intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

maandag 29 maart 2021

2x verboden

Vraag van de dag: bier, wijn of wodka?

Wijn. Tegen bier kan ik niet, daar krijg ik diarree van en wodka heb ik nog nooit gedronken. 

Toen ik een antidepressivum gebruikte heb ik geen druppel alcohol gedronken. Nu zit ik iets van twee maanden zonder dit medicijn en af en toe drink ik een glaasje wijn, maar niet meer elke dag. Dat deed ik vroeger wel, maar dat wil ik niet meer. 

🍷 🍷 🍷 🍷 🍷 🍷 🍷 🍷

O kijk, we waren weer eens bij de grens met België:


We mogen tot 19 april nog steeds niet naar België reizen. Alleen strikt noodzakelijke reizen zijn geoorloofd en toch gingen wij gisteren in België wandelen. 

Op de kaart hieronder kun je zien waarom het voor ons Zeeuws-Vlamingen makkelijk is om naar onze zuiderburen te reizen. Het scheelt tijd en geld. Als we naar elders in Nederland gaan, moeten we met de veerboot (voor voetgangers en fietsers) of door een tunnel. Beiden kosten geld, maar het kost ook tijd. België is om naartoe te reizen nou eenmaal dichterbij dan Nederland.


Wij komen normaal gesproken vaak in België en sinds de covid-19 is dat enorm veranderd. Vorig jaar is er een tijd geweest dat we helemaal de grens niet meer over mochten, daarna mocht het een aantal maanden wel, maar de laatste maanden mag het dus alleen voor strikt noodzakelijke reizen. Als je net als ons in de grensstreek en toch ook afgezonderd van de rest van Nederland woont, is dat niet altijd zo fijn.

Maar goed, wij parkeerden gisteren de auto in Nederland en wandelden zo de grens over, hierbij dus de wet overtredend. 


Bij ons aan de kust stond een harde wind en we wilden gewoon ergens wandelen waar de wind minder straf was en daarvoor zochten we een bosrijk gebied op. 


 Brede lanen doorkruisten het bos, waar heel veel boshuisjes op privéterreinen stonden.


Aan het begin van iedere laan stonden brievenbussen:


En het is te hopen dat als er ergens brand uitbreekt, iemand de sleutel van het hangslot van dit hokje met blusmateriaal heeft:
Hier worden asperges gekweekt:


De asperges groeien in ruggen van aarde. Hier zijn de ruggen met folie afgedekt waardoor de groei bevorderd wordt. Ook is de folie een bescherming tegen de aspergevlieg.


Na een wandeling van negen kilometer, waarbij we een handvol andere wandelaars tegen gekomen zijn maar gelukkig geen handhavers, staken we de grens weer over. Terug naar Nederland.


Gisteren was het de geboortedag van mijn schoonvader. Als hij drie jaar geleden niet overleden zou zijn, dan was hij achtentachtig geworden. We gingen na de wandeling een bloemetje naar mijn schoonmoeder brengen en we bleven ook nog eens koffie drinken en ook dat is verboden. Het is natuurlijk ook zo krom als wat: zij mag wel bij ons op visite komen, maar wij niet met twee personen bij haar. Schoonmoeder is trouwens al gevaccineerd.

 Dus ja, we waren in België en gingen met twee personen bij iemand op visite... Fout, fout fout!
Vandaag ga ik me gewoon weer als een brave burger gedragen, dat beloof ik je 😂

11 opmerkingen:

