intro

Mijn naam is...

Mevrouw W. (Bijgewerkt op 10-02-2020) Een bekende in blogland, ook al is het alweer een aantal jaren geleden dat ik met mijn vorige webl...

zaterdag 27 maart 2021

eend

Vraag van de dag: wat is jouw favoriete muziekstijl? 

Dat is Pop en dan ook nog het liefst wat op dít moment populair is. Top-veertig-muziek dus. Ik luister heus wel naar oude nummers, maar dan moet er ook wel regelmatig iets nieuws tussen te horen zijn. 

♫  ♬ 🎜 🎝 🎜 ♬ ♫

 De laatste dagen ben ik veel in de tuin bezig geweest. De grond is nog zacht en makkelijk te bewerken. Als het later in het jaar weer droger wordt, krijg ik geen spa meer in de klei. Afgelopen najaar heb ik heel veel snoeiwerk gedaan en daar pluk ik nu de vruchten van. Alles is nu veel meer open en geeft weer nieuwe mogelijkheden. 

Een paar maanden geleden kreeg ik van een vriendin een stapel tuintijdschriften (Groei en Bloei) en daar heb ik veel inspiratie uit opgedaan en veel uit geleerd. 

Voordat ik vandaag naar mijn moeder ging, had ik een winkelmoment bij het tuincentrum gereserveerd. Ik had potgrond, plantjes en voer voor de honden nodig. Drie kwartier lang mocht ik winkelen, maar na een half uur had ik het wel gezien. In mijn winkelwagentje zat genoeg. Voor mijn moeder nam ik gelijk een bos bloemen mee. 

Op de terugweg van mijn moeder naar huis, ben ik langs iemand gereden die tweedehands spulletjes op haar erf verkoopt. Ik had gewoon behoefte om eens tussen de spulletjes te snuisteren. Ik kocht een Daphne's Diary voor vijftig cent:


En een grote eend voor drie euro:


 De eend is van hout en krijgt een mooi plaatsje in de buurt van de vijver. Ik ben er blij mee. 

🦆 🦆 🦆 🦆 🦆 🦆 🦆

Fijn weekend!

8 opmerkingen:

 1. Oh, zo'n eend heb ik ook gehad! Die is echt heel leuk! Dat even snubbikken tussen tweedehands spulletjes, dat mis ik ook wel hoor. En ja, de kringloopwinkel is ook weer open op afspraak, maar ik wacht nog maar even. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo'n eend als je een vijver hebt.

  Eigenlijk hou ik het meest van wat ouderwetse muziek en vooral het Great American Songbook, veel evergreens zitten daarbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een leuke eend heb je gevonden!Ik mis dat gesnuffel ook steeds meer, net als
  zo maar even spontaan een winkel kunnen binnenlopen.Deze week heb ik een winkel
  afspraak gemaakt omdat we iets dringend nodig hadden, maar het is toch heel anders
  op die manier.
  Fijn weekend,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mis het winkelen zoals het gaat absoluut niet, ik hoor van tien minuten-afspraken, dan zou ik in een stress schieten. Maar drie kwartier is wel heel fijn natuurlijk. En zo'n snuffelwinkeltje helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Muziek: motown en alles van de jaren 60-70.
  Mooie eend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds eind januari hebben we hier een nieuwe lokale radiozender. Ze zenden heel gevarieerde muziek uit. Het is meer een soort top 2000 maar dan net wat anders. En er wordt bijna niet gekletst door de diskjockeys. Het is echt heerlijk om naar te luisteren en hij staat bijna altijd aan. Goh, doe ik hier even inspiratie op voor een blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik luister alle soort muzieksoorten, ligt aan mijn stemming. Wel gaat de radio, YouTube of Spotify aan zodra ik wakker ben. Ik kan niet zonder muziek.

  Leuke eend zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Snoeien doet groeien, of is het snoeien doet bloeien? Nou ja, ik denk dat het allebei waar is.
  Fijn om zulke tijdschriften te krijgen. En dan ook nog een Daphne op de kop tikken; je kunt daar weer heerlijk creatief mee aan de slag...
  Leuke eend! Daar zou ik ook voor vallen!

  BeantwoordenVerwijderen