingen ergens vastliggen. Maar wat een prachtige narcissen ik heb er erg van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Omkijken naar het verleden is zinvol, om er lering uit te trekken. En iedereen heeft wel dingen in zijn/haar leven meegemaakt, die levensbepalend zijn geweest, en die je, als het mogelijk zou zijn, zou willen veranderen. Natuurlijk zou je zoon nog in leven zijn, als jij dat zou kunnen veranderen.
  Ik herken dat "voorgevoel". Mijn neef deed op zijn 18e een klungelige poging tot zelfmoord. Ik heb altijd gezegd dat hij het ooit nog eens zou proberen, en dan zou het hem lukken. Mijn familie hoonde dat weg. Maar precies 1 maand voor z'n 35e pleegde hij zelfmoord, en zeiden mensen "hoe kon jij dat nou weten?!". Geen idee, onze familie was niet hecht en ik had zelden contact met mijn neef, dus het had niets te maken met een hechte band tussen ons.
  Heel eerlijk gezegd vind ik die voorgevoelens helemaal niet prettig, het geeft onrust, want ik weet ook dat ik niets kan doen om te voorkomen dat die gevoelens gaan uit komen. Dus een blik werpen in de toekomst, nee dank je, ik probeer elke dag te genieten van de mooie dingen in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zou ik graag veel in het verleden willen veranderen ,maar helaas .De toekomst wil ik liever niet weten .Prachtig je Narcissen .Ook ik werd verrast door 3 mooie Narcissen en heel veel Blauwe Druifjes in de voortuin .Ook komen er steeds meer Bos Hyacintjes bij .We genieten gewoon van deze mooie kleine dingen .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voorgevoelens, weten mijn moeder, mijn zusje en ik alles van.
  Mijn moeder redde ooit mijn zusje midden in de nacht toen die werd aangevallen. Mijn moeder stond midden in de nacht op en liep 4 trappen af naar de fietsenhokken in de kelder en trok een man van mijn zusje af. Net op tijd. Toen mijn oudste geboren werd wist ik instinctief dat hij gehandicapt was terwijl er niets aan hem te zien was. Ik vroeg hoeveel vaten in de navelstreng zaten.Hij zag er zo mooi en perfect uit, maar ik wist dat het niet zo was. En weet nog dat mij werd gezegd niet zo bezorgd te zijn. In mijn dromen zag ik steeds een jongen die heel anders was dan zijn vriendjes. Het was ook zo, kwam men na 3 jaar achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poe, ik vind het vooral fijn dat het niet mogelijk. Niet de toekomst veranderen en het verleden veranderen. Want wie bepaalt er dan wat er veranderd kan worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjonge, dan hebben jullie ook een flinke lap grond. Hopelijk is er een heel stuk gazon bij...
  Het is veel werk om alles bij te houden, vooral het onkruid wegtrekken.
  Je kruidentuintje vind ik super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben veel gazon, een grote vijver en veel bomen en heesters.
   Borders hebben we niet veel, want het is niet te doen om dat allemaal bij te houden.

   Verwijderen