 1. ohhhh de grens over daar zit ik me ook al op te verlekkeren zeg,
  ik wil graag naar haspengouw, maar dat zit er voorlopig nog niet in... jammer,
  je bent een geluksvogel mevrouw w:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoor dat er flinke boetes worden uitgedeeld. Ik woon vlak bij de grens met Duitsland, maar daar zien ze me voorlopig echt niet. Het is niet noodzakelijk, dus doe ik het niet. Niet onaardig bedoeld hoor, maar ik denk dat jij hier heel duidelijk beschrijft, wat er bij veel mensen speelt: ik houd me nu al een jaar aan al die regels, een keertje minimaal overtreden moet kunnen. Maar ja, dat denken (en doen) nu heel veel mensen, kan toch niet de bedoeling zijn. Nogmaals, ik bekritiseer je niet hoor (ook zoiets van nu, je durft haast niets te zeggen of schrijven omdat dingen zo vaak verkeerd worden uitgelegd).
  Ik heb nog nooit wodka op, lust geen bier, wel wijn, maar drink het nooit. Geen verstandige combi met mijn medicijnen. Ik mis het totaal niet, dus prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een flinke slokken drinken en bier vind ik heerlijk. Maar zitten ook veel calorieen in. Alcoholvrij drink ik het ook graag af en toe
  In het weekend drinken we paar glaasjes wijn.
  Wondka vind ik te scherp, Berenburg vind ik het lekkerste van de sterke dranken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe nog altijd mijn boodschappen bij de AH of de Jumbo in Nederland. Dat is voor mij dichter dan de Delhaize. En vanuit België mag het ook gewoon zolang je maar een 'verklaring op eer' bij hebt. Volgens mij mag het omgekeerd ook hoor, tenminste als je in een grensgemeente of directe buurgemeente woont en het een verplaatsing is als onderdeel van het dagdagelijkse leven ... Hier vind je alle info: https://travel.info-coronavirus.be/nl/essentiele-reis

  Wat je eerste vraag betreft: wijn. Bier en wodka lust ik niet, tenzij die laatste in een cocktail.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach ja, en zijn ergere dingen denk ik dan... Die regel van 1 bezoeker is niet te doen voor zo lange tijd. En ik vind (maar ja, dat is geen norm hè...) dat 2 mensen uit 1 huishouden moet kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik dus ook. Mijn zoon is de enige die bij ons binnenkomt. Mijn schoondochter zie ik alleen buiten. Omdat zij het zo wil, want van ons mag ze gerust ook binnenkomen.

   Verwijderen
 6. Gelijk heb je....doe lekker waar je zin je hebt. Die regels duren al veel te lang, onmenselijk gewoon...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat om 21 uur binnen zitten zo'n domme actie. Nu moet ik of met kind of op zaterdag boodschappen doen.
  Wij hebben om 20uur15 de handen vrij.. en 1 van ons kan dan de deur uit. Nou deden wij om beurten 2 keer in de week aan een dik uur sporten. Buiten, alleen.. sinds die domme avondklok zitten we op de bank. Heen en weer hollen op je oprit doe je gewoon niet.
  Misschien dat die avondklok in een grote stad ergens op lijkt te slaan? Maar in deze uithoek van het land? Mijn zusje komt nu ipv doordeweeks om 20 uur en dan om 21uur30 naar huis, op zaterdag om 13uur30 en gaat om 20uur naar huis. En ja mijn zwager komt regelmatig mee en die hoeft dan niet in de tuin of de auto te wachten. Die mag ook gewoon binnenkomen. (We houden wel afstand, ventileren)
  Hier lopen we op zondag meestal een bospad, dat slingert 20 keer de grens over zonder paaltje of wat dan ook. We zien er al 15 jaar zelden iemand. En wat winkelen betreft.. wij shoppen in Nederland en onze buren in Duitsland. En ja dat ruilen we dan over het hek. Zij o.a. kaas en koffie en wij bakproducten, drogisterij en drank. Soms krijgen we zelfs een berichtje of ze thuisbezorgd bij ons mogen laten brengen..

  Ik vind het vooral debiel dat er niet regionaal kan worden gekeken naar de onzin van dingen. Ik mag elke dag van de week naar de action (of all places) in een andere stad in Nederland. Maar eigenlijk mag ik niet mijn boodschappen doen bij de dichtstbijzijnde winkels waar ik al 15 jaar wekelijks kom. Ik doe nu boodschappen in plaatsen in Nederland waar ik hiervoor eens per 4 jaar een keer kwam. Ik mag heel Nederland doorwandelen en slapen in hutten, hotels, kampeerplaatsen, allerlei dingen die worden verhuurd, maar ik mag niet een rondje van 10km lopen door het bos achter mijn huis.

  Ik mag naar familie 400km verderop. Maar geen koffie drinken bij de buren.

  Ik zie meer in een maximaal 15 km van je adres af dan in mondkapjes. En ik zie meer in maar 6 verschillende mensen zien dan elke dag 1 ander iemand.
  Ook.. beter 1 keer 4 bezoekers uit 1 huishouden dan 14 keer 1 iemand uit steeds een ander huishouden.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het helemaal met je eens. Belachelijke regels, wat ik hierboven al zei: onmenselijk. En iedereen volgt ze braaf op, behalve een paar kerken niet, maar dat zijn dan ook gelijk wappies.....

   Verwijderen