intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zondag 28 maart 2021

bloemen persen

Vraag van de dag: wat heb je gekocht van je allereerste salaris? 

Mijn eerste baantje was in 1980 als afwashulp in een restaurant en van mijn allereerste salaris kocht ik de elpee Absolutely van Madness. Ik heb deze nog steeds. 

🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸

En nu ik het toch over vroeger heb... Ik droogde vroeger bloemen en plantjes. Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat ik daar destijds mee deed. Bewaarde ik ze los? Plakte ik ze op? Geen idee! Ik had zelfs twee bloemenpersen, dus het was toch best wel een serieuze hobby. 

Omdat ik tegenwoordig nogal braaf ben met mijn bullet journal en ik daarvoor in de webshops gedroogde bloemetjes tegenkwam, besloot ik dat ik net zo goed zelf weer bloemen kon gaan persen. 


Dat is toch veel leuker dan gedroogde bloemetjes kopen?


De roze bloemblaadjes zijn van een anjer, waarvan ik een bos in een vaas had staan. De viooltjes en de bloemen van de schoenlappersplant komen uit de tuin. De volgende keer moet ik alleen geen keukenrolpapier meer gebruiken, want het patroon was in de blaadjes en de bloemetjes gedrukt. 


Zoals je hierboven ziet ben ik er al braaf mee aan het plakken geweest. Het plaatje rechtsboven heb ik uit een tijdschrift geknipt en komt van de Tuin van Judith: klik! 

🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸

Dat altijd maar met van alles bezig zijn en nieuwe dingen uitproberen heb ik altijd al gehad. En ik heb het van geen vreemde, want mijn moeder is ook altijd zo geweest. Dat creatieve komt echt van haar. We hebben ook best veel dezelfde hobby's gehad. Mijn zus is ook creatief, maar die doet weer andere dingen zoals schilderen en boetseren. Ze maakt ook poppenhuizen en andere minitafereeltjes en daarvoor maakt ze met fimoklei ieniemienie serviesjes, opschik, plantjes en andere dingetjes. Echt heel erg knap. 
 

8 opmerkingen:

 1. Mijn eerste salaris was in augustus 1966 en ik weet echt niet meer of ik er iets speciaals van heb gekocht.

  Leuk de droogbloemetjes, het is zo leuk met dingen creatief bezig te zijn.
  Afgelopen week een japanse kokeshi gelukspoppetje gehaakt voor mijn zus die borstkanker blijkt te hebben, gelukkig een vorm die zonder chemo of bestraling behandeld kan worden. Veel rood en gouddraad erin verwerkt, van het goudgaren maakt ik bloemetjes.
  Toen ze op een reis van 6 maanden ging had ik een beschermengeltje voor haar gehaakt, als alles net zo voorspoedig verloopt met haar ziekte als haar reis hebben mijn haaksels daar misschien wel aan bijgedragen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattige bloemetjes en zo heb je ze erg mooi verwerkt.
  Ik heb gespaard en zo snel als het kon contactlenzen gekocht.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van mijn eerst verdiende geld spaarde ik voor een bromfiets. Ik heb er een maand vakantiewerk voor gedaan (in 1970) en een jaar op zondag bij de slager gewerkt. Het werd een groene Mobylette Caddy. Ik herinner het me als de dag van gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht van mijn eerste salaris mijn eerste VT Wonen. Dat was toen een heel ander tijdschrift dan tegenwoordig, gewoon met praktische tips en realistische interieurs (niet zo strak gestyled als tegenwoordig). En ik kocht een Ariadne, toen nog echt een handwerkblad, maar dat was denk ik van mijn 2e loon.
  Heerlijk toch om creatief te zijn, en om af te wisselen. Ik heb in de loop der jaren ook allerlei dingen gedaan die ik nu niet meer doe. Zoals kaarten maken, en met Fimo klei werken, daar maakte ik vooral sieraden van zoals broches, armbanden en kettingen.
  Leuk om de bloemetjes te drogen en in je bullet journal te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee meer wat ik van mijn eerste salaris kocht (vakantiewerk in psychiatrisch ziekenhuis). Wel kweekte ik zelf bloemen en vooral de soorten die je goed kon drogen. Die hing je dan op zolder te drogen. Leuk die gedroogde bloemen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn eerste salaris, kreeg ik met een werkhuisje op 15 jarige leeftijd. Ik kocht er 3 handdoeken voor bij dd zeeman. Een roze een blauwe en een groene. ik heb ze jaren en jaren gehad en elke keer dacht ik er aan hoe ik trots thuis kwam met het eerste deel voor mijn uitzet😉

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zò leuk, je kunt je hierin helemaal verliezen hè...

  BeantwoordenVerwijderen